/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Háromévesek Nagydíja, Ötévesek Nagydíja és Kanca Díj a szombati ügetőn

Két hét szünet után folytatódik az ügető szezon három kiemelt tenyész versennyel, a Háromévesek Nagydíjával, az Ötévesek Nagydíjával és a Kanca Díjjal. A kvalifikációs és próbafutammal együtt, 85 ló fog csatázni a jobbnál-jobb helyezések eléréséért a július 27-i szombat délutánon.

A versenynapra a belépés továbbra is INGYENES és az élő közvetítésre kattintva, valamint a bet.lovi.hu oldalon lehet majd követni a futamok alakulását.

A versenynap részletes programja itt érhető el: PROGRAM 

14 órakor startol el a versenynap az Úrilány R. Díj I.részével, ahol Aaron LV (Kolozsi László) veszítheti el a nyeretlenségét, de új kézben Fánia BD (Jaap van Rijn), Fantom KE (Kerekes Ervin) és Flinga VT (Horváth Zoltán) is odaérhet a dobogóra. Fél órával később már a Konta Dezső Emlékverseny fog következni, amelyben Palace Bo (Fazekas Imre) tűnik a favoritnak. Creatine (Hajnal Tibor) a Pannónia Díjban formát futott, amellyel itt erős ellenfele lehet az első esélynek, hasonlóképpen, mint Bobby Fischer (Juhász Balázs).

A Kabala Hendikep 9 lovas mezőnyében, a Derby napon bíztató futást produkáló Adamo Fling (Christoph Schwarz) képvisel remek esélyt német vendéghajtójával, de tulajdonosával Bonus RG (Vekas Zoltán), új kézben Zizitop (Richard Cincurak)  és a kisebb pihenője után érkező Celerina Boss (Fejszés Kitti) is megnehezítheti a favorit dolgát.

15:30-kor startol a versenynap első kiemelt versenye, a Háromévesek Nagydíja, ahol a Gróf Esterházy Miklós Emlékversenyt pályarekordban nyerő, Freya T Boko (Jaap van Rijn) triplázása tűnik a legvalószínűbbnek, azonban a német tréningből érkező Friday Night (Christoph Schwarz) vagy Fárosz (Jozé Sagaj) akár vissza is vághat a legutóbbi vereségért.

Az Úrilány R. Díj II. része következik 16 órakor, ahol a folyamatos fejlődést mutató Francesca (Veljko Mazsity) szerezheti meg idei második sikerét, de ugyan ez igaz First Home-ra (Milan Kovacevic) is. Blanka BBM (Varga Sándor) örökös helyezett, amellyel itt is elcsíphet egy jobb helyezést, csakúgy, mint Formula (Komáromi Krisztina). Fél óra múlva a Schum György Emlékversenyt indítják majd, ahol a Derby-ben nem jutott szerephez Éden Evo (Lakatos Csaba) egy győzelemmel vigasztalódhat. A bombaformában lévő Lolly Pop (Balogh Bernadett), valamint az Esterházyban kissé elfáradt Fendi (Juhász Balázs) szorongathatja meg a favoritot.

A nap hetedik futama, 17 órakor a Kanca Díj lesz, ahol a kis mezőny ellenére remek versenyre van kilátás. A Derby ezüstérmese, Eternity Bar (Veljko Mazsity) a legjobb kanca volt élete legnagyobb versenyében, így szinte biztosnak tűnik az első helye. Eunike T Boko (Jaap van Rijn) hatodik volt az előbb említett versenyben, erős ellenfele lehet a favoritnak. Emeli Sandé A.T.  (Tänczer Tamás am.) egyre erősebb, amellyel itt a dobogón köthet ki.

Fél órával később a teltházas Kincsem Park Kupa Hendikep IV. futama fog következni, ahol régi klasszisa révén Valentino (Erdei Péter) duplázása tűnik a legvalószínűbbnek. Despasito (Mészáros Patrik am.) gyors versenyben remek időt ügetett, így megnehezítheti az első esély dolgát, csakúgy, mint Zsofesz (Takács Eszter Cseperke am.), Anna (Németh Gábor am.) vagy Diófás (Kurucz Attila am.).

18 órakor vezeti fel a startautó az Ötévesek Nagydíjának mezőnyét a 3000 méteres startvonalhoz, ahol a szép stílusban Pannónia Díjat nyerő Dolomit Boy (Fazekas Imre) magaslik ki a mezőnyből. Devoted (Csordás Emil) jó időt ügetett ezzel korrigálva korábbi hibáit, klasszisa révén megnehezítheti évjárat társa dolgát. Dumbledore (Nagyváry Andrea) kisebb helyezései után, dobogóra állhat ebben a kiemelt tenyész versenyben.

A nap záró futama a Brown Lady Hendikep lesz, ahol a kisebb pihenőjét követően, Winner Boy (Szennovitz Adél) papíron első esélyt képvisel, habár ritkán fut fordulóstartra. Petra La Roque (Christoph Schwarz) régóta kerülgeti a célt, vendéghajtójával bezsebelheti esedékes győzelmét. Euzébió (Nagy Ferenc II.) váratlanul hibázott, ha ezt most nem teszi, dobogóra állhat, csakúgy, mint idomárja kezében Best Boy (Kolozsi László).

SHARE THIS