/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Ultimate Sun, Tengelic és Speedy Boy a nagydíjgyőztesek

20160806_ugeto

 

A Háromévesek Nagydíjában Hajnal Tibor saját tenyésztésű lova, Ultimate Sun brillírozott és magabiztos győzelmet aratott. Ügető Star (Kolozsi László) és Újrázz! (Varga Sándor) osztoztak a helyezéseken.
A Kanca Díj izgalmas versenyt hozott, Tengelic (Hegedűs Sándor am.) pont jókor, csak a célban volt elöl. Támogató (Lakatos Csaba) és Trappolj! (Varga Sándor) kettősét verte.
Az ötévesek közül egyértelműen kimagaslik Speedy Boy (Veljko Mazsity), aki a tavalyi Négyévesek Nagydíja után most az Ötévesek Nagydíját is rendkívül könnyen abszolválta. Szacharin (Kolozsi László) szerezte meg a második helyet, a harmadik helyre volt küzdelem, végül az egykori Derby-nyerőnek, Szerelmes R.-nek (Csordás Emil) sikerült megszereznie.

1. futam – Hókás Hendikep I. rész:

Rivális-A vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesbe, mögötte Priscilla, No Bi, Lardon, Sikerdíj és a zárkózó Shergar volt a sorrend. Utóbbi a túlsó oldalon felment a vezető ló mellé, a kanyarhoz közeledve pedig gyorsított és egyedül maradt az élen. Mögötte nagy volt a tömörülés, közel volt Oli Sun, Rutkai és Opál lány. Shergar a befutóban tovább növelte előnyét és könnyen nyerte a nap első futamát. A második helyre Opál lány érkezett meg, míg harmadik a végén kibontakozó Lardon lett.

Befutási sorrend: Shergar (11) – Opál lány (6) – Lardon (4)

Győztes idő: 20,9

2. futam – Katóka Hendikep:

Nacho Nico kapta el legjobban a startot és rögtön élre állt. Mögötte két kettesfogat, Imperiál és Orinoco, valamint Landlord és Magiszter ügettek, a mini mezőnyt Pálinka zárta. Az első egyenesben a második spúrban lévők feljebb zárkóztak, Orinoco felment Nacho Nico mellé, Magiszter pedig Imperiálhoz csatlakozott. Végig nagyon nyílt volt a verseny, együtt haladt a mezőny. A befutóban Orinoco átvette a vezetést Nacho Nico-tól, azonban Magiszter még nála is gyorsabb volt és a célig átszaladt rajta. Imperiál érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Magiszter (6) – Orinoco (5) – Imperiál (2)

Győztes idő: 20,4

3. futam – Ötévesek Nagydíja:

Salihamidzic ment el vezetni a startot követően, mögötte szinte libasorba rendeződött a mezőny, egyedül Speedy Boy vállalta fel a második spúrt. Vele viszont gyorsított hajtója és az első egyenesben felment a vezető Salihamidzic mellé, aki a túlsó oldalra érve gyorsított, így Speedy Boy-jal hajtója be tudott ülni a második pozícióba a falra. Elindult hátulról Szilvás és pillanatok alatt Salihamidzic mellett termett, aki újra gyorsított. Egy körrel a vége előtt kettévált a mezőny, Salihamidzic, Szilvás és Speedy Boy triója ellépett az üldözőktől, akik közül a túlsó oldalon még Szacharin tudott csatlakozni a fronthoz. Az utolsó 700 méterhez érve Speedy Boy átvette a vezetést és innentől folyamatosan növelve előnyét rendkívül könnyen nyerte a futamot. Szacaharin ért fel mögé a második helyre, a harmadik díjért pedig Szerelmes R. és Szilvás csatáztak nagyot a fáradó Salihamidzic-et előzve.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Speedy Boy (3) – Szacharin (4) – Szerelmes R. (1)

Győztes idő: 20,6

4. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep VIII. futam:

Lejelentés: (1) MONTGOMERY, (3) KANDIDÁTUS
Hajtóváltozás: (3) ONESIS GOAL – KELEMEN TAMÁS!

Spar Lady volt a leggyorsabb a startnál, de nagy volt a tömörülés mellette. Nelli Gull, Sholty Csabi és a negyedik spúrban Pipacsos helyezkedtek. Pipacsos az első egyenesben gyorsított és felment Spar Lady, valamint Sholty Csabi mellé, majd a túlsó oldalon be tudott ülni vele hajtója Spar Lady mögé. Itt Sholty Csabi gyorsított és megjelent Nelli Gull is. A fáradó Spar Lady-t többen előzték. A befutóra Nelli Gull érkezett elsőként, akit Sunny támadott, a harmadik helyért pedig a kis Pipacsos és Reménység csatáztak nagyot, közöttük célfotó döntött utóbbi javára.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Nelli Gull (6) – Sunny (10) – Reménység (11)

Győztes idő: 20,7

5. futam – Kanca Díj:

Tartozó és Trappolj! kettőse kezdett a legjobban, őket Tengelic és Támogató duója követte, majd Tarita Teriipia A.T. és Tündér Szépe volt a sorrend, Tücsök nem sokkal a start után hibázott és kiesett a versenyből. A túlsó oldal elején Támogató felment Tartozó és Trappolj! mellé és 600-nál a vezetést is átvette. Mögötte egyre fáradtabban mozgott a két addig vezető ló, megjelent viszont Tengelic, aki a befutóban folyamatosan támadta Támogatót és pont a célban megvernie is sikerült. A harmadik helyen Trappolj! ért célba.

Befutási sorrend: Tengelic (2) – Támogató (5) – Trappolj! (4)

Győztes idő: 20,3

6. futam – Kincsem II. Hendikep:

Repeta a startnál kiszállt a versenyből. Redwood Vita ment el vezetni, őt Let it be TN, Renoir Lag, Lucky Luke és Vernon Boko sorrendben követték a fogatok, a mezőnyt Racing Athlete zárta. Redwood Vita mögé Renoir Lag be tudott ülni a falra egy körrel a vége előtt, a túlsó oldalon pedig Racing Athlete kezdte meg a zárkózást. Az utolsó kanyarban Renoir Lag felment Redwood Vita mellé, Racing Athlete és Lucky Luke voltak közel hozzájuk, ők négyen csatáztak a győzelemért és a helyezésekért. Redwood Vita a befutóban elfáradt, Lucky Luke került az élre, őt azonban pont a célban elkapta Renoir Lag. Harmadiknak Racing Athlete ért célba.

Befutási sorrend: Renoir Lag (4) – Lucky Luke (6) – Racing Athlete (7)

Győztes idő: 20,1

7. futam – Háromévesek Nagydíja:

Übü király hiba nélkül jött el a starttól és elment vezetni, de jól kezdett még Undercover, Újrázz! és Under World is. Übü király mögött kettesfogatokba rendeződtek a többiek, a mezőny végén Unreal Boss és Urban Legend ügettek. A túlsó oldalon Ultimate Sun kezdte meg a zárkózást és felszaladt a harmadik, negyedik hely környékére. A befutóra fordulva Übü király elfáradt, rendkívül könnyen jött viszont Ultimate Sun és magabiztosan nyerte a futamot. A második helyre megérkezett Ügető Star, harmadik pedig Újrázz! lett.

Befutási sorrend: Ultimate Sun (11) – Ügető Star (4) – Újrázz! (2)

Győztes idő: 18,8

8. futam – Hókás Hendikep II. rész:

A gyors kezdő Kairo Sun most is jól indult és élre állt. Mögötte Polémia ügetett és Miklós is helyből gyors volt, felvállalta a harmadik spúrt. A tribün előtti egyenesben Miklós már Kairo Sun mellett volt, mögöttük pedig Polémia és Pozsony duója ügetett, akiket Svéd barát követett. Kairo Sun érte el elsőként a befutót, de ott elment mellette Pozsony, elindult Polémia és Svéd barát. Pozsonyt nem tudták megverni, Polémia és Svéd barát szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Pozsony (11) – Polémia (4) – Svéd barát (6)

Győztes idő: 22,2

9. futam – Konta Dezső Emlékverseny: 

Hajtóváltozás: (4) CHECK IN BLAGUL – JUHÁSZ BALÁZS!

Jól kezdett a két AMMA-s ló, Check in Blagul és Amazing Koks. Az első egyenesben kettesfogatokká rendeződött a mezőny, a sort nem kiszakadva Salome’ Bar zárta. Amazing Koks a túlsó oldalon gyorsított és 2-3 hosszasra növelte előnyét, mögötte a fáradó Check in Blagul-t próbálták előzni a többiek. Jött Milliondollar Lux, Grumetti és Salome’ Bar. Utóbbi a kanyart harmadik spúrban tette meg, így is könnyen vette át a vezetést és hiába támadta az utolsó métereken Wiss Shadow, megnyerte a futamot. Orderly a falon megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Salome’ Bar (10) – Wiss Shadow (3) – Orderly (5)

Győztes idő: 16,2

10. futam – Lővér Díj:

Temass lett nem sokkal a start után diszkvalifikálva. Astrid Evo vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesbe, ahol csatlakozott mellé Padova, majd Bebop’s Cassandra és Salt Lake City kettőse következett és Passion Grif is megkezdte a zárkózást. Utóbbi a túlsó oldalon felment Astrid Evo mellé, Padova pedig elfáradt. A vezető kettős 10 hosszra elment az üldözőktől, akiknek az élére feljött Ragdoll. A befutóban Astrid Evo elfáradt, könnyen ment el mellette Ragdoll és szerzett egy újabb győzelmet és a végén még San Francisco is átszaladt a sokáig vezető Astrid Evo-n.

Befutási sorrend: Ragdoll (9) – San Francisco (1) – Astrid Evo (8)

Győztes idő: 20,4

 

SHARE THIS