/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Szent István napi lóverseny – ügető – kezdés 10 órakor!

Az államalapítás ünnepe nem telhet el lóverseny nélkül, így augusztus 20-án, 10 órától hat ügető futamban 53 ló és hajtjuk várja a sport szerelmeseit a Kincsem Parkban. Két kiemelt verseny is tovább színesíti ezt az egyedülálló napot, hiszen a fordulóstartos Szent István Díjat, valamint a kétévesek első megmérettetését, a Szalay János Emlékversenyt is ezen a napon fogják futni.

Közöttük póni galopp versenyek, majd 13:30-tól a telivéreké lesz a főszerep. A nemzeti ünnep napján megrendezett kombinált versenynapot az agár szakág fogja zárni, melynek első futamának startja 18:10-kor lesz.

A belépés DÍJTALAN és a részletes ügetőprogramot ide kattintva lehet elérni: PROGRAM

A versenynap első futama 10 órai kezdettel indul, ahol a sok dobogós helyezés után El Nino N (Angyal Andor) megszerezheti élete első győzelmét. Közeli esélynek számít még a remek származású Francesca (Veljko Mazsity) és a duplázásra készülő Filthy Rich (Thorsten Tietz). Fany (Farkas György) nem igazán könnyű hajtás, azonban ha segédhajtóval is tudja ismételni legutóbbi formáját, megnehezítheti a favoritok dolgát.

Fél óra múlva már a teltházas mezőnyt összehívó Inarchi Hendikeppet fogják futni, ahol az egykori klasszis, Valentino (Thorsten Tietz) megszerezheti sorozatban a 3. győzelmét is. Big Ben Pax (Fazekas Imre) vendéghajtójával is jól szerepelt, ezért erős ellenfele lehet az előbb említett ügetőnek, de dobogós helyezésben bizakodhat még Bombay (Nagy Ferenc II.) és Trencsén (Kolozsi Sándor) is.

11 órakor startol el a versenynap első kiemelt versenye, a Szent István Díj. A fantasztikus tehetséggel megáldott Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) 60 méteres térhátránya ellenére, bombaformája révén egy újabb kiemelt sikert zsebelhet be ebben a futamban. Az idei Derby nyerő Enjoy-nak (Fazekas Imre) nem ez a kedvenc starttípusa, de ha rendben körbe megy, megnehezítheti a kétszeres Év Ügetőlovának a dolgát. Freya T Boko (Kolozsi Sándor) idei szezonja remekül alakult, már három korosztályos versenyt nyert, így ha új kézben is ismétli eddigi teljesítményét, nehéz lesz őt utolérni.

A Merengő Díjban többen is jó esélyekkel állnak starthoz, közülük is talán az új kézben futó Fendi (Thorsten Tietz), hiba nélkül Emeli Sandé A.T. (Tänczer Tamás am.), a duplázásra készülő Västerbo No Edge (Hajnal Tibor) és Elizabeth Boss (Veljko Mazsity) csatázhatnak az aranyéremért.

12 órakor már a kétéveseké lesz a főszerep a Szalay János Emlékversenyben. Kis mezőny jött össze, de kezdő, rutintalan lovak révén bármilyen befutási sorrend elképzelhető lehet. Kvalifikációs ideje alapján Gomez de Boko (Horváth Zoltán) és Guinevere (Fejszés Kitti), valamint Ginevra (Fazekas Imre) hármasa közül kerülhet ki az győztes.

Az ügető részt záró futam a tiszteletdíjas Döme Lajos és Döme László Emlékverseny Hendikep lesz, amelyben ismét maximális létszámú induló jött össze. Csípkedd Magad! (Tänczer Tamás am.) legutóbb szerencsétlen versenyt futott egy szerszámbaleset miatt, ettől eltekintve, az ezt megelőző formái alapján a győzelem egyik várományosa lehet. A kedvező beállításba került Bing Crosby AT (Vicen Pál) és Universal Boy (Kolozsi Sándor) valamint a vendéghajtóval is jól szereplő Inforgettable (Weber Zsolt) is harcban lehet a dobogós helyek valamelyikéért.

 

SHARE THIS