Történelmi pillanat – Donau Derby a vasárnapi galoppon!

Történelmi pillanat következik a Kincsem Park életében, hiszen jön az idei második Derby, az osztrák versenyüzem kékszalagja, a Donau Derby! Mellette megrendezésre kerül az Osztrák Kancadíj (Preis des Jockey Club Für Österreich), valamint két hazai kiemelt, a Kisbér Díj és a Magyar Háromévesek Nagydíja.

A 2400 méteres Donau Derby tulajdonképpen a 102. Magyar Derby visszavágója lesz, ahol Flying Aquangel (Alberto Sanna) és Tunézia (ifj. Kozma István) revansot vehet a megállíthatatlan, rekordokat döntögető Gézán (Stanislav Georgiev). Persze lehet, hogy éppen tréningtársa, a folyamatosan előre jövő Hermion (Monir Madihi) viszi el a slusszpoént, de a háeom győzelem után érkező szlovák vendég, Termini (Jirí Palík) is komoly ellenfélnek tűnik.

A korosztály többi tagját a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjában láthatjuk, ahol a topon lévő Hala Hala (Jirí Palík), az erősebb kézbe kerülő Aurora Musica (Stanislav Georgiev) vívhatnak a trófeáért.

Mindössze öten indulnak a Preis des Jockey Club Für Österreich-ban 2000 méteren, ahol Ráadás (Stanislav Georgiev) és Reshiram (Monir Madihi) zsinórban harmadszor csapnak össze, pikáns csatát ígér az újabb presztízs felvonás.

A következő klasszikus nagyverseny a Kisbér Díj lesz 2000 méteren, amelyben a francia futások után a Millenniumi Díjról éppen lemaradó St Pantaleon (Jaroslav Línek) érhet révbe. Mellette a bomba formában lévé a Mezőhegyesi Díjat könnyen abszolváló Euraquilo (Monir Madihi), iletve rutinos és stabil Major Factor (Alberto Sanna) lehet nagy kihívó.

A nap az 1300 méteres Hegedűs Zsolt Emlékversennyel kezdődik, ahol Gallrock (Jirí Palík) és Musashi (Koricsánszky Virág) találkoznak harmadjára, eddig mindkétszer előbbi örülhetett.

Az 1200 méteres Freudenaui Hendikep is a sprintereknek kínál lehetőséget, hosszú kihagyás utáén Arabika (Fézer Ramóna) találhat magára, de a gyengébbek közé kerülő Irdatlan (Sándor Péter) és topja alapján Governor (Jaroslav Línek) is figyelmet érdemel.

Az 1400 méteres Nemeztközi Amatőrverseny Hendikepben ismét megszínesíti a délutánt, az egyetlen vendég a spanyol Andoni Lezama lesz. Ő majd az ismét megvillanó Speedy Gonzalest üli, akivel a győzelem egyik várományosa lehet. Solar (Májer Cintia) ismét hosszabb távra próbálkozik, átlagával esélyénél lehet, ahogy ez egyre inkább érő és esedékessé váló Aduász (Nikola Miklová) is főszereplővé válhat.

Klasszikus mérföldre futják az Alfonz Hendikepet, amelyben a közel végző Zabriskie Point (Kelemen Zénó) és az egyre erősebb Surranó (Suták Csenge) harcolhatnak a győzelemért, de Middleofthenight (Kolumbán Örs) is bármikor hazaérhet.

Érdekes ütközetet ígér a 2200 méteres Epsomi Hendikep is, melyben biztos zágrábi sikere State Of Chaos tűnik favoritnak. A legutóbb stílusosat futó The Little T (Kun Ferenc) és nyár eleji számai alapján Regina (Ördög Alen) érhetnek fel mellé.

Természetesen ezúttal is a Póni Championátussal kezdődnek a versenyek, ahol a legifjabbak négy versenyben mutathatják meg magukat.

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_08_04_galopp.pdf

Találkozzunk vasárnap egy felejthetetlen napon a Kincsem Parkban, a Donau Derby-n! Kezdés, 14 órakor!

SHARE THIS