/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Tim Twister (Jaroslav Línek) sétálva nyerte a Székkutasi Díjat

Némi meglepetésre ellenfél nélkül ért haza a német import Tim Twister (Jaroslav Línek) a középtávú Székkutasi Díjban. Maronka Gábor idomítottja nyolc hosszal verte Maconnaise (Suták Csenge) és Run The Red Light (ifj. Kozma István) kettősét.

1. futam:

Aránylag jól kezdett mindenki, a falon Dark Demon, mellette Oyabun, Cassiopeia és Farabutto voltak a leggyorsabbak a start után. A középmezőnyben Susanne, Babérrózsa és Cristály mellett Red Price Gift színei látszódtak, míg hátul Romel és Pesti Angyal galoppoztak. A hatszázas táblához érve ritmust Oyabun és Cassiopeia ritmust váltottak, velük Red Price Gift tartotta a lépést, a háttérből pedig megjelent Cristály is. A távoszlophoz érve az addig csak sétáló Red Price Gift robbantott és rendkívül könnyedén szórta el a társaságot. Oyabun megőrizte második helyét, míg Cristály jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Red Price Gift (9) – Oyabun (1) – Cristály (8)

2. futam:

Remekül ugrottak ki a lovak a gépből, a vezetést Shiraz vállalta magára, mögötte egy csomóban haladt mindenki. Elsőként Brida kezdett kiszakadni, majd Sissisam is erre a sorsra jutott. A túlsó oldal közepén Tüzes állt az élre, mögé Ridik és Walküre zárkózott, majd Shiraz és Strassz következett. A kanyarra érve nem történt változás, hátulról megindult Menta, Agglegény és Balaton is. A befutóra Tüzes hozta a mezőnyt, ám mellette könnyebben galoppozott Walküre, ennek ellenére utóbbi nem bírt felülkerekedni ellenfelén és küzdelem után a leírt sorrendben értek célba. A harmadik helyet nagy hajrával Balaton szerezte meg.

Befutási sorrend: Tüzes (10) – Walküre (11) – Balaton (12)

3. futam:

A szerb vendég, Severni Vuk kapott a legjobban lábra és el is ment vezetni, míg Olatist és Imposant kettőse pár hosszas hátrányt szedett össze a mezőnnyel szemben. A kanyarhoz érve ezt jóvátették és összerázódott a társaság, a frontban továbbra is Severni Vuk volt, mögötte Cadence, Imposant, és Itakim helyezkedtek, majd Olatist és Szombatesti Lány volt a további sorrend. Az egyenesre érve Itakim indult meg először, vele Szombatesti Lány tartotta a lépést. Ők ketten szép csatát vívtak a győzelemért, amit végül előbbi gyűjtött be. Messzi harmadikként Imposant végzett.

Befutási sorrend: Itakim (3) – Szombatesti Lány (4) – Imposant (6)

4. futam:

Papírsárkány és Smoke on the Water kezdtek gyorsan, de száz méter megtétele után Daniella állt az élre. Kívülről felzárkózott Sasheverő is, és kicsit megnyúlt a mezőny. A befutóra Daniella hozta a lovakat, Papírsárkány fáradni látszott, belül pedig megindult St Selene. Utóbbi volt a legerősebb és biztosan nyerte a futamot, Sasheverő jött fel másodiknak, míg a harmadik helyet a nagy sebességgel érkező Bistry szerezte meg Daniella előtt.

Befutási sorrend: St Selene (9) – Sasheverő (1) – Bistry (5)

5. futam:

Lejelentés: LARA (7)!

Vegas Hope kezdett tragikusan, ellentétben Miserenddel, aki gyorsan talpon volt és diktálta a tempót. Mögötte Almabor, Staféta, Niketas, Eisfee sorrend alakult ki, de a kanyarra Vegas Hope is szépen lassan megérkezett a mezőnyre. Elsőként Niketas kezdett el fáradni, nem úgy Miserend, aki komoly előnyre tett szert, és ő hozta a lovakat a befutóra. Ott utóbbi újítani tudott és roppant magabiztosan győzött a végén kibontakozó Eisfee és Almabor előtt.

Befutási sorrend: Miserend (2) – Eisfee (4) – Almabor (5)

6. futam:

Anthea galoppozott az élre, vele Erdély, Garland és Principális tartotta a lépést, de viszonylag közel látszott mindenki. A túlsó oldalon Garland visszaesett, majd Principális is fáradni látszott. Időközben Anthea két-három hosszas előnyre tett szert Erdély előtt, mögöttük Linácska, Mirákulum, valamint Toszkána színei jelentek meg, és Galagonya is egyre közelebb látszott. A célegyenesben Anthea-t többen is megtámadták, ám szívósan védekezett és haza is ért. Erdély nagy csatában megőrizte második helyét Galagonyával szemben.

Befutási sorrend: Anthea (1) – Erdély (3) – Galagonya (6)

7. futam:

Lejelentés: BUKEPHALOS (2)!

Run The Red Light ment el vezetni, mögötte a két favorit, Nagykígyó és Naughty Jack galoppozott, őket Perfect One és Tim Twister követték, míg Maconnaise komoly hátrányt szedett össze a mezőnnyel szemben. Egészen a kanyar végéig nem történt változás, ott Naughty Jack és Nagykígyó hirtelen elfáradt, Perfect One pedig megindult, mellette pedig megjelent a csak sétáló Tim Twister. Utóbbi az egyenesben lehengerelt mindenkit és impozáns stílusban elszórta a társaságot. Maconnaise a világ végéről megérkezett másodiknak, megelőzve Run The Red Light-ot.

Befutási sorrend: Tim Twister (6) – Maconnaise (5) – Run The Red Light (7)

8. futam:

Stefánia nem állt be a gépbe, így nem vett részt a versenyben. Haweeya vállalta magára a vezetést, vele Bandavezér, Sariyah és Asha tartotta a lépést, míg Duce kapott kissé nehezen lábra. A kanyarban megjelent a frontban Misi Manó és Felsenfest is, előbbi pedig élre is állt és célig végig uralva a mezőnyt biztosan ért haza. A későn kibontakozó Blue Serenade jött fel másodiknak, a harmadik helyet Felsenfest szerezte meg.

Befutási sorrend: Misi Manó (10) – Blue Serenade (11) – Felsenfest (5)

SHARE THIS