Három győzelem Zágrábban és dobogó a Horvát Derbyben!

A horvát galopp idei legfontosabb napját rendezték augusztus 24-én, szombaton Zágrábban, ahol a keretprogram mindhárom versenyét magyar idomításból érkező telivér nyerte. A Horvát Derby-ben ugyan nem jött össze a bravúr, de így is dobogós helyezéssel térhetett vissza a hazai küldöttség.

Az 1200 méteres Kup Odasiljaci szín magyar mezőnyt vonultatott fel a nap elején, a mindig stabil Surpirse of Easter (Morvai Eszter) pedig altatta a többieket, majd a hajrában megrázva magát, egészen hátulról zárkózva szerezte meg régóta esedékes győzelmét. Az utolsó métereken tudta Finiston-t (Jozef Parigál) megelőzni, a harmadik helyre Gainer Boy (Stanislav Georgiev) ért fel.

A mérföldes Zagrebačka milja-ban hatan indultak, és az esélyes Theblacklist (Peter Pozar) előtt elhozták az első két helyet a hazaiszíneket képviselő lovak. Fitzante (Farkas Dorottya) start-célban diktálva az iramot győzött, a nagyot hajrázó Il Ministro (Kelemen Zénó) csak megközelíteni tudta.

2200 méteren a HJ Holding & HJ Racing Team vezette fel a klasszisikus megmérettetést, amelyen a két érdekeltségünk tartani tudta kihívóit. Respectation (Stanislav Georgiev) el ment vezetni és sokáig nagy fölénnyel galoppozott az élen, de a célegyenesben elfáradt, így a nála jóval frissebb Ghost STS (Jozef Parigál) remek finissel megelőzte.

A nap zárása volt a legrangosabb esemény, méghozzá a 18. Horvát Derby. A klasszikusban hatan indultak, és sokáig úgy tűnt, hogy Mia Jean (Drexler Virginia) végig bírja tartani a lépés Crystal Wine-al (Monir Madihi), aki az utolsó kanyarban azonban el tudott lépni és a célegyenesben már nem adott esélyt riválisainak.

Így a kék szalagot nem sikerült elhozni, de ennek ellenére is büszkék lehetünk az elért eredményekre!

A telejs versenynap az alábbi videón megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=AdwlH_euVbc&t=7657s&ab_channel=BelSoftStream

SHARE THIS