/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Prolongo-dupla a nagydíjakban

Jött a papírforma a szombati kiemelt versenyekben az ügetőn. Időrendi sorrendben haladva a Királyság-Eperjes – 91. Kétévesek Nagydíja volt az első rangos verseny, melyet magabiztosan, start-célban abszolvált Gina Fling (Veljko Mazsity), aki így továbbra is veretlen, és a legjobb csikóként telelhet majd. A nemzetközi Köztársasági Díjban sem borultak az esélyek, Enjoy (Fazekas Imre) ismét bombaformával jelentkezett, a befutóban nem lehetett kérdéses a sikere az idén is dobogós Cardenas Baba – Bonaparte Boss párossal szemben. Mindkét ló trénere Balogh Bernadett, aki a nap elején, a Versenyközegek Hajtása Hendikepet követően pályafutása 100. idomári sikerét ünnepelhette, ezt követte később még két elsőség. A meghívásos versenyben CR-Seven volt a legerősebb, az ügető hivatalos fotósával, Péter Rékával, aki mögött a nagyot küzdő Baraka SS és Zénó Boko végzett közel.

Hivatalosan nem számít nagydíjnak, de komoly a díjazása és a presztízse az ÜTOE Nagydíjnak, melyben Freya T Boko (Goran Zolnaji) menetelt tovább, továbbra is komoly harcban van Enjoy-jal az „Év Ügetőlova” címért. Búrány Adrián idomítottjának most sem volt komoly ellenfele, szemre könnyen ért haza a mindig jól futó Fárosz előtt.

Veljko Mazsity nem csak vendéghajtást realizált győzelemmel, két saját lova is hozta a szinte már kötelező feladatot. A Gróza János Emlékversenyben Daytona Spav, a nap végén pedig Elizabeth Boss is nyerni tudott, mindketten hatnál járnak már ebben a szezonban. Pályafutása első versenyét sikerrel vette Fancy Jet (Hegedűs Tamás), legközelebb is favoritként állhat majd starthoz. A Segédhajtó Kupa idei győztesének személye majd csak az utolsó etap után derül ki, hiszen az ötödik futamban Dukai Tamás diadalmaskodott könnyedén, méghozzá a favorizált Casino Royale kocsijában. Bessenyői Nadin születésnapi futamát remek csata után húzta be Adamo Fling (Csordás Emil), míg félórával később Auróra (Horváth György) terítette le a már nyerőnek látszó Winner Boy-t.

Folytatás egy kis szünetet követően, két hét múlva, október 26-án!

SHARE THIS