/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Az Őszi Kölyök Derby Döntő és Mahoonagh Stacey Díj eredményei

Az Őszi Kölyök Derby Döntő és Mahoonagh Stacey Díj elnevezésű versenynapon tizenegy futamban álltak starthoz a nevezők.

Az első futamban, S3 -as kategóriában Giselle (Giselle) nyerte meg, mellyel megszerezte idei első Kincsem Parkos győztes takaróját tulajdonosai nagy örömére. Befutási ideje: 17.31 (S2)
Befutási sorrend: Giselle (1) – Tereza (4) – Hawk (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Tarnai Lindának és Kohajda Jánosnak, valamint külön trénerének, Kohajda Jánosnak!

S2/S3-ban egy Davinával való izgalmas küzdelmet követően végül Gerry (Moanteen Gerry) ért a célba elsőként, aki egy egyhónapos pihenést követően tért vissza bomba formában, bezsebelve idei első győzelmét. Befutási ideje: 17.11 (S1)
Befutási sorrend: Gerry (6) – Davina (4) – Feri (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, dr. Gólián Ákosnak, valamint trénerének, Labancz Zsuzsának!

S1/S2-es kategóriában két futam is indult az este. Az elsőben Sheyla (Diamond Heart Sheyla) győzedelmeskedett zsinórban másodszor, ráadásul a befutási idején is 0.08 századot javított, mely ezúttal 17.50 (S2) lett.
Befutási sorrend: Sheyla (2) – Tornádó (5) – Aventador (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Andrei Hendreának!

A második S1/S2-es kategória futamban az a “szökő évente egyszer” ritka esete történt, amikor egy gyönyörű küzdelmet követően ezredre pontos holt versenyben győzedelmeskedett Vinnie (Faithful Vinnie) és Navarra (Homokvihar Navarra). Befutási idejük: 16.977 (S1)
Befutási sorrend: Vinni (4) és Navarra (5) – Django (2)
Szívből gratulálunk Polyendán Lászlónak és Erdei Lászlónak!

S1-es kategóriában Eclipse (Petz’s Silver Stars B-Eclipse) idén harmadik alkalommal hozta el a első hellyel járó örömet és dísztakarót fiatal tulajdonosának, ráadásul eddigi legjobb befutási idejével, 16.91 (S1)-el.
Befutási sorrend: Eclipse (4) – Cherokee (3) – Lana (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, Forgács Zénó Lórándnak és édesapjának, Eclipse trénerének, Forgács Lórándnak!

Az este utolsó sprint futamában S0/S1-ben Lady Gaga (Lady Gaga) egy Sydney-vel nagyon szoros küzdelmet követően megnyerte a futamot, megtörve ezzel versenytársa sorozat győzelmét. Befutási ideje: 16.94 (S1)
Befutási sorrend: Lady Gaga (6) – Sydney (3) – Cody (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Baranyai Ádámnak!

Az Őszi Kölyök Derby Consolation futamban újabb román győzelem született, hiszen Ella (Dragonheart Ella) majdnem az egész távon vezetve a futamot elsőként ért célba, így ő vihette haza a Consolation címmel járó dísztakarót és elismerést. Befutási ideje: 29.67 (A1)
Befutási sorrend: Ella (4) – Kenzo (5) – Bono (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Daniel Gavrisnak!

Az este fénypontja, az Őszi Kölyök Derby Döntő futama volt, mely egyben az este legizgalmasabb futama is volt, hiszen volt benne bomba start, ütközésből adódó visszaesés a kanyarban, fej-fej mellett való küzdelem, rakéta gyújtás és előzés, majd egy váratlan győzelem. Bucko (Runtastic Bucko) egy több hónapos hosszú, és alapos felkészítést követően nevezett a Kölyök Derby-re, melynek eredményeként az elődöntőről is győztesként jutott tovább és magát a fő futamot is megnyerte, így ő lett 2024 második Kölyök Derby győztese Boncsi (Aheem) mellett. Bucko befutási ideje: 29.48 (A0)
Befutási sorrend: Bucko (5) – Rambo (4) – Roko (2)
Szívből gratulálunk az egész Novák családnak, apának és fiának; Novák Jánosnak és Novák Krisztiánnak!

Egy 20 perces pihenőt követően folytatódott az este 480 méteren. AA0/A0 kategóriában Champ Junior győzedelmeskedett, aki szeptemberi diszkvalifikálása után sikeresen megfutva két társas liszensz edzését újra ringbe szállt és mindössze 0.004 ezred másodperccel Tamo Blade előtt, az utolsó méteren megelőzve őt lépte át elsőként a célvonalat. Befutási ideje: 29.28 (A0)
Befutási sorrend: Champ Junior (6) – Tamo Blade (4) – Speedy (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Andrei Ionoinak!

A0/A1-ben Lucifera (Ironsite) első 2024-es 480 méteres versenyén egy gyönyörű start-cél győzelemmel, sok próbálkozást követően végre a dobogó legfelső fokára állhatott, tulajdonosa legnagyobb örömére. Befutási ideje: 29.42 (A0)
Befutási sorrend: Lucifera (3) – Cannonball (2) – Fülöp (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Verebélyi Krisztinának!

Az utolsó futamban A1/A2-ben álltak starthoz az agarak. A versenyt Glasie nyerte meg úgy, hogy tavaly szeptember óta nem futotta ezt a távot és egy hosszú kihagyást követően idén csak kétszer állt eddig starthoz 280 méteren. Befutási ideje: 29.21 (A0)
Befutási sorrend: Glaise (4) – Veszti (2) – Lucky (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Papa Adriannak!

Fotók: Szoboszlay Csilla

Címlap fotó: Simkó Szilárd – http://akutyafotos.hu

SHARE THIS