/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Őszi nagyüzem vasárnap a galoppon

A galoppsport szerelmesi hetek óta várják az október 6-i vasárnapot a Kincsem Parkba. Sportszakmai szempontból sok izgalmas futam vár ránk a 13 órakor kezdődő versenynapon. A nagyüzem a kétévesek versenyével 1200 méteres távon indul. A kezdő lovak közül kíváncsian várjuk Aranyifjú, Star Adonis és Jubileum Boy bemutatkozását. Az ősz az árverések időszaka, így két árverési cég is megjelenik a versenynapon. A MAFE – Tattersalls Díjban a nyári angol import, To Catch A Thief mutatkozik be, míg a nap második felében 16:45-kor a BBAG – Magyar St. Legerben, a szezon utolsó klasszikus futamában jönnek a háromévesek. Az 5 millió forinttal díjazott Magyar St. Leger igen nyílt versenynek ígérkezik a kétszeres derbynyerő Géza távollétében. A nemzetközi mezőnyben a csehek Cheeky Boyban bízhatnak, de ott lesz a startnál Balogh Levente kedvenc szűrkéje, a Magyar Derby harmadikja Flying Aquangel, a versenyről versenyre javuló Tervel Han és a Szalai család szeme fénye a friss Magyar Kancadíj nyerő Tunézia. Papíron ők a favoritok, de a 2800 méteres extra hosszú táv és egy nem várt taktika mindent boríthat.

A pálya legjobb kancái a 2000 méteres Gróf Széchenyi István Emlékversenyben állnak starthoz. A hazai lóversenysport megalapítója tiszteletére rendezett futamban a hároméves Lady Lilibetrage a legnagyobb esélyes az olasz Alberto Sanna lovassal. Minden idők egyik legjobb zsokéjára is emlékezünk a Kállai Pál Emlékversennyel, az 1400 méteres versenyben Dark Blue Sky és Muskateer Three lesznek a favoritok.
Sport és fogadási szempontból a nemzetközi amatőrverseny, a MATE Georgikon Campus Hendikep és a Barna Emlékverseny is kiemelkedő futamnak tűnik.

A belépés díjtalan

A versenynapot és a fogadási élményt 400.000 forint jackpot teszi teljessé és Európa legnagyobb versenye a francia Arc de Triomphe. Utóbbi futam Kincsem+ verseny is lesz egyben 1,2 milliárd forint a jackpottal. Kiket kell figyelni? Look De Vega, Sosie és Los Angeles hármasa ott lesz a favoritok között.

SHARE THIS