/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Magyar és német győzelem a nagydíjakban

Szép csatát, de végül mégis biztos német sikert hozott hazánk legfontosabb sprintversenye. A Marschall József Emlékversenyben sokáig úgy tűnt, hogy Maugli hazaérhet, de a cél előtt, a küzdelem hevében hibázott, így a győzelem Blind Date-nek jutott, akinek a sulkyjában Christoph Schwarz ráduplázott tavalyi sikerére. A németek örömét Uccellone ezüstérme tette teljessé, míg a legjobb hazai ló, a hosszú kihagyás után futó Digital Races felért a dobogó alsó fokára.

A sok visszastart ellenére Enjoy nyugodt maradt, itthon tartotta a trófeát, roppant könnyen nyerte meg a 110. Hungária Díjat. Az idei Derby-győztest Fazekas Imre már jól ismeri, párosuk ebben a nemzetközi futamban is ellenállhatatlan volt, az osztrák Power Hill, valamint a német Nelson Newport csak a második helyért csatázhatott.

A délután során Veljko Mazsity is elégedett lehet, négy indulójából három is nyerni tudott, sorrendben Bonaparte Boss, Daytona Spav és Elizabeth Boss is realizálta esélyét, egyúttal folytatták remek sorozatukat. Az első futamban is jött a favorit, Fánia BD sikerére sokat számítottak, de hasonló volt a helyzet Diófás és El Valle Sagrado esetében is a későbbiekben, így összességében nem lehetett panasz a favoritokra. Bronz Boy is remek formában van, ráduplázott legutóbbi győzelmére, míg Full Speed új hajtójával harcolta ki magának pályafutása harmadik diadalát.

Folytatás egy hét múlva, szombaton!

SHARE THIS