/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Könnyű Run The Red Light siker a Mátrai Hendikepben

20160828_galopp

A Szenttamási istálló kancája, Run The Red Light (Stanislav Georgiev) végig jó versenyt futva, magabiztos győzelmet aratott a Mátrai Hendikepben. Maconnaise (Suták Csenge) nagyot finiselt és feljött a második helyre, Heedy-t (Jozef Parigál) előzve.

1. futam – Nyeretlenek Verseny I. rész: 

Pebbles Place hamar az élre került és diktálta a tempót. Mögötte Seeking Approval, Vegas Hope és Sleepy Soldier volt a sorrend. Pebbles Place megnyugtató előnnyel fordult a befutóra, ahol feljött mögé a második helyre Vegas Hope, de a célig nem tudta utolérni. A finisben Mea Culpa is szépen megindult és végül a harmadik helyre tudott felszaladni.

Befutási sorrend: Pebbles Place (6) – Vegas Hope (8) – Mea Culpa (5)

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

A start Snájdignak nem kedvezett. A legjobban Napleány, Ballada és Bubi Pata ugrottak ki. A kanyarhoz közeledbe Bubi Pata színei látszódtak élen, de közel volt Blokád, Ballada és Faster Now is. A célegyenesben már Blokád vezetett és könnyen hazaért, második Bubi Pata lett, míg harmadik Altay.

Befutási sorrend: Blokád (5) – Bubi Pata (6) – Altay (1)

3. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Chocolate Brown és Pink kezdtek a legjobban, de közel volt hozzájuk Duck of Gibraltar, Ridik, Napkelte, a zárkózó Nordican Way és La Kena. Chocolate Brown vezetésével érte el a mezőny a befutót, mellé felment Duck of Gibraltar, majd meg is előzte és könnyen nyerte a futamot. A harmadik helyért volt nagy küzdelem Napkelte és Pink között.

Befutási sorrend: Duck of Gibraltar (5) – Chocolate Brown (4) – Napkelte (6)

4. futam – Augusztusi Hendikep: 

Lejelentés: (8) THOR!
Mákszem volt a leggyorsabb a start után, míg Sonja nehezebben kapott lábra. Mákszem mögött Jack the Giant, Cassiopeia, Mr. Wiro-Cárevics, Quill of Beauty és Inflagranti volt a sorrend. A kanyarban Mr. Wiro-Cárevics kezdte meg a zárkózást. A befutóra fordulva Mákszem mellé felment Jack the Giant, akiről azonban leesett lovasa, mögöttük Cassiopeia és Inflagranti galoppoztak. Mákszem magabiztosan nyerte a futamot, Inflagranti megérkezett a második helyre, Cassiopeia pedig harmadik lett.

Befutási sorrend: Mákszem (6) – Inflagranti (3) – Cassiopeia (4)

5. futam – Soroksári Díj: 

Jól kezdett a favorit Majolika és Aptitude, Rikat, Navigáló és Mondóka volt a további sorrend, a mezőny végén Miserend galoppozott. A kanyarban Majolika mellé felment Rikat és fej-fejt érték el a befutót, ahol a favorit elköszönt a többiektől és megnyerte a futamot. Rikat és Mondóka osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Majolika (8) – Rikat (4) – Mondóka (2)

6. futam – Amatőrverseny Hendikep: 

Rence miután kiugrott a gépből felágaskodott és ezzel jó pár lovat megzavart. Ezt kihasználva Papírsárkány jó 40-50 méterrel elment vezetni, Eisvogel pedig olyan rossz startot vett, hogy kb. ennyivel volt kiszakadva a mezőnyből. Papírsárkány mögött Máramaros, Rence és Linácska galoppoztak. A vezető ló előnye a befutóban elolvadt, sorra mentek el mellette a többiek. Elsőként a két istállótárs, Máramaros és Katie’s Kiss hagyta le, majd a világ végéről megérkezett Eisvogel és megszerezte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Katie’s Kiss (6) – Máramaros (3) – Eisvogel (2)

7. futam – Mátrai Hendikep: 

Lejelentés: (6) SHARPSHOOTER STORM!
Jól sikerült az indítás a mini mezőnynek. Heedy és Chickawa kettőse ment el vezetni, őket Dirty Dreamer és Run The Red Light követték, a mezőny végén Maconnaise galoppozott. Változás csak a befutóra fordulva történt, ahol Run The Red Light felment Heedy mellé, hátulról pedig Maconnaise indított rohamot, de már csak a második helyre tudott felszaladni, mert Run The Red Light nagyon könnyen nyerte a futamot, Heedy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Run The Red Light (3) – Maconnaise (5) – Heedy (2)

8. futam – Soproni Hendikep: 

Nehezen ment a beállás a nap utolsó futamában, de végül mindenkinek sikerült elfoglalnia a helyét. Napfáklya vett nagyon jó startot és elment vezetni, mögötte Classic Girl, Mátrix, Szulejmán és Sky Diver volt a sorrend és Kökény kezdte meg a zárkózást az ügető átjárót elhagyva. A befutóra fordulva Napfáklya mellé felment Sky Diver és Kökény kettőse, majd le is hagyták őt. A mezőny végéről Vanília is megkezdte a zárkózást, azonban már csak a második helyet tudta megszerezni Sky Diver mögött, Szulejmán ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Sky Diver (7) – Vanília (2) – Szulejmán (11)

SHARE THIS