/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Teljes papírforma a Csepeli Barátok Köre Díjában

20160911_ugeto

Az idei Ügetőderby második helyezettje, Titán Ville (Fazekas Imre) magabiztos győzelmét hozta a Csepeli Barátok Köre Díja. A helyezésekért Oldtimer Diamant (Vezér Emese) és Henrik Ibsen A.T. (Dejan Katanic) csatáztak.

1. futam – Grammofon Díj:

San Francisco és Uzsorásnő kezdtek a legjobban, mögöttük Tengelic és She’s Vivienne, majd Rangos Meteor és Unique Boy következtek. A túlsó oldalon Tarita Teriipia AT indult el nagy lendülettel és a befutóra már San Francisco-val fej-fejt érkezett, ott pedig elment mellette és magabiztosan haladt át elsőként a célon. She’s Vivienne a befutóban átszaladt San Francisco-n és megszerezte a második helyet.
A 2-es számú San Francisco hajtója (Nagy Ferenc II.) óvást emelt a 8-as számú Tarita Teriipia AT hajtója (Dejan Katanic) ellen szorítás címén. Az óvást elutasították

Befutási sorrend: (8) Tarita Teriipia AT – (3) She’s Vivienne – (2) San Francisco

Győztes idő: 18,1

2. futam – Fickó Díj:

Az első pár száz méter nagyon kaotikus volt, sok ló hibázott. Az első kanyarban nagyon szétszakadt a mezőny. Tisztán vezetett Unreal Boss, őt követte Taddeus, majd Uncia. A második körre Une Dame zárkózott fel Uncia mellé, akik mögött Timur jött. Az utolsó fél körben Une Dame indult meg a harmadik helyről, de a vezető Unreal Boss csak távolodott mindenkitől. A célegyenesben kb.25 méterrel győzött Unreal Boss, második Une Dame lett, míg harmadiknak Uncia szaladt fel Taddeus-t verve.

Befutási sorrend: (6) Unreal Boss – (5) Une Dame – (1) Uncia

Győztes idő: 21,5

3. futam – Szép Anita – Csopper Hendikep:

Silver Lady-nek sikerült a legjobban az indítás, ő ment el vezetni. Az első egyenesben Orinoco csatlakozott hozzá és szinte a teljes mezőny kettesfogatokba rendeződött. A második duó tagja volt Nacho Nico és Örs, majd Ripley és Kazein, Imperiál és Racing Athlete következtek. A túlsó oldalon hibázott a mezőny végén Overnight, valamint előtte Szimfónia is. Silver Lady elsőként érkezett a befutóra, ahol Nacho Nico próbálta megtámadni, aki azonban hibázott. Jött helyette Orinoco és az utolsó méterekig folyamatosan támadta a start óta vezető Silver Lady, aki szívósan védekezett és meg tudta nyerni a futamot, a harmadik helyre Ripley szaladt fel.

Befutási sorrend: (4) Silver Lady – (8) Orinoco – (1) Ripley

Győztes idő: 19,5

4. futam – Orlando Hendikep:

Svéd barát legutóbbi versenyéhez hasonlóan start után rögtön élre állt és elment vezetni. Mögötte Opál lány, Working Out, Oli Sun és Number One ügettek. Svéd barát jelentős előnnyel fordult a túlsó oldalra, ahol Opál lány mellé felment Working Out, majd a kanyart elérve megtört a lendülete. Svéd barátra senki nem volt veszélyes, mire célba ért, előnye 20-25 méteres volt a helyezettekkel szemben, akik között nagy volt a küzdelem. Végül Working Out végzett előrébb, mint Opál lány.
Spar Lady, Shergar és Pókerarc hibával futottak.

Befutási sorrend: (8) Svéd barát – (2) Working Out – (7) Opál lány

Győztes idő: 18,4

5. futam – Fantom Hendikep:

Lejelentés: (9) USAIN!

Turandot Matto és Kapitány voltak a leggyorsabbak a start után. A versenyzők hamar kettesfogatokba rendeződtek, az élen ügető páros mögött Tárkány és Nichelino Di Re ügettek, majd Jonatán érkezett, a mezőnyt Őszi Fény zárta. Egy körrel a vége előtt összébb tömörödött a mezőny, hátulról Örömtűz kezdte meg a zárkózást, de kiszorult a harmadik spúrba. Az utolsó 600 méter környékén rendeződött át teljesen a mezőny, az addig élen ügetők teljesen elfáradtak, a vezetést Nichelino Di Re és Őszi Fény párosa vették át, mögöttük pedig Tárkány bontakozott még ki, illetve Rosamundi és Noble Rose voltak még közel. A befutóban egyértelműen Őszi Fény volt az erősebb és magabiztosan nyerte a futamot. A második helyet Rosamundi-nak sikerült megszereznie a fáradó Nichelino Di Re előtt, akit Tárkány követett.

Befutási sorrend: (10) Őszi Fény – (7) Rosamundi – (8) Nichelino Di Re

Győztes idő: 19,6

6. futam – Csepeli Barátok Köre Díja:

A mini mezőny hamar 4 fősre apadt, mert Astrid Evo még a start előtt hibázott, de érdemben már nem volt versenyben utána, Rafael Bit pedig az indítás után tette ugyanezt, őt diszkvalifikálták. Oldtimer Diamant állt élre, mellé Titán Ville ment fel az első kanyarban, ahol rossz szokása szerint vétett pár hibás lépést, de hajtója hamar le tudta tenni, így versenyben maradt, az első egyenesben pedig még a vezetést is átvette. Titán Ville mögött Oldtimer Diamant, Henrik Ibsen A.T. és Szilvás volt a sorrend, egészen az utolsó kanyarig, ahol megérkezett az első támadás Oldtimer Dimant-tól, majd a befutóban Henrik Ibsen A.T. is bejelentkezett a győzelemért. Titán Ville azonban könnyedén újított és megnyerte a futamot, az említett kettős a helyezéseken osztozott.

Befutási sorrend: (4) Titán Ville – (5) Oldtimer Diamant – (3) Henrik Ibsen A.T.

Győztes idő: 16,9

7. futam – Hádli Díj:

Rocky HR vett óvatosabb startot, míg az élen Euklid A.T. elugrotta magát és kiesett a versenyből és ugyanígy járt Babajaga is az első kanyarban. Beatriz Galindo A.T. vezetésével ékezett a mezőny az első egyenesre, mögé pedig felzárkózott Uptown Boy M, majd Tündér Szépe, Unikornis és a zárkózó Rocky HR volt a sorrend. A túlsó oldalon Beatriz Galindo A.T. -t megtámadta Uptown Boy M és Rocky HR is elindult. Az utolsó 150 méteren Uptown Boy M átvette a vezetést és elsőként érte el a célvonalat, Rocky HR megérkezett másodiknak, a sokáig vezető Beatriz Galindo A.T. végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: (2) Uptown Boy M – (8) Rocky HR – (1) Beatriz Galindo A.T.

Győztes idő: 18,7

8. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (9) PENELOPE JET!
Hajtóváltozás: (13) RIGOLETTO – NAGYVÁRY ANDREA!

Nagy volt a tömörülés az élen a start után, Nikon, Nubia, Tini-mia és Polémia küzdöttek a jobb pozíciók megszerzéséért. Mire beértek az első egyenesbe, már Nikon és Nubia voltak az élen, de Tini-mia-val gyorsított hajtója és egy körrel a vége előtt átvette a vezetést. A túlsó oldalon Rutkai ugrotta el magát. Nubia indított elsőként támadást a vezető Tini-mia ellen, Nikon-nak a falon lett így útja és feljebb is ügetett. A kanyar kijáratához érve már Nubia volt az élen, őt Polémia támadta. Nubia ugyan elfáradt a végére, mégsem tudták megverni. A második és harmadik helyre nagy lendülettel érkezett meg Kandidátus és Repeta, majd Kairo Sun és Polémia következtek.

Befutási sorrend: (2) Nubia – (12) Kandidátus – (11) Repeta

Győztes idő: 21,1

SHARE THIS