/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Látványos futamok a szezon egyik legnagyobb versenynapján

20160904_galopp

A Kincsem Díj Rhett Butler (Christian Gnesi) győzelmét hozta. Autor (Jaroslav Línek) és Red Hot Calypso (Alberto Sanna) osztoztak a helyezéseken.
Az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban Zwegat (Jaroslav Línek) révén osztrák győzelem született, Robben Island (Martin Laube) és Portorikos (Stanislav Georgiev) szerezték meg a helyezéseket.
A Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjában látványos küzdelem után My Luck (Stanislav Georgiev) szerezte meg  a győzelmet, mögötte holtversenyben ért célba Sárkányfű (Suták Csenge) és Uccellino (Jaroslav Línek).
A Tattersalls – Overdose Díjban is osztrák győzelem született, Pretorian (Jaroslav Línek) nyert a címvédő Puck Fair (Alberto Sanna), valamint a cseh tréningből érkező Efily (Tomas Lukásek) előtt.

1. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Mindenkinek jól sikerült az indítás, Spirily, Avantgard, Hayluck és Sir Huru alkották a frontot, közülük elsőként Avantgard fáradt el. Hayluck vette át a vezetést, mögötte Sir Huru galoppozott, akit az utolsó métereken elkapott Mirtuszfüge. A nyerő magabiztosan Hayluck lett.

Befutási sorrend: Hayluck (5) – Mirtuszfüge (7) – Sir Huru (3)

2. futam – Blaskovich Ernő Emlékverseny:

Mágnás vette a legjobb startot. Mögötte Humanic, Meriva és Omnia Gold  volt a sorrend. Az első kanyarra fordulva Mágnás tartotta a vezető pozíciót, Meriva zárkózott, majd Humanic és Omnia Gold következtek. A célegyenesbe érve Mágnás volt továbbra is a legjobb helyen, de Humanic üldözőbe vette. Furiosa könnyen jött és felszaladt harmadiknak, míg az élen Humanic leverte Mágnást.

Befutási sorrend: Humanic (1) – Mágnás (2) – Furiosa (5)

3. futam – Tattersalls – Overdose Díj:

Lejelentés: (3) AL SHOOGH és (4) ILCHI!

Összességében mindenkinek jól sikerült az indítás, szokás szerint Meteorit kezdett kicsit gyengébben. Az élen Efily, Puck Fair és Pretorian hármasa galoppozott, őket követte Mr. Marbin és a zárkózó Meteorit. Féltávnál Pretorian átvette a vezetést és onnantól egy percig sem volt kétséges a győzelme. A címvédő Puck Fair is remek versenyt futott, ő lett a második, a harmadik helyre célfotó volt Efily és Meteorit között.

Befutási sorrend: Pretorian (2) – Puck Fair (6) – Efily (7)

4. futam – Szabó József Emlékverseny Hendikep:

Nagykígyó és Radio Ga Ga kettőse ugrott ki a legjobban a gépből, tőlük azonban hamar átvette a vezetést Barabau. Meglepetésre mire elérték a telivérek az ügető átjárót, Mario kezdett leszakadni a többiektől, akik viszont szépen együtt galoppoztak. A befutóban Waslawi élre állt és óriásit csatázott a győzelemért Stafétával, a harmadik helyet Barabau szerezte meg.

Befutási sorrend: Waslawi (3) – Staféta (6) – Barabau (4)

5. futam – Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj:

Lejelentés: (7) DRAGON HUNTER!

A favorit Báthory kezdett a legjobban és elment vezetni. Freddie Mercury vette üldözőbe és ők ketten nagyon elmentek a többiektől, Portorikos pedig teljesen kiszakadt a mezőnyből. Báthory és Freddie Mercury hatalmas előnye a távoszlophoz közeledve elolvadt, megérkeztek rájuk a többiek. Elsőként Zwegat, majd Robben Island és megszerezték az első két helyet, harmadiknak a világ végéről érkezett meg Portorikos.

Befutási sorrend: Zwegat (6) – Robben Island (9) – Portorikos (8)

6. futam – Goodwood Hendikep :

Lejelentés: (3) CHICKAWA!

Thor kezdett a legjobban és szokás szerint elment vezetni, mögötte nagy volt a tömörülés. Univerzum, Luka Leandro, Szombatesti Lány és Miserend sorrendben követték a telivérek a vezető lovat, egyedül a régen látott Ásító inas volt kiszakadva. Thor mellé a kanyarban Luka Leandro ment fel, a befutóban pedig Szombatesi Lánynak volt egy nagyon jó momentuma. Pechjére Miserend is megérkezett és az utolsó métereken át is szaladt rajta, a harmadik helyre Erdély érkezett meg.

Befutási sorrend: Miserend (1) – Szombatesti Lány (4) – Erdély (2)

7. futam – Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíja:

Nagyhitű vállalta magára a vezetést, mögötte Qltúra, Merzad és Sárkányfű triója galoppozott, majd Salsa, Uccellino és Ranavalona szintén fej-fejt következtek, a mezőnyt My Luck zárta. A túlsó oldalra fordulva Merzad lovasa megelégelte a lassú tempót, gyorsított és átvette a vezetést. Az utolsó 800 méterhez érve összetömörödött a mezőny, nagyon nyílt volt a verseny. A befutóban My Luck és Sárkányfű álltak élre és nagyot csatáztak a győzelemért. Ebbe a harcba az utolsó métereken Uccellino is becsatlakozott, hármójuk között volt célfotó az első és második helyre.

Befutási sorrend: My Luck (2) – második holtversenyben Sárkányfű (3) és Uccellino (4)

8. futam – Nemzetközi Amatőrverseny Hendikep: 

Tíria ment el vezetni, mögötte Bandavezér, Zita Királyné, New Gift, St Selene és Sármány volt a sorrend, a mezőnyt Ciper zárta. A befutóra Tíria hozta a lovakat, mögötte négyen-öten fej-fejt galoppoztak és küzdöttek a helyezésekért. Végül Sármány szerezte meg a második helyet, New Gift előtt.

Befutási sorrend: Tíria (6) – Sármány (7) – New Gift (3)

9. futam – Kincsem Díj:

Souvenir de Mauve ment el vezetni és jó tempót diktált a mezőnynek. Őt Autor követte, majd Renin, Red Hot Calypso és Amigo Star volt a további sorrend, a mezőnyt Royal Gino zárta. Souvenir de Mauve körülbelül az utolsó 800 méterig bírta, ott beérték a többiek. A befutóra már Autor érkezett elsőként, őt Rhett Butler támadta meg és Red Hot Calypso, valamint Royal Gino is támadásba lendültek. A győzelmet Rhett Butler szerezte meg, a helyezéseken pedig Autor és Red Hot Calypso osztoztak.

Befutási sorrend: Rhett Butler (4)  – Autor (2) – Red Hot Calypso (3)

10. futam – Deauville Hendikep:

Napfáklya vette a legjobb startot és jó tempót diktálva elment vezetni. Oscar vette üldözőbe, majd Tropical Maroon és Linácska következtek, mögöttük az üldözőket Gitáros F. vezette, de legalább 10 hosszra voltak leszakadva az élen lévő kvartett mögött. Az ügető átjárót elhagyva Napfáklyától átvette a vezetést Oscar és bár a befutóban megérkezett mögé a mezőny, megverni nem tudták. Hope For Ever és Menta szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Oscar (1) – Hope For Ever (2) – Menta (10)

SHARE THIS