/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Külföldi sikerek a nagydíjakban

20160903_ugeto

A Marschall József Emlékversenyben Romi Mms (Mitja Slavic) megvédte címét és idén is rendkívül magabiztosan nyerte a versenyt. A hatéves kanca semmit sem bízott a véletlenre, hamar élre állt és onnantól kezdve végig vezetve győzött.
A 102. Hungária Díj a német Gustavson Be (Josef Franzl) győzelmét hozta. Timoteo (Vejko Mazsity) jött fel a második helyre, a szlovén Faithful MS-t (Mitja Slavic) előzve.
A F.E.G.A.T. Amatőrhajtó Világbajnokságot az olasz Mirko Marini nyerte, a dobogóra az amerikai Hannah Miller és a dán Bitten Jensen állhattak még fel.

1. futam – Dora Díj:

Utódló vette a legjobb startot, míg az egyik favorit Uncia hibázott és kiesett a versenyből. Utódló mellé az első egyenesben Ulmeus ment fel, őket Utini’ Em, Tiny Angel és Újszilvás követték. A vezető kettős a túlsó oldalon tovább gyorsított és ellépett a többiektől. Ezt a tempót Ulmeus már nem bírta és elindult visszafelé, Up All Night pedig megkezdte a támadást. Utódló 15 méteres előnnyel fordult a befutóra és magabiztosan nyerte a futamot. Utini’ Em szerezte meg a második helyet, mögöttük pedig a célfotó döntött a bronzérem sorsáról Újszilvás és Up All Night között.

Befutási sorrend: Utódló (1) – Utini’ Em (5) – Újszilvás (6)

Győztes idő: 21,1

2. futam – F.E.G.A.T Amatőrhajtó VB IV. futam – Equine Product Hendikep:

Red Sone hibázott rögtön a start után és ezzel kiszállt a versenyből. She’s Vivienne kezdett gyorsan, de nála erősebb volt Oklahoma Font és lecsukott neki. Oklahoma Font mellé Zavita Meerswal ment fel az első egyenesben, mögöttük She’s Vivienne és Overnight volt a sorrend. Utóbbi a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. Alegria Dream érkezett nagy lendülettel az utolsó 600 méteren és a kanyarra már elsőként érkezett, a befutóra pedig már nagy előnnyel érkezett és rendkívül magabiztosan nyerte a futamot. Imperiál érkezett meg mögé a második helyre, majd Alvena Quickly és She’s Vivienne érkeztek.

Befutási sorrend: Alegria Dream (11) – Imperiál (9) – Alvena Quickly (12)

Győztes idő: 17,5

3. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye: 

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás, a legjobban VAQU. Em. Q.-nak és a favorit Walking John M-nek. Az ő kettősük 15 méteres előnyre tett szert, mire megérkeztek az egyenesbe. Itt Vattacukor indított támadást és harmadik spúrban felment Worldleader és Velence R. mellé. A túlsó oldalon az élen ügető VAQU. Em. Q elugrotta magát és kiesett a versenyből és Walking John M is hibázott pár lépést, de versenyben maradt. Worldleader és Walking John M kettőse hozta a mezőnyt a befutóra, ahol a favorit győzött, Vattacukor pedig nagy lendülettel felszaladt a második helyre.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Walking John M (7) – Vattacukor (6) – Worldleader (1)

Győztes idő: 25,6

4. futam – F.E.G.A.T Amatőrhajtó VB V. futam – Horze Hendikep:

Svéd barát és Rubino TIM kettőse volt a leggyorsabb a startnál és mögöttük is kettesfogatokba rendeződött a mezőny. Louvre, Red Bull és Sunny voltak közel. Az élen ügető két fogat kisebb előnyre tett szert az utolsó kanyarhoz közeledve, a befutóban pedig Svéd barát fokozta a tempót és a végén magabiztosan nyerte a futamot. A második helyre szép finis után megérkezett Naomi, a harmadik helyet pedig Sunny csípte el az elfáradt Rubino TIM előtt.

Befutási sorrend: Svéd barát (2) – Naomi (4) – Sunny (9)

Győztes idő: 17,8

5. futam – Szegedy István Emlékverseny:

Lucky Luke már a start előtt hibázott, így érdemben nem volt versenyben. Remekül kezdett a két AMMA-s ló, Amazing Koks és Check in Blagul, de velük együtt Milliondollar Lux és Spartakus Ans is azért küzdöttek, hogy a legjobb pozíciót szerezzék meg. Milliondollar Lux ment el végül vezetni, de egy körrel a vége előtt átvette tőle ezt a pozíciót Check in Blagul. A túlsó oldalon Reste Premier indított támadást, az utolsó kanyarban pedig Conway Boko is begyújtotta a rakétákat. Milliondollar Lux nyerte a futamot, mögötte nagy küzdelem volt a második helyre. Spartakus Ans, Amazing Koks és Reste Premier voltak közel.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt (7) Spartakus Ans hajtója (Varga Sándor) ellen akadályozás címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Milliondollar Lux (5) – Amazing Koks (1) – Reste Premier (6)

Győztes idő: 17,0

6. futam – F.E.G.A.T Amatőrhajtó VB V. futam – Horze Hendikep:

Lejelentés: (7) OLAJBÁRÓ!

Utrillo d’ Amour hibázott a startnál és kiesett a versenyből. Onesis Goal állt élre, de Working Out és Rise N Shine is jól kezdtek. Utóbbi az első egyenesben átvette a vezetést, mögé feljött Száguldj!, Rozália, Working Out, Onesis Goal, Let it be TN, Redwood Vita és Trendy Girl volt a további sorrend. Rise N Shine a befutóban távolodott a többiektől és végig vezetve nyerte a futamot. Mögötte volt nagy csata a helyezésekért, amiket Száguldj! és Onesis Goal szereztek meg.
Rigoletto, Working Out, Miki Manó és Utrillo d’ Amour hibával futottak.

Befutási sorrend: Rise N Shine (5) – Száguldj! (11) – Onesis Goal (6)

Győztes idő: 20,9

7. futam – Marschall József Emlékverseny: 

Lejelentés: (7) RITE ON WIN!

Rincope Jet volt a leggyorsabb a startnál, de hamar átvette tőle a vezetést Romi Mms, majd Attrape Moi, Grumetti, Piera del Bar, Wiss Shadow és Orderly volt a további sorrend. Az első támadás Attrape Moi-tól érkezett, de megközelíteni sem tudta a start óta vezető Romi Mms-t, aki megvédte címét és idén is megnyerte ezt a futamot. A második helyre Piera del Bar zárkózott fel, Attrape Moi-t előzve.

Befutási sorrend: Romi Mms (6) – Piera del Bar (8) – Attrape Moi (5)

Győztes idő: 13,8

8. futam – Fekete László Emlékverseny: 

Speedy Trader, Passion Grif, Oldtimer Diamant és Salihamidzic sorrendben érkeztek a lovak az első egyenesre, ahol Sanger MS kezdte meg a zárkózást és felment a második helyre Speedy Trader mögé. Közel volt továbbra is Passion Grif és Oldtimer Diamant, de az egész mezőny remekül együtt ügetett . Az utolsó kanyarban Sanger MS átvette a vezetést a fáradó Speedy Trader-től és biztos előnnyel, jó 20 méterrel a többiek előtt fordult a befutóra és megnyerte a futamot. Oldtimer Diamant szerezte meg a második helyet, míg harmadiknak megérkezett Henrik Ibsen A.T. A futamban vizsgálat volt.

Befutási sorrend: Sanger MS (1) – Oldtimer Diamant (2) – Henrik Ibsen A.T. (4)

Győztes idő: 16,9

9. futam – 102. Hungária Díj:

Ultimate Sun hibázott nem sokkal a start után. Faithful MS állt élre, mögötte Übü király, Ügető Star, Gustavson Be, Lemon Ice és a gyengébben kezdő Timoteo volt a sorrend. Az utolsó 800 méteren indult el Gustavson Be és átvette a vezetést a fáradó Faithful MS-től és hatalmas lendülettel indult el Timoteo is, de lehet hogy már későn, mert csak a második helyre tudott felszaladni a favorit Gustavson Be mögé, harmadik a szlovén Faithful MS lett. Übü király a befutóban elugrotta magát.

Befutási sorrend: Gustavson Be (5) – Timoteo (6) – Faithful MS (4)

Győztes idő: 19,6

10. futam – Fredy Moder Emlékverseny:

Saron vette a legjobb startot, mögötte Machetta, Undercover, Grifone, Trappolj! és Urban Legend volt a sorrend. Undercover az első egyenesben felment Saron mellé, továbbra is Machetta, Grifone és Urban Legend voltak mögöttük. Undercover az utolsó kanyarig bírta, ott sorra mentek el mellette a többiek. Urban Legend indult el nagy lendülettel és bár folyamatosan támadta a befutóban az idő közben élre kerülő Machetta-t, Nagy Ferenc II. idomítottja kivédte a támadásokat és megnyerte a nap utolsó futamát. Urban Legend mögött Ragdoll szaladt fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Machetta (1) – Urban Legend (4) – Ragdoll (5)

Győztes idő: 18,8

SHARE THIS