Agreement és az amazonok Zobnaticán

Szeptember 8-án, vasárnap a régióra is érdemes lesz a szemünket szegezni, hiszen az elmúlt szezon legnagyobb klasszisa nem tér vissza a Kincsem Díjba, helyette inkább Szerbiában méreti meg magát a Group I-es Kup Zobnatice-ben. Mellette több női lovasunk is nyeregbe száll, egy amazonoknak kiírt megmérettetésen.

Agreement a Bábolnai Díj megnyerése után ugyan második lett a Szent István Díjban, de sejteni lehetett, hogy lesz még egy nagy lövés a tölténytárában, ezt azonban inkább Zobnatica-ban akarja elsütni. A vasárnapi program legrangosabb eseménye lesz a 2400 méterre kiírt, Group I-es Kup Zobnatice 17:50-kor, amelyben az ötéves sárga mén több ismerőssel találkozhat. Ellenfelei között ott lesz a tavalyi Magyar Derby-nyerő Amore Boy, a korábbi Kancadíj második Ghost Sts és az elmúlt évben stabil dobogókat szerző, a Millenniumi Díjban is helyezésig jutó Berkshire Rebel. Csontos Pál idomítottját Kelemen Zénó üli, akivel a 2-es boxból, 62 kilós topsúllyal indulnak.

A keretprogramot színesíti 16 órakor a mérföldes Memorijal Aniko Mernjak, avagy a hölgy lovasoknak kiírt amazonverseny. A nyolcas mezőnyben öt magyar lányért szoríthatunk, Csörgő Lilien, Farkas Dorottya, Mocsinka Vivien, Morvai Eszter és Ribárszki Sára személyében.

Mindannyiuknak sok sikert kívánunk!

SHARE THIS