/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Érzelmekben gazdag vasárnap

Múlt vasárnap futották a legjobb kétévesek a Szent László Díjat és ezen a napon került megrendezésre a hagyományos Orosházi Díj is, de nem ez, hanem Kovács Botond búcsúztatása jelentette a versenynap csúcspontját.

A negyedik futam után néhány percre elnémult a Kincsem Park, a startgépen fekete zászló lengett és mindenki a könnyeivel küszködött.

Ez a vasárnap három gyerek póni versennyel indult még a délelőtti órákban. A telivérek előszőr a Nyeretlenek Versenyének 1. részében indultak, itt Simonida Sur Jaroslav Línekkel ért elsőként célba. Fél órával később, a verseny második részben a Telivér Farmos Mirtuszdió az utolsó háromszáz méteren döntötte el a futamot a maga javára, míg második helyre Lávakő, a harmadik helyre Mitra érkezett.

A Csákói Hendikepben tízen álltak starthoz, Sacred Girl, a hároméves bábolnai kanca pályafutása második sikerét szerezte meg Kelemen Zénóval, Katalenával és White Mare’s Sonnal szemben.

A negyedik futamban, a Nyeretlen Kétévesek Versenyében egy nagyon komoly származású lovat, Mammasitát láttuk futni és esélyeshez méltó könnyed győzelmet aratott Stanislav Georgievvel. A stílus alapján szép jövő előtt áll. A nyerő mögötte Max Motion és Montgommery értek célba.

Szintén könnyed sikert hozott az Orosházi Díj az Álmodós Royal Forcenak, a második helyre Different Illusion, a harmadik helyre pedig Tulsa érkezett meg. A tiszteletdíjakat Orosháza város polgármestere, Raffai János adta át a győzteseknek.

A Gyopárosi Hendikepben Gönczi Rebeka Claudiával remekelt, és az utolsó kétszáz méteren szép csatát vívott a tréningtárssal Címerrel a győzelemért.

Négy favorit az első négy helyen az Arqana Szent László Díjban, a legjobb kétévesek küzdelmében. A futamot Airport nyerte Jozef Parigállal a nyergében, Gengszter Boy a második, Gallrock a harmadik helyen végzett. A lefutási idő majd egy másodperccel volt lassúbb, mint a másik hasonlótávú csikóverseny. A tiszteletdíjakat és az ARQANA vásárlási utalványokat az első három helyezett ló tulajdonosa vehette át.

Silverstar jött, látott és győzött Suták Csengével a Bogárzói Hendikepben, végig vezetve utasította maga mögé Galileo Jaget illetve a harmadiknak érkező Magentát.

A nap záró futamában, a Geist Gáspár Emlékversenyben start-cél győzelmet aratott Fabrizia, mögötte Souda Boy és Bitlip értek célba.

Következő galopp versenynap október 27-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban.

SHARE THIS