/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sanger MS győzelmét hozta a Grál-Lovag Díj

Sanger MS (Kőszegi-Kovács László) tartja remek formáját, amivel megnyerte a Grál-Lovag Díjat. Henrik Ibsen A.T. (Kovács Dóra) végzett mögötte a második helyen, a harmadikat pedig Oldtimer Diamant (Vezér Emese) szerezte meg.

1. futam – Nemecsek Hendikep:

Offenbach Bigi és Alegria Dream kettőse vette a legjobb startot, őket Machetta, Olasz Lány és Vamos Kemp sorrendben követték a fogatok, a mezőny végén Onze De Mayo és Pálinka ügettek. Az első egyenesben összébb tömörödött a mezőny, kettesfogatok kezdtek kialakulni. A vezető kettős még mindig Offenbach Bigi és Alegria Dream voltak. Mire a mezőny elérte a túlsó oldal közepét, Vamos Kemp indított támadást és felment az elfáradt Olasz Lány helyére. Az utolsó kanyarban Alegria Dream elugrotta magát és ugyanezt tette a mezőny végén Onze De Mayo is. Offenbach Bigi-t a célegyenesben Orinoco támadta meg és a célig át is szaladt rajta, a harmadik helyre pedig megérkezett Passion Grif, Machetta elé.

Befutási sorrend: Orinoco (5) – Offenbach Bigi (6) – Passion Grif (10)

Győztes idő: 18,6

2. futam – Williams Díj I. rész:

Elsőre sikeres volt a fordulóstart. Ulrike Bork és Uppsala M kezdtek a legjobban, de mire elérték az első egyenest megérkezett Super Tv Foto és Prodigy Gasti és átvették a vezetést. Mögöttük továbbra is Uppsala M, Ulrike Bork, Talisman Sun és Uránia RG volt a sorrend. A túlsó oldalon Uránia RG zárkózott egyre feljebb és megérkezett a harmadik helyre. Az utolsó kanyar bejáratánál hibázott Super Tv Foto, majd összeakadt a mellette ügető Prodigy Gasti-val és ez a szituáció szinte a teljes mezőnyt megzavarta. Uránia RG a falon elrobogott, mögötte Ulrike Bork és Talisman Sun is el tudtak menni, a többiek viszont hol kívül, hol belül kerülték az összeakadt fogatokat. Uránia RG magabiztosan nyerte a futamot, mögötte Ulrike Bork, Talisman Sun és Tartalosz értek célba.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt!

Befutási sorrend: Uránia RG (6) – Ulrike Bork (1) – Talisman Sun (8)

Győztes idő: 23,6

3. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep VII. futam:

Oron Flying startolt a legjobban, de Norman is gyors volt az elején. Az első hibázó ló Cadans Frisia volt rögtön az első kanyarban, majd Miklós is galoppozott. Az első egyenesben Oron Flying, Norman, Nelli Gull, Ruby Reeves, Tini-mia, Támogató és Sholty Geri volt a sorrend. A túlsó oldalon Oron Flying váratlanul nagyon megállt, Ruby Reeves elszáguldott mellette és jó 10 méteres előnnyel érte el az utolsó kanyart. Mögé Sholty Geri bontakozott ki a második helyre a fáradó Tini-mia-t előzve, a befutóban pedig Miki és a favorit Nelli Gull is elindultak, de már csak a harmadik, negyedik helyet sikerült megszerezniük, mert Ruby Reeves roppant magabiztos győzelmet aratott és Sholty Geri is biztos másodikként ért célba.

Befutási sorrend: Ruby Reeves (9) – Sholty Geri (7) – Miki (8)

Győztes idő: 20,5

4. futam – Williams Díj II. rész:

Elsőre eljött a start, Trónörökös hibázgatott. A favorit Kelvin A.T. állt élre, mellé felment Una Noche Mas, de nagy volt a tömörülés a frontban. Tutanhamon a kanyarban hibázott, diszkvalifikálták. Kettesfogatok alakultak ki az első egyenesben, az élen Kelvin A.T. és Una Noche Mas, majd Top Up és Trendy Girl, Unreal Boss és Tomika, valamint Tesco Magic volt a sorrend, Dorian nem tudta tartani a lépést a többiekkel, Timur pedig hibázott. Kelvin A.T. érkezett elsőként a befutóra, de többen is támadták őt. Una Noche Mas, Trendy Girl és Unreal Boss is nagy lendülettel érkeztek. Az utolsó métereken már Trendy Girl volt elöl és a célig Unreal Boss is megelőzte a sokáig vezető Kelvin A.T.-t, aki végül a harmadik helyre csúszott vissza.

Befutási sorrend: Trendy Girl (6) – Unreal Boss (1) – Kelvin A.T. (4)

Győztes idő: 24,0

5. futam – Utalványozó Díj:

Uzorka Ville és Tücsök nem értek fel az autó mögé, a többiek jól indultak. Közülük is Undercover és Tengelic voltak a leggyorsabbak, de jól kezdett a favorit Tamara Boss és Tündér Szépe is. Az első egyenesben Tamara Boss váratlanul elugrotta magát és kiesett a versenyből, a helyét így Tündér Szépe vette át, mögé megérkezett Trappolj!, Unipress és Uzsorásnő. A túlsó oldalon Undercover és Tengelic megléptek a többiektől, kb. 10 méteres előnyre tettek szert. Az utolsó fordulóban érkeztek meg rájuk a többiek. Tengelic a kanyarban kiment Undercover mellé és elsőként érkezett a befutóra, ahol tudott újítani amint jöttek a támadások és megnyerte a futamot. Uzsorásnő lett mögötte a második, a harmadik helyért pedig nagy csata volt Undercover és Unipress között.
Tücsök a túlsó oldalon, Tündér Szépe és Tartozó pedig a befutóban hibáztak.

Befutási sorrend: Tengelic (3) – Uzsorásnő (11) – Undercover (1)

Győztes idő: 19,7

6. futam – Grál-Lovag Díj:

Santa You SM volt a leggyorsabb a startnál, ő ment el vezetni, mögé pedig Oldtimer Diamant zárkózott, majd Sanger MS, Samuel Becket A.T. és Henrik Ibsen A.T. volt a sorrend. Sanger MS folyamatosan egyre feljebb zárkózott és egy körrel a vége előtt felment Santa You MS mellé. Mögöttük továbbra is Oldtimer Diamant tartotta jól magát, aki mellé felment Samuel Becket A.T. Az utolsó kanyarban fáradt el Santa You SM. Sanger MS nagyon magabiztosan érkezett a befutóra, ahol tovább növelte előnyét és megszerezte a győzelmet. Henrik Ibsen A.T. jött nagy lendülettel az utolsó 200 méteren és felszaladt a második helyre, a bronzot pedig Oldtimer Diamant szerezte meg Nőcsábásszal szemben.

Befutási sorrend: Sanger MS (5) – Henrik Ibsen A.T. (7) – Oldtimer Diamant (3)

Győztes idő: 16,8

7. futam – 2016. évi Újlengyeli Lovas Klub Kupa Hendikep IV. futam:

Pozsony hibázgatott még a start előtt, de hajtójának sikerült rendeznie. A gyorsan kezdő Kairo Sun állt élre, mellé pedig felment Pentatlon, aki az első egyenesben át is vette a vezetést. Pipacsos kezdte meg a zárkózást az egyenesben és mire elérték a kanyart már Pentatlon mellett ügetett, majd az utolsó 600 méteren átvette a vezetést és innentől kezdve már meg sem tudták közelíteni, nagyon könnyen nyerte futamot. A második helyre Spar Lady bontakozott ki, a harmadik helyért pedig Kincses és Lardon csatáztak nagyot.
Pozsony és Puszedli hibával futottak.

Befutási sorrend: Pipacsos (7) – Spar Lady (9) – Kincses (6)

Győztes idő: 21,1

8. futam – Normafa Hendikep:

A gyorsan kezdő Rózsakert most is élre tudott állni rögtön a start után, mögötte Priscilla, Nubia, Prometheus és Bezique Va Bene volt a sorrend. Az első egyenesben Sunny gyorsított és felment a vezető Rózsakert mellé, majd egy újabb kettesfogat, Nubia és Priscilla következtek. Továbbra is jól volt versenyben Prometheus és Repeta. A befutóban a fáradó Sunny mellett Prometheus ment el és megtámadta Rózsakertet, aki azonban kivédte a támadásokat és testvéréhez hasonlóan ő is szerzett egy győzelmet. Prometheus és Sunny osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Rózsakert (8) – Prometheus (10) – Sunny (9)

Győztes idő: 20,6

SHARE THIS