/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Osztrák győzelem a Magyar Kancadíjban

20160807_galopp

Matidia (Alberto Sanna) nem sokkal a start után élre állt és a vezető pozíciót egészen a célig nem engedte ki a kezéből, start-célban nyerte a Magyar Kancadíjat.
A szlovák Ronja (Václav Janácek) végzett mögötte a második helyen, míg a harmadik díj Souvenir de Mauve (Martin Laube) zsákmánya lett.

1. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Szikra állt be nehezen a gépbe, de végül neki is sikerült. Az egyik favorit, Lashain kezdett gyengén, a többiek jól indultak. Cimbora, Batignolles, Humanic és Power of Angel alkották a frontot, mögéjük megérkezett Lashain, a mezőny végére Szikra esett vissza. A befutóra fordulva négyen-öten is csatázhattak a győzelemért, ott volt még mindig Cimbora, Humanic, Batignolles, Avantgard és Power of Angel. Az utolsó métereken Humanic átvette a vezetést és megnyerte a futamot, a helyezéseken Cimbora és Avantgard osztoztak.

Befutási sorrend: Humanic (3) – Cimbora (2) – Avantgard (1)

2. futam – Napfény Hendikep:

Ninja, Misi Manó, Bright Jewel, Almabor és Bandavezér alkották a frontot, mögöttük galoppozott Hope For Ever és Eisvogel kettőse. A túlsó oldalon Misi Manó átvette a vezetést, mellé felment Bandavezér, őket Ninja követte. A befutóra is Misi Manó hozta a lovakat, mellette akkor már Ninja volt és az ő kettősük kivált a többiek közül. A fáradó Bandavezér helyére Hope For Ever érkezett meg és Eisvogel is bejelentkezett a harmadik díjért. A végén Misi Manóra rászaladt Ninja, de nem verte meg, a harmadik helyet pedig Hope For Ever tudta megőrizni Eisvogel-lel szemben.

Befutási sorrend: Misi Manó (5) – Ninja (4) – Hope For Ever (6)

3. futam – Patience Díj:

Lovasváltozás: (13) ROXANNE – JOZEF PARIGÁL

Ranavalona ugrott ki a legjobban a gépből, de jól kezdett Blue Serenade, Heedy és Sharpshooter Storm is. A túlsó oldalon Chickawa átvette a vezetést és az átjáróhoz érve jó 8-10 hosszal vezetett, Akvamarin és Luka Leandro zárkóztak fel mögé. A befutóban Akvamarin vette át a vezetést és az utolsó 200 méteren elköszönt a többiektől, nagyon könnyen nyerte a futamot. A helyezésekért volt nagy küzdelem, Sharpshooter Storm lett a második, Chickawa a harmadik.

Befutási sorrend: Akvamarin (10) – Sharpshooter Storm (4) – Chickawa (5)

4. futam – Minczi Hendikep:

Eisfee kapott gyengébben lábra, de hamar elkezdte a zárkózást és az ügető átjárót elhagyva már a vezető Cristály mellett galoppozott, Mr. Wiro-Cárevics tartotta velük a lépést. A befutóra fordulva a vezető trió előnye eltűnt, megérkeztek a többiek. A falon Maximum Joy ment fel Cristály mellé, kívülről pedig Staféta indult el. Ez a kettős csatázott végül a győzelemért, amit Stafétának sikerült megszereznie. A harmadik helyre Mr. Wiro-Cárevics érkezett meg.

Befutási sorrend: Staféta (5) – Maximum Joy (2) – Mr. Wiro-Cárevics (8)

5. futam – Nyári Hendikep:

Lejelentés: (4) ADÉL

Radio Ga Ga ugrott ki a legjobban a gépből és Three Robins társaságában elment vezetni. Az ő előnyük hatalmasra nőtt a többiekkel szemben, mire elérték a kanyart. Az üldözők Portorikos vezetésével érkeztek, mögötte Bukephalos, Tahir Sesti és Magic de Paris volt a sorrend. A távoszlopnál Three Robins átvette a vezetést Radio Ga Ga-tól, mellette pedig megjelent Portorikos. Ők csatáztak a győzelemért, de közöttük még a célfotó sem tudott dönteni, így holtverseny lett a vége, a harmadik helyen Tahir Sesti ért célba.

Befutási sorrend: holtversenyben első Portorikos (2) és Three Robins (7) – Tahir Sesti (5)

6. futam – Dámaverseny Hendikep:

Lejelentés: (8) BRAHY LÁNYA

Pannonstar DL kapott gyengén lábra, Bírónő pedig kilőtt a gépből. Mögötte 3 hosszra következett Papírsárkány, majd Mafumo, a zárkózó Smoke on the Water, Minna, Sármány és Sasheverő volt a további sorrend. Bírónő nagy előnnyel fordult a befutóra, ahol azonban hamar utolérték a többiek. A távoszlopnál Minna vette át a vezetést, őt Sármány támadta, de megverni nem tudta, a harmadik helyre Mátrix bontakozott ki.

Befutási sorrend: Minna (4) – Sármány (6) – Mátrix (7)

7. futam – Magyar Kancadíj:

Lejelentés: (1) BABILONIA, (11) VEGAS HOPE

Matidia állt élre a startot követően, mögötte Nazma, Felsenfest és Salsa galoppoztak. A mezőny végén Ronja volt, egyáltalán nem kiszakadva. A verseny nagyon nyílt volt még az utolsó 600 méterhez érve is, ahol a vezető ló mögött már Ronja helyezkedett és Souvenir de Mauve is közel volt. A versenyt végül start-célban az osztrák Matidia nyerte, Ronja-t és Souvenir de Mauve-t előzve.

Befutási sorrend: Matidia (4) – Ronja (8) – Souvenir de Mauve (10)

8. futam – Lappalie Hendikep:

Lovasváltozás: (8) BISTRY – MOCSINKA VIVIEN

Pannon Prince indult a legjobban, mögötte Narancsfavirág galoppozott, azonban hamar lehagyták a többiek. Pannon Prince mögé Bistry jött fel a második helyre, majd Niké, Vanília, Classic Girl és Koperta volt a további sorrend. A befutóban Bistry vette át a vezetést a fáradó Pannon Prince-től és megnyerte a futamot, a helyezéseket Vanília és Katie’s Kiss szerezték meg.

Befutási sorrend: Bistry (8) –  Vanília (2) – Katie’s Kiss (1)

SHARE THIS