Izgalmas versenyek a szezon utolsó pénteki versenynapján

20160902_agar

Az agaraknál Booksy, Natiry és Violett szereztek győzelmet.
Laguna (Nagy Lajos) győzelmével zárult a Szeptemberi Gátverseny. Székely Károly idomítottja Rikat-ot (Kriskó Norbert) és A Little Music-ot (Kun Ferenc) utasította maga mögé.
Az ügetőknél az Amatőrhajtó Világbajnokságon olasz, amerikai és dán győzelem született Polémia, Kincses és Poéta révén.
A jelenlegi állás szerint az amerikai Hannah Miller vezet 30 ponttal, mögötte hármas holtverseny van az argentin Leonardo Antonio Agusti, a belga Piet van Pollaert és az olasz Mirko Marini között, akik egyaránt 25-25-25 ponttal rendelkeznek.
A szezon utolsó sprintversenye Királyhágó (Kolozsi László) könnyű győzelmével zárult.

1. futam – Lovasutánpótlás Kupa VIII. futama Hendikep:

Eliter és Rebellis vették a legjobb startot, Eisvogel hasonlóan legutóbbi futásához, tragikusan kezdett. Rebellis mellé, mögé Eliter helyére Coffee Gold zárkózott fel, majd Misi Manó és Rence következtek. Rebellis a befutóban távolodott a többiektől, mögé Rence ment fel a fáradó Coffee Gold-ot előzve, Eisvogel pedig nagyon hasonlóan a legutóbbi futásához hatalmas lendülettel érkezett a befutóban és megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rebellis (2) – Rence (6) – Eisvogel (5)

2. futam – Laguna – Lyreen Mover Díj:

Cody indult a legjobban, de Booksy nagyon rászaladt és a végén meg is előzte, Jazzy és Apacs a további sorrend.

Befutási sorrend: Booksy (6) – Cody (1) – Jazzy (4)

3. futam – Szeptemberi Gátverseny:

Lovasváltozás: (5) A Little Music – Kun Ferenc!

Rikat és Laguna kettőse dominált az egész verseny alatt, mire elérték az ügető átjárót, előnyük a többiekkel szemben már legalább 15 hossz volt. Dzsin sokáig kiszakadva versenyzett, végül aztán feljött negyediknek, A Little Music mögé. Az első két helyet Laguna és Rikat szerezték meg, előbbi a befutóban távolodott ellenfelétől, az utolsó ugráson pedig bebiztosította győzelmét.

Befutási sorrend: Laguna (6) – Rikat (2) – A Little Music (5)

4. futam – Rapid Ranger Díj:

Natiry vett rettentően jó startot, de Falcon, Shelby GT és Scooter is közel voltak. Natiry-re azonban senki nem volt veszélyes, magabiztosan nyerte a versenyt, mögötte Falcon és Shelby GT osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Natiry (2) – Falcon (5) – Shelby GT (4)

5. futam – Westmead Hawk Díj:

Az újoncok között Violett kezdett a legjobban és meg is nyerte a futamot. Engie volt mögötte a második a verseny elején, de végül Dior és Lily szaladtak fel  a nyerő mögé és szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Violett (2) – Dior (4) – Lily (3)

6. futam – F.E.G.A.T. Amatőrhajtó VB I. futam – Bútorcsalád Webáruház Hendikep: 

Trónörökös hibázott még a start előtt, majd az indítás után Old Shatterhand, akit diszkvalifikáltak. Nixon vett nagyon jó startot, őt Polémia, Primusz, Nubia, Jubilee Hut és Tequila Hush követték, Timiko kiszakadva versenyzett. Nixon elsőként érte el a befutót is, ahol azonban feljött mögé Polémia, akinek nagyobb volt a lendülete és a célig átszaladt Nixon-on, a harmadik helyre nagyot csatázott Nubia és Tini-mia, akik a leírt sorrendben értek célba.
Tequila Hush a túlsó oldalon hibázott.

Befutási sorrend: Polémia (3) – Nixon (10) – Nubia (1) – Tini-mia (2) – Primusz (8) – Jubilee Hut (7) – Sun City (12) – Onyx M. (11) – Trónörökös (9)

Diszkvalifikálás: Tequila Hush (4) – Old Shatterhand (5) – Timiko (6)

Győztes idő: 18,8

7. futam – F.E.G.A.T. Amatőrhajtó VB II. futam – Acer Hendikep:

Sóvirág és Sikerdíj voltak a leggyorsabbak a startnál, de mindketten elugrották magukat, így Kincses került az élre. Kincses mellé Mariska ment fel, majd Keeper, Napfény, Sholty Csabi és Shake Up következtek. Mire ráfordultak az utolsó kanyarra, négyen szinte fej-fejt ügettek az élen, Kincses, Mariska, Keeper és Shake Up, de Napfény is szorosan követte őket. A befutóban Kincsest Napfény és Sholty Csabi támadták meg, de megverni nem tudták. A harmadik helyen célba érő Sholty Csabit a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Shake Up szerezte meg a bronzot.

Befutási sorrend: Kincses (8) – Napfény (6) – Shake Up (12) – Raffaella SM (9) – Mariska (3) – Miklós (11) – Sensation (7)

Diszkvalifikálás: Rutkai (1) – Sóvirág (2) – Sikerdíj (5) – Sholty Csabi (4) – Keeper (10)

Győztes idő: 20,4

8. futam – F.E.G.A.T. Amatőrhajtó VB III. futam – Duracell Hendikep:

Nem sokkal a start után hibázott Nekifutó, Poéta viszont remek startot vett és elment vezetni. Mögötte Ruby Reeves, Örömtűz és a zárkózó Andorra Gold volt a sorrend, Őszi Fény a mezőny végén ügetett. Mire elérték a túlsó oldalt, Andorra Gold felment Poéta mellé és őket is egy kettesfogat, Ruby Reeves és Örömtűz követték. A befutóban Andorra Gold elfáradt, a helyére Ruby Reeves jött fel és megszerezte a második helyet a végig vezető Poéta mögött, harmadiknak Kazein ért célba.

Befutási sorrend: Poéta (8) – Ruby Reeves (5) – Kazein (10) – Rafa (1) – Spartacus (7) – Andorra Gold (11) – Reménység (6)

Diszkvalifikálás: Nekifutó (2) – Örömtűz (3) – Suttogó (4) – Őszi Fény (9) – Rangos Meteor (12)

Győztes idő: 19,6

9. futam – Péntek Esti Szuper Srint Díj:

A döntő futam résztvevői: (1) Kairo Sun, (3) Offenbach Bigi, (5) Királyhágó és (7) Amazing Lobell

A verseny elején Kairo Sun és Offenbach Bigi fej-fejt ügettek az élen, aztán megjelent és elsuhant mellettük Királyhágó, aki könnyen intézte el a társaságot és nyerte a futamot. A második helyért volt nagy küzdelem, Amazing Lobell lett a negyedik.

Győztes ló: Királyhágó (5)

Győztes idő: 09,0

SHARE THIS