/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Báthory könnyen realizálta esélyét a Bérczy Károly Emlékversenyben

20160724_bathory

A Farádi istálló négyévese Báthory (Stanislav Georgiev) magabiztosan nyerte a Bérczy Károly Emlékversenyt,  Freddie Mercury (Paizs Gábor) és a végén hajrázó Boetie’s Dream (Jakub Pavlicek) előtt.

1. futam – Kezdők Gátversenye:

Lovasváltozás: (9) Nordican Way – Virág András!
A Little Music, Laguna, Graceland, Dzsin, Rikat, Wadkörte és Jet Acclaim volt a start utáni sorrend. Az első ugrásnál Nordican Way megvált lovasától. Mire befordultak a túlsó egyenesbe, már Jet Acclaim vezetett, őt A Little Music és Rikat követték, de Dzsin és Budavár kettősén kívül a többiek jól tartották magukat. Az utolsó kanyarban Wadkörte is elfáradt, így öten maradtak a frontban. Rikat ért elsőként az utolsó két gáthoz, viszont az utolsó ugrás nem sikerült jól, így a végén Graceland átszaladt rajta. A harmadik helyre Laguna érkezett meg.
A 3-as számú Laguna lovasa (Nagy Lajos) óvást emelt a 2-es számú Graceland lovasa (Jozef Parigál) ellen nekilovaglás és akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Graceland (2) – Rikat (7) – Laguna (3)

2. futam – Nyeretlenek Versenye:

Qltúra startolt a legjobban, mögötte Obsession és Mátka galoppoztak. A túloldalon Qltúra mellé felment Mátka, Obsession mellé pedig Áloműző érkezett meg és elkezdte a zárkózást Origami, valamint a favorit Uccellino. A kanyarból kijőve a fáradó Mátka helyét Uccellino vette át, Áloműző és Origami voltak még közel. Uccellino folyamatosan támadta a start óta vezető Qltúrát, aki kivédte a támadásokat és start-cél győzelmet aratott, Áloműző és Origami volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Qltúra (7) – Uccellino (5) – Áloműző (1)

3. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Összességében mindenkinek jól sikerült az indítás, Tűztenger volt az első, aki kezdett lemaradni a többiektől. Az élen Mágnás galoppozott, mögötte Bubi Pata, Brilliance, Avantgard, La Primera és Tűztenger volt a sorrend. 600-hoz érve Mágnás mellé, mögé Brilliance jött fel, La Primera pedig kezdett leszakadni. Mágnás kivédte Brilliance támadásait és megnyerte a futamot, Bubi Pata pedig megszerezte a harmadik helyet Avantgard előtt.

Befutási sorrend: Mágnás (2) – Brilliance (4) – Bubi Pata (5)

4. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (4) Strassz!
Túlsúly: (6) Smoke on the Water 5 kg túlsúly!

Papírsárkány és Smoke on the Water voltak a leggyorsabbak a startnál, Damin pedig nehezen kapott lábra. Mire elérték a kanyart Papírsárkány gyorsított és hamar 8-10 hosszas előnyre tett szert tréningtársával, Smoke on the Water-rel szemben. Mögöttük Tíria, Sasheverő és a zárkózó Kökény volt a sorrend. Papírsárkányra Tíria szaladt rá a befutóban, de a Nomád istálló kancája a látottnál könnyebben szerezte meg a győzelmet. Tíria és Smoke on the Water osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Papírsárkány (5) – Tíria (1) – Smoke on the Water (6)

5. futam – Őszi Kornél Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: (2) Mirákulum és (3) Coffee Gold!

Gitáros F. ugrott ki a legjobban a gépből, őt Mákszem, Almabor, Ranavalona és Klaerchen követték, de az egész mezőny tömören együtt galoppozott. A túlsó oldalon Mr. Wiro-Cárevics robbantott, élre állt és pillanatok alatt 3-4 hosszas előnyre tett szert a Gitáros F. vezette üldözőkkel szemben. A kanyarhoz közeledve Hope For Ever kezdte meg a zárkózást és Blue Serenade is megérkezett. A befutóban már utóbbi volt elöl és hiába támadta Hope For Ever, meg tudta nyerni a futamot, Gitáros F. érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Blue Serenade (13) – Hope For Ever (11) – Gitáros F. (10)

6. futam – Papp István II. Emlékverseny Hendikep:

Kőrisfa ugrott ki a legjobban a gépből, mögötte Ciper, Cristály, Parsec, Sonrisa, Gyöngyös Szépe és Szombatesti Lány volt a sorrend. A kanyarban Ciper és Sonrisa visszacsúsztak a mezőny végére, elölre pedig megérkeztek a favoritok Kőrisfa mögé. A befutóban Parsec, Szombatesti Lány és Cristály is támadásba lendültek, Kőrisfa azonban tudott gyorsítani. Ezt a tempót már csak Parsec bírta és úgy tűnt, hogy Kőrisfa már verve van, azonban vissza tudott támadni és megnyerte a futamot. A harmadik helyet Szombatesti Lány szerezte meg.

Befutási sorrend: Kőrisfa (4) – Parsec (2) – Szombatesti Lány (5)

7. futam – Bérczy Károly Emlékverseny:

Báthory vette a legjobb startot és elment vezetni. Őt Freddie Mercury, Prince Angelo, Maconnaise, Dall’ Armi és Boetie’s Dream sorrendben követték a lovak, de az egész mezőny 4-5 hosszon belül galoppozott. Báthory a távoszlopon belül tudott újítani és megnyerte a futamot. Freddie Mercury és Prince Angelo csatáztak sokáig a helyezésekért, végül Freddie Mercury lett a második, Prince Angelo-t pedig Boetie’s Dream hagyta le a célig.

Befutási sorrend: Báthory (1) – Freddie Mercury (4) – Boetie’s Dream (2)

8. futam – Kisfaludy Társaság Hendikep:

Napfáklya ment el vezetni, mögé helyezkedett a favorit Plinius, majd St Selene, Máramaros, Mátrix és Classic Girl következtek, egyedül Eisvogel volt kiszakadva. Meglepetésre a befutóra fordulva még mindig Napfáklya volt az élen, a távoszlopnál azonban St selene átvette tőle ezt a pozíciót és a célig meg is tudta tartani. Mátrix bontakozott ki a második helyre, harmadiknak pedig a világ végéről megérkezett Eisvogel.

Befutási sorrend: St Selene (7) – Mátrix (6) – Eisvogel (5)

SHARE THIS