Óraátállítás és 11:30-as kezdés a vasárnapi galoppon

Az október 27-i galopp versenynap izgalmas futamokat tartogat a Kincsem Parkban, kilencszer állnak starthoz a nap folyamán az angol telivérek.

A napot egy gátverseny, az Újkígyós Város Nagydíja indítja, és egy cseh vendég, Cheverny komoly esélyekkel indul, bár hosszabb kihagyás után tér vissza. Korábban olasz és lengyel pályákon is remekelt, így a kihagyás ellenére is favoritnak számít. Balu Bel, aki idén már két győzelmet aratott, szintén az esélyesek között van. Romanova az utóbbi versenyen gyengén kezdett, de várhatóan most sokkal jobban fog teljesíteni, így ő is komoly figyelmet érdemel. A futam favoritja tehát Cheverny, mögötte pedig Balu Bel és Romanova zárhatják a dobogót.

A második futam szoros küzdelmet ígér, a Kedvesi József Emlékverseny Hendikepben, ahol Middleofthenight kitűnő esélyekkel indul. Az eddigi futásai alapján ezen a távon már hazaérhet, és végre megszerezheti a győzelmet. Wild Flag is remek formában van, jelenlegi lovasával a legutóbbi futamon sikerült nyernie, és ezúttal is esélyes lehet. Matchless Maggie is meglepetést is okozhat. A futam szoros küzdelmet ígér, de Middleofthenight, Wild Flag és Matchless Maggie kiemelkednek az esélyesek közül.

Nyeretlen kétévesek csapnak össze König Róbert Emlékversenyben. Ebben a futamban több ígéretes kétéves is bemutatkozik, de Fight For Glory, Tonale és Rue Crebillon állnak a legjobban az esélyek tekintetében.

A Bayer András Emlékverseny Hendikepben számos jól ismert ló áll starthoz. Bitlip kiemelkedő formában van, legutóbbi versenyén közel állt a győzelemhez, így most is esélyes a sikerre.

Az ötödik futam a Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díj. A rangos versenyben Chiquitita Girl az egyik legnagyobb esélyes, aki stabil teljesítményt mutatott az elmúlt hónapokban, így nem lenne meglepő, ha győzne. Poppy Seed is jó formában van, és az eddigi eredményei alapján komoly kihívást jelenthet a többi indulónak, valamint Cenzor is számíthat a fogadók figyelmére, hiszen a szezonban már többször bizonyította, hogy az élmezőnyben a helye.

A Németh Ferenc Emlékkupa VI. futama Hendikepbben a fiatalabb lovak is megmutathatják magukat. Lávakő első hendikepjére készül, amennyiben amatőrrel is formát fut, nyerhet. Aduász korábbi győzelmei alapján szintén esélyes lehet, és Macchiato ebben az osztályban is bizonyított már, most új lovassal próbálkozik. A rendkívül izgalmasnak igérkező Emlékkupa záró futama előtt még háromesélyes a végső győztes kiléte, mert a kupa jelenlegi állása a következő: Jeles Anna am. 40 pont, Elbert Zita am. 33,5 pont, Török Anna am. 32 pont és Gulyás Szabolcs 23,5 pont.

Igazi elit verseny a nap egyik kiemelt futama, az 1800 méteres Akaba – Köztársasági Díj. To Catch A Thief remek versennyel, magas formával kezdett a Kincsem Parkban, ezt a versenyt már megnyerheti. Power of Wind stabilan jó formát hoz, és most is a favoritok között szerepel. Flying Aquangel szintén remek formában van, és könnyen megszoríthatja az élmezőny lovait, így kiélezett csatára számíthatunk.

A nap nyolcadik futamában, a Házi László Emlékverseny Hendikepben Mirtuszdió, Mitra, és Malcesine tűnnek a legesélyesebbnek a győzelemre.

Az utolsó, kilencedik futam a Horák János Emlékverseny Hendikep, amelyben Hungarikum magabiztos favoritnak számít.

 

Részletes program:

https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_10_27_galopp.pdf

SHARE THIS