/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Merion nyerte a 94. Magyar Derbyt

20160703_galopp

Merion (4) (Alberto Sanna) és Sárkányfű (10) (Bauyrzhan Murzabayev) kiélezett küzdelmét hozta a 94. Magyar Derby. A győzelemért folytatott harc egészen a célig tartott, a két ló között a célfotó döntött Merion javára. A harmadik helyért szintén nagy csata volt  Merzad (Paizs Gábor) és Rhodesien Storm (Jaroslav Línek) között, végül előbbinek sikerült felállnia a dobogó alsó fokára.

1. futam – Patay Sándor Emlékverseny:

Összességében mindenkinek jól sikerült az indítás, a fronthoz tartozott Welana, Messerschmitt, Batignolles, Black River Star és Juniperus. Utóbbi folyamatosan egyre feljebb került, 400- nál átvette a vezetést és innentől kezdve távolodott a többiektől. Liberty Love érkezett meg mögé a második helyre, Messerscmitt pedig harmadik lett.

Befutási sorrend: Juniperus (3) – Liberty Love (6) – Messerscmitt (1)

2. futam – Alborac Hendikep:

Lejelentés: (7) SWING!

Trentino és Napfáklya voltak a leggyorsabbak a startot követően, a túlsó oldalra fordulva már utóbbi vezetett, a második kanyarban pedig megjelent  Baltimore, Regős, St Selene és Mirákulum. A távoszlopnál Trentino és Mirákulum kettőse kivált a többiek közül és heroikus küzdelemben egymás között döntötték el az elsőséget, míg a harmadik helyért Hope For Ever és St Selene küzdöttek.

Befutási sorrend: Mirákulum (3) – Trentino (8) – Hope For Ever (2)

3. futam – Flandorffer Tamás Emlékverseny:

Red Price Gift vette a legjobb startot, de közel volt Toyana, Mr Machine, Suhanó és Pretorian is. Red Price Gift szinte a célig vezetett, azonban nagyon nagy lendülettel érkezett Pretorian és az utolsó métereken átszaladt rajta. Meteorit és Waslawi volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Pretorian (8) – Red Price Gift (13) – Meteorit (1)

4. futam – Equine Products Hendikep:

Heedy kapta el a legjobban a startot és elment vezetni. Mellé Kőrisfa ment fel, majd Eagle Falls következett. A befutóra érve többen elfáradtak a mezőny elején, hátulról pedig támadások indultak. Nagy lendülettel érkezett Miserend, Maximum Joy, Málnaszörp és Olatist, de Heedy-re nem voltak veszélyesek, start-célban megnyerte a futamot. Eagle Falls megőrizte a második helyet, míg a dobogó alsó fokáért a két istállótárs, Gleneely Girl és Málnaszörp csatáztak.

Befutási sorrend: Heedy (8) – Eagle Falls (11) – Gleneely Girl (5)

5. futam – Buccaneer Díj: 

A szürke Mayday és Urgestein kettőse ment el vezetni, majd Bukephalos, Prince Angelo, Tim Twister, Panda, Cristály volt a további sorrend, a mezőny végén 2-3 hosszal kiszakadva Krabat galoppozott. Urgestein helyére Prince Angelo ment fel Mayday mellé, mögéjük pedig Cristály érkezett meg, a sor végén még mindig Krabat volt. A befutóra fordulva Mayday gyorsított és távolodott a mezőnytől, majd megnyerte a futamot. Krabat felszaladt másodiknak, míg a harmadik helyre célfotó volt Bukephalos, Urgestein és Cristály között.

Befutási sorrend: Mayday (6) – Krabat (3) – Bukephalos (1)

6. futam – HORZE – Fegentri – Női Amatőrverseny Hendikep:

Mindenkinek jól sikerült az indítás, 300 méterrel a start után Navigáló állt élre és pillanatok alatt hatalmas előnyre tett szert. Bírónő, Zita Királyné, Damin és Camberra voltak a frontban a vezető Navigáló mögött, aztán elindult Sonja is. Navigáló a saját gyilkos tempójának köszönhetően a végét nem bírta, még a dobogóról is lecsúszott. Sonja szerezte meg a győzelmet Bírónő előtt, a harmadik helyre pedig Bandavezér szaladt fel.

Befutási sorrend: Sonja (6) – Bírónő (5) – Bandavezér (3)

7. futam – Nemzeti Fejlesztési Miniszter Díja: 

Lejelentés: (1) SINGIDUNUM, (3) MISS TURPAN, (9) MÁKSZEM!

Summer Hill-nek sikerült gyengébben az indítás, a többiek jól kezdtek. Tahir Sesti vállalta magára a vezetést, mögötte Gino Maxi, Powerslide és Freddie Mercury fej-fejt galoppoztak, majd Eltham, Amigo Star és Summer Hill következtek. A túlsó oldalon Freddie Mercury felment Tahir Sesti mellé, a kanyarban pedig gyorsított és elsőként érkezett a befutóra. Közben felzárkózott Amigo Star is, közel volt még mindig Gino Maxi és Powerslide, de a legnagyobb lendülete a mezőny egyetlen kancájának, Eltham-nek volt, aki megnyerte a futamot, Amigo Star és Powerslide lettek mögötte a helyezettek.

Befutási sorrend: Eltham (10) – Amigo Star (2) – Powerslide (8)

8. futam – Vatinius Díj: 

Jól kezdett Chickawa és Valorous Influnce kettőse, Three Robins, Uccellino és Milan is. Danestar-nak volt néhány hosszas hátránya a többiekkel szemben az első kanyarra érve. Chickawa hozta a lovakat a befutóra, de már nem volt friss, könnyebben jött nála Three Robins, megjelent a favorit Uccelino és Agglegény is elindult a befutóban. Three Robins lett a futam nyerője, Uccellino a második, Chickawa megőrizte a harmadik helyet Agglegénnyel szemben.

Befutási sorrend: Three Robins (5) – Uccellino (11) – Chickawa (7)

9. futam – 94. Magyar Derby: 

Imposant vállalta magára a vezetést, de jól kezdett Origami, Akvamarin, Merzad, Merion és Noblesse Uni is. Utóbbi a kanyarban felment Imposant mellé, mögéjük megérkezett Barabau, mögéjük a falra beült Merzad, majd Merion, Origami, Miss Vikaniko és Akvamarin volt a további sorrend. Az utolsó kanyarhoz közeledve Noblesse Uni elindult visszafelé, Souvenir de Mauve-nak volt nagyon jó momentuma, közel volt a vezetőhöz Merzad, Merion és megjelent Sárkányfű is. A befutóra fordulva Imposant mellé felment Merzad, az utolsó 400 méterre pedig Sárkányfű is megjelent. Merion-t Sárkányfű szorongatta egészen a célig, kettejük között a célfotó döntött Merion javára és a harmadik helyre is célfotó volt Merzad, valamint Rhodesien Storm között.

Befutási sorrend: Merion (4) – Sárkányfű (10) – Merzad (5)

10. futam – Magányos Díj:

Lejelentés: (3) RANAVALONA!

Hajeer és Babilonia kettőse kezdett a legjobban, közülük is előbbi ment el vezetni. Mögöttük Vegas Hope és Menta duója galoppozott, majd Poligráf következett, a mezőny végén Bright Jewel volt kiszakadva. Hajeer és Babilonia ebben a sorrendben érték el a befutót is, de közel volt hozzájuk Poligráf, nagyon jó versenyt futott Tanganyika és megjelentek Vegas Hope színei is. Az utolsó métereken az újonc Tanganyika megverte a favoritot Hajeer-t, Babilonia pedig megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Tanganyika (7) – Hajeer (5) – Babilonia (4)

SHARE THIS