Három nap a régió legjobbjaival

A Kincsem+ TUTI Nemzetközi hétvége pénteken, 18 órakor az agárversenyekkel veszi kezdetét.A 11 futam névadója az egykori Angol Agárderby másodikja, Lyreen Mover, az este legerősebb futamában 480 méteren Boncsi és Jill, míg a rövidebb, 280 méteres távon Sydney lehetnek a főszereplők.

Szombaton az ügetőké a főszerep, hazánk legrangosabb sprintversenyében, a Marschall József Emlékversenyben hét ló áll starthoz. A három magyar induló között megtalálhatjuk a hosszú kihagyás után futó, a Kincsem Parkban még veretlen Digital Races-t és a sikert sikerre halmozó Cardenas Baba-t is. Nem lesz könnyű dolga a mieinknek, hiszen ott lesz a startnál a régió egyik legjobbja, a szlovén Maugli, két nagyon erős német vendég, valamint a szerbek egyik üdvöskéje, Zaire Wise As is.
A hosszútávú, fordulóstartos Hungária Díjban jó esélyünk van arra, hogy itthon tartsuk a trófeát, hiszen újra starthoz áll a Derby-nyerő, friss rekorder Enjoy, aki eddig komoly képességet mutatott. Ellenfelei között ott lesz az osztrák Power Hill, a német Nelson Newport, valamint a szlovén Vaiana Viva is. A 10 futamos versenynapon 92 ló szerepel a programon, érdekesség, hogy a világhírű Joseph Verbeeck is sulkyba száll majd délután, az első futam 13 órakor indul.

A vasárnapi galopp felvezetéseként a Póni championátus keretein belül négy futamra kerül sor 400 és 800 méteres távokon.

13 órától jönnek a legjobb telivérek, fókuszban a Kincsem Díjjal, az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjjal és a Tattersalls – Overdose Díjjal. A 2400 méteres klasszikus összdíjazása 22 millió forint, a hat induló közül a két cseh vendég, Rex Of Thunder és Gasparini emelhető ki, de erősnek tűnik az osztrák Vadirum is.
A magyar reményeket St Pantaleon táplálhatja igazán, a négyéves mindkét hazai nagydíjában főszereplő volt. Jó formában van Di Domenica Sweety és Major Factor is, így ők is felérhetnek a dobogóra. Az 1600 méteres Imperiál Díjban is lesz régiós aspiráns, a szlovák Manatan méltó ellenfelének bizonyulhat a magyar színekből, francia lovassal, Jerome Moutard-dal futó Luis Fernando, valamint Canizares is. Overdose tiszteletére idén is 1000 méteren csapnak össze a sprinterek. Utónevezéssel került a mezőnybe Moonara, hosszú évek után köszönthetünk ismét lengyel tréningben lévő klasszist a Kincsem Parkban.
A négyéves kanca a futam egyik esélyese lehet, de a többszörös nyerő Vain Hope és a bombaformában lévő Muskateer Three is kitűnő kilátásokkal várhatja az indítást.

 

A három versenynapon összesen 4,5 millió forint jackpot csábít a fogadásra, de lesz magyar ötösbefutó futam is 739.476 forintos jackpottal, és természetesen Kincsem+ futamok is Franciaországból!

RÉSZLETES VERSENYPROGRAM

SHARE THIS