Izgalmas futamok a Péntek esti versenynapon

20160805_agar

A Lovasutánpótlás Kupa újabb állomását Kökény és Bóna Nikoletta párosa nyerte, míg az agaraknál Prince (5) és Jimmi Hendrix voltak a legjobbak.
Diplomata és Bakos Gábor párosa továbbra is veretlen gáton!
A Péntek Esti Szuper Sprint Díj Oldtimer Diamant (Vezér Emese) győzelmével zárult.

1. futam – Augusztusi Gátverseny:

Lejelentés: (7) – A LITTLE MUSIC, (9) WADKÖRTE!

Jet Acclaim megkésett az indításnál. A lovak Rikat vezetésével érték el a túlsó oldalt, Jet Acclaim és Laguna voltak messze kiszakadva. Mire az ügető átjárót elérték a telivérek, Rikat mellé Pergőtűz ment fel, közel volt még Pepperous és Tropical Maroon, az élmezőnyt a favorit Diplomata zárta. Laguna érkezett meg a fronthoz az utolsó kanyarban és pillanatok alatt a vezető ló mögött volt. Diplomata ahogy szokta az utolsó előtti gáton felment Rikat mellé, végül pedig magabiztosan szerzett egy újabb győzelmet. A második helyért volt nagy csata Rikat és a támadó Laguna között.

Befutási sorrend: Diplomata (1) – Laguna (8) – Rikat (5)

2. futam – Lovasutánpótlás Kupa VI. futama Hendikep:

Narancsfa, Royal Ron és Garland hármasa kezdett a legjobban, Kökény kezdte meg elég hamar a zárkózást és a kanyarban élre állt. Kökény mögött továbbra is Royal Ron galoppozott, majd Rence és Menta következtek és az ő négyesük kivált a többiektől. Royal Ron hiába támadta a befutóban Kökényt, utóbbi szívósan védekezett és megnyerte a futamot. Royal Ron és Rence értek célba mögötte.

Befutási sorrend: Kökény (5) – Royal Ron (3) – Rence (1)

3. futam – Sidaz Jack Díj:

Prince és Cody a starttól kezdve remek versenyt futottak, végül kettejük közé beékelődött Booksy, Rally volt a vártnál gyengébb.

Befutási sorrend: Prince (5) – Booksy (6) – Cody (1)

4. futam – Airlie Impact Díj:

Lejelentés: (2) NATIRY!

Dolores ugrott ki a legjobban a gépből, őt Jimmi Hendrix támadta. A két agár kivált a többiek közül és hatalmas csatát vívtak a győzelemért. Olyan szoros lett a vége, hogy csak a célfotó tudott dönteni a két agár között a Kincsem Parkban újonc Jimmi Hendrix javára. A harmadik hely Cooper zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Jimmi Hendrix (4) – Dolores (6) – Cooper (1)

5. futam – Gambrinus Díj : 

Lejelentés: (9) TRESOR LUX!

Unique Noble a start előtt hibázott, majd utána Sebastian Ketti és Trendy Girl is galoppoztak, diszkvalifikálva lettek. Turandot Matto indult a legjobban, de hamar felzárkózott hozzá a másik két esélyes, Rocky HR és és Euklid A.T. is. Az ő triójuk kivált a többiek közül. Turandot Matto ügetett a kedvező pozícióban bent a falon, mellette Rocky HR, mögöttük Euklid A.T. A befutóra már Rocky HR érkezett elsőként, a célig pedig Euklid A.T. is átszaladt Turandot Matto-n.
Az 5-ös számú Euklid A.T. hajtója (Hajnal Tibor) óvást emelt a 8-as számú Rocky HR (Juhász Balázs) hajtója ellen keresztezés és a befutóban való egyenes irány be nem tartása címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Rocky HR (8) – Euklid A.T. (5) – Turandot Matto (3)

Győztes idő: 19,4

6. futam – Igézet Díj: 

Uránia RG-t diszkvalifikálták az első kanyarban. Trotzwo vezetésével érkezett a mezőny a tribün előtti egyenesbe, mögötte Tesco Magic, Kelvin A.T. és Talisman Sun volt a sorrend. A túlsó oldalon Kelvin A.T.-vel robbantott hajtója és átvette a vezetést, mögé pedig megérkezett Babajaga és istállótársa Uncia. Ez lett a végleges befutási sorrendi s.

Befutási sorrend: Kelvin A.T. (3) – Babajaga (2) – Uncia (10)

Győztes idő: 20,4

7. futam – Péntek esti szuper Sprint Díj: 

A döntő résztvevői: Nixon (2), Oldtimer Diamant (4), Lali Király (6), Oscar Wilde (7)

A starttól Oldtimer Diamant és Lali Király kettőse jött el a legjobban, ők csatáztak a győzelemért, amit előbbinek sikerült megszereznie. Mögöttük Nixon és Oscar Wilde volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Oldtimer Diamant (4) – Lali Király (6) – Nixon (2)

Győztes idő: 08,5

SHARE THIS