Remek versenyek a Derby fesztivál első napján

20160701_agar

A telivéreknél Diplomata (Bakos Gábor) továbbra is őrzi veretlenségét gáton. Az ügetőknél a  Szuper Sprint Díj Offenbach Bigi (Csordás Emil) győzelmét hozta. A Laguna – 2. Kincsem Park Agárderby-t a favorit Rally nyerte, bár nagyon megszorongatta őt a második helyezett Cody, míg harmadiknak Prince ért célba.
1. futam – Lovasutánpótlás Kupa V. futama Hp.:

Jól kezdett Princess of Paris és Bistry kettőse, de hamar átvette tőlük a vezetést Smoke on the Water. Teljesen kettészakadt a mezőny, Tíria, Vanília és Perfect Too alkották még a frontot. A kanyarban Tíria felment Smoke ont the Water mellé, a befutóban pedig megjelent Perfect Too és Vanília. Perfect Too magabiztosan nyerte a versenyt, Vanília és Tíria osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Perfect Too (12) – Vanília (3) – Tíria (1)

2. futam – Nyári Gátverseny:

Az egész mezőny egy csomóban haladt, egyedül Laguna volt kiszakadva sokáig. Diplomata az utolsó két gáton vette át a vezetést szokása szerint és megnyerte a futamot, így továbbra is őrzi veretlenségét gáton. Meglepetésre Laguna a végére nagyon belelendült és felszaladt tréningtársa mögé a második helyre, Rikat pedig harmadikként ért célba.

Befutási sorrend: Diplomata (1) – Laguna (6) – Rikat (5)

3. futam – Belami Hendikep:

Utrillo d’Amour jött el a legjobban a starttól, mögötte Kincses, Szélvihar és Rustik Rozi ügettek. A favorit Pozsony az első egyenesben kezdte meg a zárkózást, a túlsó oldalon pedig át is vette a vezetést. Kincses tartotta magát továbbra is a második helyen, mögötte No Bi és Rustik Rozi csatáztak. Pozsony haladt át elsőként a célon, majd Kincses, No Bi és Rustik Rozi következtek.
A 3-as számú fogat hajtója (Kelemen Tamás am.) óvást emelt a 6-os számú fogat hajtója (Árokszállási Pál) ellen a befutóban való akadályozás címén, valamint a 7-es számú fogat hajtója (Farkas Tibor) ellen pályaelhagyás miatt.
Az óvásokat megtárgyalták és azokat elutasították.

Befutási sorrend: Pozsony (8) – Kincses (6) – No Bi (7)

Győztes idő: 20,3

4. futam – Bob Do It Díj:

Turandot Matto vette a leggyorsabb startot, vele Beatriz Galindo A.T. tartotta a lépést. Ők ketten elszöktek a többiektől, akik Tiny Angel vezetésével érkeztek. Talisman Sun, és Prodigy Gasti tartoztak még az élmezőnyhöz. Az utolsó kanyarban Beatriz Galindo A.T. felment Turandot Matto mellé és a cél előtt nem sokkal átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Turandot Matto biztos második lett és Tiny Angel harmadik helyét sem veszélyeztette senki.

Befutási sorrend: Beatriz Galindo A.T. (1) – Turandot Matto (7) – Tiny Angel (4)

Győztes idő: 18,8

5. futam – Natiry Díj:

Mindenkinek jól sikerült az indítás. Féltávnál Black Caviar állt az élre, majd az utolsó 100 méteren megjelent Jazzy és mindenkin átszaladva, könnyen nyerte a futamot. A második helyre volt célfotó Euphoria és Apacs között, akik a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Jazzy (6) – Euphoria (5) – Apacs (1)

6. futam – Laguna – 2. Kincsem Park Agárderby:

Rally szinte a starttól kezdve vezetett, azonban többen is felszaladtak rá és a végén hárman szinte fej-fejt értek célba. Középen Rally, belül Cody, kívül pedig Prince szaladt, közöttük a célfotó döntött Rally javára.

Befutási sorrend: Rally (1) – Cody (2) – Prince (6)

7. futam – Péntek esti Szuper Sprint Díj:

A döntő résztvevői: Working Out (2), Check in Blagul (3), Priscilla (6), Offenbach Bigi (8)

Offenbach Bigi és Check in Blagul hamar ellépett a többiektől és egymás között döntötték el a versenyt. Kettejük közül végül Offenbach Bigi volt a jobb, könnyen kézből nyerte a sprintet, Priscilla lett a harmadik.

Befutási sorrend: Offenbach Bigi (8) – Check in Blagul (3) – Priscilla (6)

Győztes idő: 09,5

SHARE THIS