/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Svecz István Emlékverseny a szombati ügetőn – kezdés 14 órakor!

Kilenc izgalmas futamban 72 ügetőló (kvalifikációs és próbafutammal együtt) és hajtója várja a szombati versenynapot.

A belépés továbbra is INGYENES!

A versenynap részletes programja ide kattintva érhető el: PROGRAM

A nap első futama majdnem teltházas mezőnnyel indul, ahol többen is a rutintalanok és/vagy a gyakran hibázók táborát erősítik. Mégis a remek származású Front of the Line (Búrány Adrián) élete első versenyében olyan formával rukkolhat elő, amellyel elsőként haladhat át a célvonalon. Erős ellenfele lehet neki még Bitangjó (Szennovitz Adél), Finiselj! (Horváth Zoltán) és hiba nélkül Felix Charme (Vezér Emese) is.

A Penészvirág Díjban is ígéretes lovak állnak starthoz, akik közül a Pannónia Díj bronzérmese, Csábító R. (Márton Lajos) szerezheti meg idei második sikerét. Az előbb említett versenyben közel végzett a favorithoz Charming Boy (Hajnal Tibor), így akár vissza is vághat neki egy győzelemmel. A Derby negyedik helyezettje, Eternal Flame (Angyal Andor) ismét kedvenc távján fut, top számával mindenkit meglephet.

Fél óra múlva a Jegy Hendikeppet fogják indítani, amelyben Winner Boy (Szennovitz Adél) újra autóstarttal fut, ezzel nyerő esélyt képviselve a futamban. Dynamo (Goran Zolnaji) kedvező beállításba került, így, ha rendesen körbe megy, győzelme is elképzelhető lenne, csakúgy, mint a verseny korelnökének, Philadelphia-nak (Erdei Péter).

A nap negyedik futama is izgalmasnak ígérkezik, melynek startideje várhatóan 15:30-kor lesz. Könnyebb feladat elé lett állítva a hároméves kiemeltekből érkező Fenegyerek (Horváth György), aki így behúzhatja idei második elsőségét is. Emeli Sandé A.T. (Tänczer Tamás am.) folyamatosan javul, így megszorongathatja a favoritot. Idomárja kezében Bing Crosby AT (Vicen Pál) is odaérhet a dobogóra.

16 órakor startol el a Játszi Hendikep mezőnye, ahol a kissé váltakozva teljesítő Vakarcs RG (Erdei Péter), a hosszútávra is formát futó Bombay (Nagy Ferenc II.) és a legutóbb nagy lendülettel zárkózó El Valle Sagrado (Ifj. Turbucz Sándor) csatájára van kilátás. Ezt követően a Hippológus Díj fog következni, ahol Västerbo No Edge (Hajnal Tibor) papír esélyt képvisel, de a roppant egyenletesen teljesítő Fliegauf (Fazekas Imre) is erős ellenfélnek ígérkezik. Excellence (Gosztonyi Judit am.) nagy küzdelemben múlta felül az előbb említett háromévest utoljáa, így az ő győzelme sem lenne meglepetés.

17:00-kor vezeti fel a startautó a napi főverseny, a Svecz István Emlékverseny indulóit az 1800 méteres startvonalhoz, amelyben az új kézben induló, de idén már három kiemelt versenyt nyerő Cardenas Baba (Angyal Andor) első helye tűnik a legvalószínűbbnek. A kétszeres Év Ügetőlova, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) klasszisa nem kérdés, így mindenképpen dobogóra várható, csakúgy, mint a kisebb pihenőt kapott Coach Degli Dei (Goran Zolnaji).

Fél óra múlva már a Sors Hendikeppet fogják futni az ügetők, ahol Che Comandante (Farkas Tibor) megszerezheti régóta esedékes első helyét. Anna (Fejszés Kitti) utoljára ismét megvillant, a második sor ellenére is számít, csakúgy, mint a győzelem után érkező Euzébió (Nagy Ferenc II.) és Count Basie AT. (Tänczer Tamás am.) is.

A nap záró versenye a Segédhajtó Kupa IV. futama lesz, amelyben Uptown Boy M (Erdei Péter) duplázása várható. Ha legutóbbi bizonytalanságát most javítaná In Love Danover (Farkas György), mindenképpen küzdhet a győzelemért, a topformában lévő Nelstronggal (Hegedűs Tamás) együtt.

 

SHARE THIS