Airport nagy futása – Villáminterjú Molnár Gyöngyivel

Sokakat meglepett Airport sikere az Arqana Szent László Díjban, a kétévesek legnagyobb erőpróbájában. De, mint az alábbi beszélgetésből kiderül, nemcsak nekünk, sportrajongóknak, hanem még az idomárasszonynak, Molnár Gyöngyinek is pozitív meglepetés volt ez a győzelem.

  • Bevallom őszintén, nem számítottam arra, hogy elsők leszünk – kezdte Molnár Gyöngyi a beszámolóját. – Airport még mindig folyamatos növésben van ugyanis, és még csak az sem volt biztos, hogy elindítjuk ebben a nagyversenyben. Még hétfőn is gondolkodtunk, hogy nem lenne-e jobb számára az egyik nyeretlenek számára kiírt verseny, azonban mivel az is elég erősnek tűnt, úgy döntöttünk, próbáljunk itt szerencsét, mivel már úgyis előnevezve volt. Jól dolgozott ugyan, de nem mutatott igazi speedet, vagyis voltak kétségeim.
  • Mi volt a taktikátok?
  • Mondtam Jozef Parigálnak, hogy épp azért, mert nem láttunk tőle speedet reggelente, igyekezzen a frontban maradni, nehogy megkéssen a finisben. Legyen végig lőtávolon belül! Gengszter Boyt tartottam amúgy messze a legesélyesebb pályázónak, sejtettem, hogy őt kell megvernie annak, aki itt nyerni akar. A lényeg, hogy lovasával, Joskuval menje lovunk a maga versenyét, aztán majd meglátjuk, mi lesz…
  • Hogy mi lett, azt láttuk mi is: egy remekbe szabott győzelem. Azonban mi lesz?
  • Ha a jövőre gondolsz, akkor szerintem Airport hosszúra is eláll majd, bevallom, részemről igazi Derby-lovat látok benne. 2000-ig viszont tuti, hogy jó lesz, jó kis steher. Ami rendkívül fontos és kiemelendő nála, hogy van szíve, tud küzdeni, azaz hamisítatlan versenyló!

Annak meg külön örülök, hogy tulajdonosának, Bíró Gyulának igazán szép és őszinte örömöt tudtunk szerezni ezzel a sikerrel, hiszen ez volt az első – de remélem messze nem az utolsó! – nagydíj győzelme, akár Airport révén is!

-kömi-

SHARE THIS