/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Érdekességek / 0 comments

San Moteur hangolódik az Åby World Grand Prix-re

Panne de Moteur legeredményesebb fia, a svéd tréningben álló San Moteur (Aung San Suu Kyi) tavaly év végén egy karámban elszenvedett szerencsétlen baleset miatt hosszabb kényszer pihenőre és műtéti beavatkozásra szorult. Ennek következtében azonban ki kellett hagynia a 2024-es Prix d’Ameriquet, de úgy néz ki, hogy meghálálta a belefektetett időt és törődést és visszatérése óta már a második győzelmét is megszerezte.

Első startjára egészen június 28-ig kellett várni, ekkor Färjestad-ban versenyzett egy 2140 méteres autóstartos versenyben, ahol közvetlen a startautó mögött hibázott, de nem annyit, hogy ezzel kizárásra kerüljön, így közel 30 méteres térhátránya ellenére is könnyen, 1.11,6-ban abszolválta a feladatot. Másodikként Mr. Mah Can (Mats E Djuse), harmadikként pedig Brambling (Daniel Redén) ért célba.

Ezt követően tegnap este, Eskilstunában szurkolhattak a San Moteur fanok, ahol egy teljesen más taktikával, várásra hajtva, könnyen sétált haza a 2140 méteres távon, 1.10,4-es idő eredményt produkálva. Mögötte Mister Hercules (Alessandro Gocciadoro) és Phoenix Photo (Ulf Ohlsson) értek még fel a dobogóra. Természetesen mindkét alkalommal trénere, Björn Goop volt a hajtója a hétéves ménnek.

Ezzel a két fantasztikus és könnyed győzelemmel hangol az augusztus 10-i Åby World Grand Prix-re.

SHARE THIS