/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Osztrák győzelem a Szent István Díjban

20160821_galopp

Tamara Richter idomítottja, Global Gentl (ifj. Kozma István) magabiztosan nyerte a Szent István Díjat Eltham (Zdenko Smida) és Merion (Alberto Sanna) előtt.

1. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Brilliance, I Gotta Feeling és Császárné hármasa kezdett a legjobban. Ebből a trióból Császárné került az élre mire elérték az átjárót. A befutóban felment mellé Brilliance és az ő kettősük ellépett a többiektől. Kettejük közül végül utóbbi volt az erősebb és megnyerte a futamot, Liberty Love érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Brilliance (2) – Császárné (3) – Liberty Love (5)

2. futam – Yorkshire Hendikep:

Lejelentés: (1) Tíria és (7) Winnie!

Napfáklya volt a leggyorsabb a start után, őt Brahy lánya, Pannonstar DL és Niké követte, hozzájuk Pannon Prince tudott még csatlakozni. Ez az ötös elszaladt a többiektől. A befutót Pannonstar DL, Napfáklya és Brahy lánya hármasa egy vonalban érte el, közülük aztán kivált Pannonstar DL és megnyerte a futamot, Brahy lánya mögé pedig Katie’s Kiss érkezett meg a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Pannonstar DL (8) – Brahy lánya (6) – Katie’s Kiss (3)

3. futam – Remény Díj:

Tűztenger kezdett gyengébben mint a többiek, akik egy bolyban galoppoztak. Avantgard került az élre, mögötte Juniperus és Messerschmitt helyezkedtek, majd Sunnykid következett, Tűztenger pedig teljesen kiszakadt. Avantgard mellé a táv második felében felment Juniperus, majd Messerschmitt és az ő triójukból utóbbi került ki győztesen.

Befutási sorrend: Messerschmitt (3) – Juniperus (1) – Avantgard (4)

4. futam – Parndorfi Hendikep:

Bahamian Indy vett gyengébb startot, a többiek jól indultak, nagyon tömör élmezőny alakult ki. Star of Akhi vezetett, öt Babérrózsa, Tahir Sesti, Barabau, Mss Vikaniko és Mr Marbin követték és mire elérték a telivérek az ügető átjárót, Bahamian Indy is feljebb zárkózott. Star of Akhi végig vezetve nyerte a futamot, mögé a falon feljött másodiknak Bahamian Indy, harmadiknak pedig Mr Marbin ért célba.

Befutási sorrend: Star of Akhi (5) – Bahamian Indy (2) – Mr Marbin (4)

5. futam – Hesp Róbert Emlékverseny:

Lovasváltozás: (5) Mákszem – Timár Zsuzsa!

Mákszem ugrott ki a legjobban a gépből és 3-4 hosszra elment vezetni az üldözőktől, akik Radio Ga Ga vezetésével érkeztek. Mögötte Bukephalos, Perfect One, Prince Angelo, Zanyetta és Cristály volt a sorrend. A kanyarban kezdtek rászaladni a vezető Mákszemre, elsőként Bukephalos indított támadást, mellette Radio Ga Ga tartotta jól magát, megjelent Prince Angelo és legkívül Cristály gyújtotta be a rakétákat. Az utolsó métereken már a két Telivér Farmos ló, Bukephlaos és Cristály küzdöttek a győzelemért, végül utóbbi volt előrébb a célban, majd Perfect One és Prince Angelo következtek.

Befutási sorrend: Cristály (7) – Bukephalos (1) – Perfect One (3)

6. futam – Gödi Díj:

Lejelentés: (1) ADÉL és (6) PESTI ANGYAL!

Suhanó kapott egy picit gyengébben lábra, a többiek jól indultak. Kezdetben Kőrisfa vezetett, majd Speedtest vette át ezt a pozíciót, Suhanó pedig egyre feljebb zárkózott, a mezőny végére Kőrisfa esett vissza. Speedtest magabiztosan nyerte a versenyt, Pirkadatkor kelő és Suhanó előtt.

Befutási sorrend: Speedtest (3) – Pirkadatkor kelő (5) – Suhanó (2)

7. futam – Németh Ferenc Emlékkupa IV. futama Hendikep:

Lejelentés: (8) ALPINE SURI!

Jack the Giant állt élre a startot követően, mögötte Felsenfest és Sonrisa galoppoztak, majd megjelent Luka Leandro, aki a túloldalra érve átvette a vezetést. A mezőny végén Eisfee galoppozott. Luka Leandro-t Jack the Giant próbálta támadni a befutóban, végül kettejük közé ékelődött be a falon érkező Maximum Joy.

Befutási sorrend: Luka Leandro (7) – Maximum Joy (2) – Jack the Giant (1)

8. futam – Szent István Díj: 

Lovasváltozás: (6) Global Gentl – ifj. Kozma István!

A Derby-győztes Merion vállalta magára a vezetést, mögötte Krabat, Eltham, Megkapó, Pep Pöhler, Miss Turpan és Global Gentl sorrendben galoppoztak a lovak. A túlsó oldalon Eltham és Global Gentl kezdték meg a zárkózást, a kanyarban utóbbi már Merion mellett volt és előnyük 3 hosszas volt Krabat, valamint Eltham duójával szemben. A befutóban Global Gentl átvette a vezetést és hiába produkált Eltham lehengerlő finist, a célig már nem érte utol az osztrák lovat, aki megnyerte a versenyt, Merion érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Global Gentl (6) – Eltham (4) – Merion (5)

9. futam – Slinsby Hendikep:

Lejelentés: (10) PULP FICTION!

Trentino ugrott ki a legjobban a gépből, mögötte azonban nagy volt a tömörülés, Oscar, Lincska, Esti Kornél, Topolina, Ninja, Almabor és Anthea sorrend alakult ki. Trentino és Oscar kettőse hozta a lovakat a befutóra, ahol azonban nagy lendülettel érkezett Almabor és mindenkin átszaladva nyerte a futamot. A helyezéseken Esti Kornél és Topolina osztoztak.

Befutási sorrend: Almabor (4) – Esti Kornél (6) – Topolina (8)

SHARE THIS