Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show 2017

 

 

Köszönjük, hogy velünk töltöttétek a hétvégét!

 

Ló- és agárversenyek

Aki egyszer átélte ezt az élményt, nem fogja sosem elfelejteni. Csodálatos versenylovak és agarak, nagyszerű sportteljesítmény, játék és izgalom.

háromnapos esemény a pénteki Lóverseny az Éjszakában versenysorozattal kezdődött, ahol az esti versenynapon galopp-, ügető- és agárversenyeket láthatott a közönség.

Szombaton 14 órától indult az ügető. A nap fő attrakciója, hazánk legrangosabb sprintfutama, a Marschall József emlékverseny és a Hungária Díj volt. Utóbbi versenyben starthoz állt az idei Derby győztes a négyéves Úrilány R. is.

Vasárnap galoppversenyek! Folytatódott a Nemzeti Galopp Liga, a hosszútávú Kincsem Díjjal, a középtávú Imperiál Díjjal és a rövidtávú Overdose Díjjal. Előbbi versenyben ismét starthoz állt a Magyar Derby hőse, Eminens, a Kincsem Park fiatal sztárja és hazánk legjobb versenylova, a Nyugat-Európában is jegyzett Quelindo.

Nemcsak a fű zöld

A Kincsem Park 100 hektár zöld terület a város szívében. A Kincsem Park és a Food Truck Show Hungary Kft. a kezdetektől fogva környezetbarát.

Ahogy minden nagy Food Truck rendezvény, ez a hétvége is műanyagmentes volt – a tányérok, poharak, evőeszközök egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, az un. PLA-ból (poly lactic acid) készültek.

Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke elmondta, hogy a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken. Ez körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent, aminek sokkal olcsóbb az elszállíttatása, így a kicsit drágább PLA eszközök, és a szelektálás ára is megtérül.

A kezdeményezésben együttműködő partnerek:

Zöld Övezet, Felelős Gasztrohős, Doremi, JRK Waste Management, Food Truck Catering, Magyar Street Food Egyesület.

Guruló büfékocsik

A Food Tuck Show gasztro-fesztivál elsődleges célja volt, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket és italokat kínáló vendéglátó járműveket.

A Kincsem Park 2015 őszétől ad otthont a Food Truck Shownak. A fővárosban egyedülálló módon itt jelenik meg a legtöbb büfékocsi, általában 50-55 autó. Változatos és nemzetközi ízvilág, minőségi ételek és italok jellemzik a kiállítókat.

Amit ma megehetsz,...

Street Art

Naplementében a Kincsem Parkban élőzenére falatozni az egyik legnagyszerűbb élmény. Egyszerre több helyszínen szól a zene, és jól megfér egymás mellett a rezesbanda, a rockabilly, és a feltörekvő sanzonos gitárduó is.

A zenészek mellett utcai mutatványosok is szórakoztatták a nagyérdeműt. A világ különböző részeiből érkeztek, vannak akik ügyességükkel varázsoltak el bennünket és akadtak, akik vicceikkel szórakoztattak.

Gyerekprogramok

A fesztivál minden korosztály számára tartogatott meglepetéseket, a legkisebbek is jól érezték magukat a hétvégén.

Volt pónilovaglás, állatsimogató, arcfestés, és a Magic box logikai játékaival is megismerkedhettek. A Kincsem Park árnyas fái alatt játszóterünkkel és kézműves sarkunkkal legközelebb is találkozhattok.

Mozi

Esténként Food Truck Cinema filmvetítéssel zártuk a rendezvényt.

A fedett, kb 1500 fő befogadására alkalmas fesztiválsátorban a Kincsem, és az Alapító filmeket vetítettük a három nap során.

Közlekedés

A Food Truck Show hétvégéje alatt a Kincsem Park és a Deáktér között nyitástól zárásig közlekedő sárga amerikai iskolabusszal ingyenesen utazhattak a helyszínre az érdeklődők. A Kerepesi és Albertirsai út sarkáról pedig riksák és tuk-tuk-ok vitték a bejárathoz a közönséget.

Belépő, nyitvatartás

Pénteken 16-22 óráig, szombaton és vasárnap 12-22-óráig tartottak nyitva a rendezvény kapui.
18 éven aluliaknak a belépés díjtalan.

A felnőtt belépő elővételben a http://kincsempark.jegy.hu/ oldalon 900 Ft,

a helyszínen 1000 Ft-ba került.

Hírek

Partnereink