/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Time To Say Goodbye a 102. Magyar Ügetőderby győztese

20160702_ugeto

Az AMMA istálló reménysége, Time To Say Goodbye (Márton Lajos) a tavalyi második hely után, idén megnyerte a 102. Magyar Ügetőderbyt. Titán Ville (Fazekas Imre) jelentette rá a legnagyobb veszélyt, azonban meg kellett elégednie a második hellyel, a dobogó alsó fokára Titus Livius (Csordás Emil) állhatott fel.
A háromévesek között továbbra is Újrázz! (Varga Sándor) a legjobb, magabiztosan nyerte meg a Háromévesek Kísérleti Versenyét. Under World (Lakatos Csaba) és Ügető Star (Kolozsi László) lettek mögötte a helyezettek.

1. futam – Andal Díj:  

Hajtóváltozás: (6) Topmodell – Tanczer Tamás am.!

Jól kezdett a favorit Uzsorásnő, azonban nem tudott lecsukni a szintén gyorsan kezdő San Francisco-nak. Mögöttük Trappolj! és Shake Up ügettek, majd az első egyenes végén Ügyeske is csatlakozott a fronthoz. Uzsorásnő az első egyenes közepén elugrotta magát és kiesett a versenyből, San Francisco így egyedül maradt az élen. Előnye folyamatosan nőtt és végig vezetve, roppant magabiztosan nyerte a nap első futamát. Istállótársa Sumi is elindult a végén, de kettejük közé Shake Up ékelődött be.

Befutási sorrend: San Francisco (1) – Shake Up (7) – Sumi (9)

Győztes idő: 18,5

2. futam – Marschall Norbert Emlékverseny – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (11) NAOMI!  és Hajtóváltozás: (6) Overnigt – Tanczer Tamás am.!

Rubino TIM és Napfény kettőse volt a leggyorsabb az indítást követően, Alegria Dream vett óvatosabb startot, Prometheus pedig galoppozott. Rubino TIM vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesbe, mögötte Napfény, Laluna Comtesse, Overnight, Rózsakert, Orient Boy és Shark WF volt a további sorrend. A túlsó oldalon Olmo Jet és Olajbáró próbáltak felzárkózni a fronthoz. Rubino TIM a befutóban tovább távolodott a többiektől és start-célban nyerte a futamot, Overnight és Laluna Comtesse szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Rubino TIM (1) – Overnight (6) – Laluna Comtesse (4)

Győztes idő: 17,9

3. futam – Ceres Hendikep I. rész:

Szivárvány a startnál lemaradt kicsit. Sholty Csabi start-cél győzelmet ért el. Másodiknak Miklós helyezkedett, míg harmadiknak Lardon jött el az autótól. Az első kanyarban már libasorba mentek elől a lovak. Pókerarc ugrott a gyors tempónak köszönhetően. A kanyarból kijőve Sebes próbálkozott feljönni, de csak Lardon mellé sikerült helyezkednie, ez nem is változott a túloldalig. Az utolsó kanyarban Sebes már biztos harmadik volt, de Miklóst már nem tudta megszorongatni.

Befutási sorrend: Sholty Csabi (6) – Miklós (2) – Sebes (5)

Győztes idő: 19,5

4. futam – Soós Imre Emlékverseny  Hendikep:

Lejelentés: (4) ÖRS

Rafael Bit start-célban nyert. Másodiknak Poéta jött el a starttól, majd Stone Capes Judy következett. Negyediknek Olasz Lány és Alvena Quickly jöttek. Egy körig semmi változás nem történt. Az utolsó kanyarra érve Stone Capes Judy szaladt fel a második helyre, de mögötte Alvena Quickly is résen volt, így a célegyenesben felment mellé és a célban megverte, így Stone Capes Judy csak harmadik lett.

Befutási sorrend: Rafael Bit (6) – Alvena Quickly (7) – Stone Capes Juday (8)

Győztes idő: 17,7

5. futam – Háromévesek Kísérleti Versenye:

Unipress és Urban Legend hibáztak és estek ki a versenyből már a start után. Übü király vállalta magára a vezetést, mögötte a másik favorit, Újrázz! ügetett, majd Under World, Universal Boy, Ügető Star, Ultimate Sun, Utolsó mohikán és Usain volt a további sorrend. A túlsó oldalon Újrázz! felment Übü király mellé, aki az utolsó kanyarban elugrotta magát. Újrázz! biztos előnnyel fordult a befutóra és nagyon magabiztosan nyerte meg a háromévesek versenyét. Under World ért célba másodikként, a harmadik helyre pedig célfotó volt Ügető Star és Ultimate Sun között.

Befutási sorrend: Újrázz! (2) – Under World (8) – Ügető Star (1)

Győztes idő: 18,2

6. futam – Bisbac Dániel Emlékverseny:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás. Sanger MS ment el vezetni, mögötte az első egyenesben kettesfogatok alakultak ki. Callela Marquis és Salome’ Bar, majd Conway Boko és Andorra Gold, valamint Orifiamma Jet és Kiskarcsi. Salome’ Bar a túlsó oldalon felment Sanger MS mellé és fokozták a tempót. Conway Boko próbálta tartani velük a lépést, a többiek lemaradtak. Salome’ Bar a befutóban még tovább gyorsított és ezt Sanger MS már nem bírta, így meg kellett elégednie a második hellyel, Conway Boko biztos harmadikként ért célba.

Befutási sorrend: Salome’ Bar (5) – Sanger MS (6) – Conway Boko (2)

Győztes idő: 16,4

7. futam – Pannónia Díj:

Jól kezdett a két AMMA-s ló, közülük is Royal Flesh volt a gyorsabb. Mögötte a tréningtárs Salihamidzic, majd Silver Lady, Szacharin, Rocket Boy és a lassabban kezdő Speedy Boy volt a sorrend. Royal Flesh végig vezetve, majd a befutóban tovább távolodva nyerte a futamot. A második helyre megérkezett a mezőny végéről Speedy Boy, harmadik pedig Szacharin lett.

Befutási sorrend: Royal Flesh (2) – Speedy Boy (1) – Szacharin (5)

Győztes idő: 16,5

8. futam – Sinka József Emlékverseny:

Amazing Koks volt a leggyorsabb a startnál és elment vezetni. Mögötte a falon Real Bee Power, mellette Milliondollar Lux, majd Grumetti, Rionero, Wiss Shadow, Orderly és Reste Premier volt a sorrend. A túlsó oldalon Rionero kiszakadt a többiek közül, akik szépen együtt ügettek. A befutóban többen is megindultak. A célvonalon Grumetti ért át elsőként, mögötte pedig célfotó volt Milliondollar Lux és Orderly között.
Az 5-ös számú fogat hajtója (Lakatos Csaba) óvást emelt a 8-as számú fogat hajtója (Branislav Mukity) ellen szabálytalan ostorhasználat általi jogtalan előnyszerzés címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta, annak helyt adott és a 8-as számú Grumetti-t a versenyből diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Milliondollar Lux (3) – Orderly (5) – Amazing Koks (6)

Győztes idő: 15,7

9. futam – Ceres Hendikep II. rész:

Hajtóváltozás: KEEPER – TANCZER TAMÁS AM.

A favorit Sikerdíj kapta el legjobban a startot, mellé Spar Lady ment fel, azonban az első kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. A vezető ló mögött Sherwood és Keeper kettőse ügetett, majd Knock-down és Old Shatterhand duója érkezett, őket pedig Rutkai követte. A túlsó oldalon Old Shatterhand próbált feljebb zárkózni, a befutóban pedig Knock-down indult meg nagy lendülettel. Sikerdíjat azonban már nem sikerült utolérni, Knock-down és Old Shatterhand így a helyezéseken osztozott.

Befutási sorrend: Sikerdíj (2) – Knock-down (5) – Old Shatterhand (7)

Győztes idő: 21,1

10. futam – 102. Magyar Ügetőderby:

Topáz Lady rossz szokása szerint a startnál hibázott és ugyanezt tette Tücsök is. Time To Say Goodbye állt élre, mögötte a nagy ellenfél Tonnyó ügetett, majd a túlsó oldalon a vezető mellé felment Tengelic. Titán Ville és Titus Livius is közel voltak, de összességében a két hibázó lovon kívül együtt haladt a mezőny. Tengelic az utolsó 800 méternél elfáradt és elindult visszafelé, a helyére Titán Ville érkezett meg. A befutóban Time To Say Goodbye is lankadni látszott, ennek ellenére nem érte őt utol a támadó Titán Ville. Tonnyó ért célba harmadikként, azonban a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Titus Livius lett a harmadik.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (2) – Titán Ville (5) – Titus Livius (8)

Győztes idő: 18,9

11. futam – Bizalmas Hendikep

Hajtóváltozás: REMÉNYSÉG – TANCZER TAMÁS AM

Nubia vette a legjobb startot, rajta kívül Tárkány és Nixon kezdtek még jól, Norman pedig hibázott. Tárkány sokáig a vezető Nubia mellett tudott maradni. Az utolsó 600 méterhez közeledve Nixon-nak lett útja a falon, élre állt és pillanatok alatt faképnél hagyta a mezőnyt, jó 25 méteres előnnyel fordult a befutóra és megnyerte a nap utolsó futamát. A második helyre volt küzdelem Reménység és Ruby Reeves között.

Befutási sorrend: Nixon (5) – Reménység (10) – Ruby Reeves (6)

Győztes idő: 20,7

SHARE THIS