/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sanger MS start-cél győzelme a Diamond River Díjban

20160827_ugeto

A két favorit, Sanger MS (Mitja Slavic) és Spartakus Ans (Varga Sándor) végig domináltak a Diamond River Díjban. Kettejük közül Sanger MS volt az erősebb és mondhatni végig vezetve nyerte a versenyt. A harmadik helyre a szintén esélyes Speedy Boy (Veljko Mazsity) érkezett meg.

1. futam – Good Love River Díj: 

Beatriz Galindo A.T. vette a legjobb startot, míg Prodigy Gasti és Szökevény hibáztak és kiestek a versenyből. Az első egyenesben kettesfogatokba rendeződött a mezőny, az élen Beatriz Galindo A.T. és Asterix Evo kettőse ügetett, őket Tárkány és Uncatchable követte, majd Babajaga és Universal Boy következtek. A támadással egészen a befutóig vártak az üldözők, ahol Asterix Evo és Tárkány is elmentek a sokáig vezető Beatriz Galindo A.T. mellett, aki így harmadikként ért célba az előbb említett kettős mögött.

Befutási sorrend: Asterix Evo (1) – Tárkány (2) – Beatriz Galindo A.T. (4)

Győztes idő: 19,2

2. futam – Arvid Díj I. rész: 

Utini’ Em tudott lecsukni az első kanyarban a jól kezdő Uncia-nak, jól kezdett Una Noche Mas és Üstökös is, azonban utóbbi a kanyarban elugrotta magát, így diszkvalifikálták, akárcsak Tesco Magic-et. Egy körrel a vége előtt Timur vette át a vezetést, mögötte Utini’ Em és Tutanhamon kettőse ügetett, majd Uncia, Una Noche Mas, Útonálló és Timiko alkották még a frontot. A befutóban Tutanhamon elment a fáradó Timur mellett, de kívül megjelent a nála is erősebb Uncia és megnyerte a futamot. A harmadik helyért Utini’ Em és Timur csatáztak.

Befutási sorrend: Uncia (2) – Tutanhamon (10) – Utini’ Em (6)

Győztes idő: 22,6

3. futam – Arvid Díj II. rész:

Uliána Ketti még a start előtt hibázott, így nem ért fel a helyére. Unreal Boss vett remek startot, mögé megérkezett Uzsok, majd a második sorból Uránia RG. A túlsó oldalra fordulva a vezető trióhoz Trónörökös tudott csatlakozni és a négy ló külön versenyt futott. A befutóban indult el a favorit Uránia RG és magabiztosan nyerte a futamot, Unreal Boss, valamint Trónörökös előtt.
Tiny Angel hibval futott.

Befutási sorrend: Uránia RG (10) – Unreal Boss (4) – Trónörökös (5)

Győztes idő: 18,9

4. futam – Sárközi Mária Emlékverseny Hendikep:

Shergar hibázott még a start előtt, így jelentős hátrányba került az indításig. Turandot Matto kihasználta kedvező pozícióját és elment vezetni, mellé az első egyeneseben Polémia ügetett fel, majd Rivális-A és Jubilee Hut kettőse következett, Spar Lady, Sholty Csabi és Shark WF volt a további sorrend. Pinokkió galoppozott az első egyenesben, istállótársa Usain pedig az utolsó kanyarban. Polémia a befutóban nagyon megállt, érkezett viszont Sholty Csabi és és felszaladt másodiknak Turandot Matto mögé, Jubilee Hut pedig szerzett egy harmadik helyet, mivel előtte Rivális-A elugrotta magát a cél előtt.

Befutási sorrend: Turandot Matto (1) – Sholty Csabi (9) – Jubilee Hut (13)

Győztes idő: 21,4

5. futam – Rianó Hendikep:

Priscilla és Taddeus kezdtek a legjobban, de szokásához híven Pentatlon is gyors volt az elején és át tudta venni a vezetést. Mellé az első egyenesben Sherwood ügetett fel és Lucky Boy is megkezdte a zárkózást. Az élen továbbra is Pentatlon ügetett, Sherwood a túlsó oldalon nagyon megállt, sorra mentek el mellette a többiek. A legnagyobb lendülettel Lucky Boy érkezett és a befutót már ő érte el elsőként, mögé pedig No Fear érkezett meg, míg a harmadik helyről a fáradó Pentatlont pont levette Tartalosz.
Texas Oil az utolsó kanyarban hibázott és kiesett a versenyből.

Befutási sorrend: Lucky Boy (10) – No Fear (9) – Tartalosz (1)

Győztes idő: 19,8

6. futam – Opal River Díj:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás, nagy volt az élen a tömörülés a minél jobb pozíciók megszerzéséért. San Francisco vezetésével ékezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Titus Livius és Unique Boy kettesfogata haladt, majd Urban Legend és Támogató duója következett és mire ráfordultak a második kanyarra, She’s Vivienne megkerülve a teljes mezőnyt megérkezett az élre, San Francisco mellé. Mögöttük Titus Livius és Unique Boy tartották jól magukat és Urban Legend volt még közel. Unique Boy a túlsó oldalon elugrotta magát, diszkvalifikálták. San Francisco érte el elsőként a célegyenest, She’s Vivienne elfáradt. Nagy lendülettel érkezett Titus Livius, azonban hibázott, helyette Urban Legend támadta meg San Francisco-t és a célig meg is előzte, a helyezéseken a két istállótárs, San Francisco és Sziklaszirt osztoztak.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Urban Legend (2) – San Francisco (1) – Sziklaszirt (3)

Győztes idő: 19,0

7. futam – Diamond River Díj:

Nagyon gyors volt a verseny első szakasza. Spartakus Ans kezdett a legjobban, azonban hamar átvette tőle a vezetést Sanger MS, őket Alegria Dream, Speedy Trader és Speedy Boy követték, a mezőnyt a két esélytelenebb ló, Sensation és Onze De Mayo zárták. Speedy Boy a második kanyarban ment ki második spúrba és kezdte meg a zárkózást, míg az élen Sanger MS és Spartakus Ans kettőse ügetett. A vezető négyest pár hosszra követte Rocket Boy, majd újabb pár hosszra érkeztek az üldözők. Sanger MS a befutóban tovább tudott gyorsulni és végig vezetve nyerte a futamot, Spartakus Ans és Speedy Boy osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Sanger MS (5) – Spartakus Ans (3) – Speedy Boy (2)

Győztes idő: 15,6

8. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (2) SÁMUEL!
Repeta vétett pár hibás lépést a startnál, így visszacsúszott negyedik, ötödik helyre. Rangos Meteor állt élre, mögötte Perfect, Pipacsos, Repeta és Miklós volt a sorrend, de borzasztó lassú volt a tempó, ennek köszönhetően a mezőny kettesfogatokba rendeződött. Az utolsó kanyarban indult el a favorit Overnight, elöl volt még mindig Rangos Meteor, Perfect, a falon bezárva Pipacsos, mellette Repeta. Kívülről jött Overnight és mindenkin átszaladva megnyerte a futamot. Rangos Meteor lett a második, a harmadik helyre pedig célfotó volt Perfect és Repeta között, akiket Pipacsos követett.

Befutási sorrend: Overnight (9) – Rangos Meteor (5) – Perfect (8)

Győztes idő: 20,9

9. futam – Istis Us Star Hendikep:

Offenbach Bigi állt élre a start után, mögötte Olasz Lány, Imperiál és Landlord volt a sorrend. A túlsó oldalon elsőként indított támadást Alvena Quickly és hiába szorult ki az utolsó kanyarban harmadik spúrba, a befutóban elszállt a sokáig vezető Offenbach Bigi mellett és megnyerte a futamot, a harmadik helyet Landlord szerezte meg.

Befutási sorrend: Alvena Quickly (11) – Offenbach Bigi (7) – Landlord (5)

 

SHARE THIS