/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Light Blue Sky beköszönt

Kihasználta jó beállítását Light Blue Sky (ifj. Kozma István) a vasárnapi versenynap legrangosabb futamában, a Bérczy Károly Emlékversenyben. Dr. Szilágyi Attila kitűnő kancája magabiztos versenyzéssel abszolválta feladatát, és váltotta győzelemre jó helyezéseit és formáit. A két helyezés az egyre erősebb Wolf of Wallstreet-nek és Different Illusion-nek jutott.

A délután az Augusztusi Gátversennyel indult, ahol Avoiding Water (Kolumbán Örs) ismét elszórta ellenfeleit, hosszak özönével sétált haza. Kisebb kategóriába visszalépve Souda Bay (Ördög Alen) is bizonyított, a tehetséges hároméves a Pesti Napló Díjat húzta be könnyedén. Meglepte a favoritokat Poppy Seed (Kelemen Zénó) a tiszteletdíjas Fehér Golyó Díjban, a finisben nagyon jól jött a hároméves kanca, ezzel pedig szintet is lépett.

Az ügyes lovas dupláját az 1900 méteres nyeretlenben láttuk, amikor a Kancadíjra is nevezett Sacred Girl-t vezette győzelemre. Az 1400 méterre lefutott hasonló összecsapás során egy Kincsem parki újonc, jó esélyt képviselő Peakside Girl aratott biztos győzelmet, ezzel ifj. Kozma István is duplázott a versenynap során. Első hendikepjében fölényes sikerrel jelentkezett Golden Dreams (Stanislav Georgiev), az „Álmodós” import jobbak között is eredményes lehet a későbbiek során. Bocci (Fézer Ramóna) a Kisfaludy Társaság Hendikepben szerezte meg esedékes sikerét, ami Fézer Róbert számára hozta meg a napi második diadalt.

Folytatás augusztus 20-án, a Szent István napi lóverseny maratonon!

SHARE THIS