/ by /   Kiemelt Agár hír, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Meteorit nyerte a Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyt

20160924_galopp

A rendkívül megbízható Meteorit (Fézer Róbert) győzelmével zárult a Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny. Sunnykid lejelentése után a mezőny egyetlen kétévese, Juniperus (Christian Gnesi) jó versenyt futva szerezte meg a második helyet, a dobogóra Pokolfajzat (Suták Csenge) fért még fel.

A szabad felállítású Gáblik Antal Emlékverseny Hendikepben izgalmas fiinis után Freddie Mercury (Paizs Gábor) szerezte meg a győzelmet, Parsec (Bakos Gábor) és Cristály (Nagy Tamás) előtt.

Az agaraknál Vesuviy, Victoriya és Natiry arattak győzelmet.

1. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Mindenkinek jól sikerült az indítás. Riviere d’Or ment el vezetni, de hamar átette tőle ezt a pozíciót Bizottság. Mögötte Riviere d’Or, Zabpehely, Bigfoot és Naduro volt a sorrend. Bizottság és Riviere d’Or vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, ahol megjelent Celeburdi és könnyen szaladt át a többieken, megnyerve ezzel a futamot. Riviere d’Or lett mögötte a második, a harmadik helyre pedig célfotó volt három ló között.

Befutási sorrend: Celeburdi (5) – Riviere d’Or (8) – Naduro (3)

2. futam – Zilahi Hendikep:

Túlsúly: (8) Papírsárkány + 2 kg, kimázsált súlya helyesen: 57,5 kg!

A start után Papírsárkány vállalta magára a vezetést, őt Minna és Mafumo kettőse követte, majd megérkezett a gyengébben induló Brahy lánya, a mezőny végére Ridik esett vissza. Papírsárkány elsőként fordult a befutóegyenesre, mögötte fej-fejt galoppozott Brahy lánya, Minna és Mafumo hármasa és Mátrix, valamint Navigáló is bejelentkezett a helyezésekért. Brahy lánya volt a legerősebb, ő nyerte a versenyt, mögötte Navigáló lett a második, a harmadik helyet megőrizte Papírsárkány a támadó Mátrix és Mafumo előtt.

Befutási sorrend: Brahy lánya (5) – Navigáló (1) – Papírsárkány (8)

3. futam – Zsibói Hendikep:

Maximum Joy állt élre a startot követően, de Rebellis is nagyon gyors volt és a túlsó oldalon elköszönt a többiektől. Chickawa zárkózott fel a második helyre, de közel volt továbbra is Maximum Joy, Staféta és Maconnaise is. Mire elérték a telivérek az utolsó kanyart, az üldözők megérkeztek Rebellis nyakára. A befutóban Maximum Joy ment el elsőként Rebellis mellett, majd Chickawa, Maconnaise és kívülről a favorit Erdély is megjelent. A lendülete azonban nem volt elég ahhoz, hogy elkapja Maximum Joyt. A harmadik helyért volt nagy küzdelem Maconnaise és Chickawa között.

Befutási sorrend: Maximum Joy (4) – Erdély (7) – Maconnaise (6)

4. futam – Szilágygörcsöni Hendikep:

Haweeya és Jack the Giant kettősének sikerült a legjobban az indítás. Őket Mondóka, Pikk Dáma, Babérrózsa, Tüzes és Pesti Angyal követék. Jack the Giant, Haweeya, Mondóka és Pikk Dáma megszöktek a többiektől és egymás között döntötték el a sorrendet. Jack the Giant rendkívül magabiztosan nyerte a versenyt, Mondóka lett a második, meglepetésre a favorit Haweeya még a dobogóról is lecsúszott, mert Pikk Dáma a célig megelőzte és megszerezte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Jack the Giant (1) – Mondóka (2) – Pikk Dáma (3)  

AGÁR I. futam – Őszi Agár Díj: (startideje változott: 15:20)

Lejelentés: (4) Bestseller!

Cody kezdett a legjobban, de az újonc Vesuviy és Jazzy is közel voltak. Vesuviy nem sokkal a cél előtt átvette a vezetést és megnyerte pályafutása első versenyét, a helyezéseket Jazzy és Cody szerezték meg.

Befutási sorrend: Vesuviy (3) – Jazzy (5) – Cody (1)

5. futam – Gáblik Antal Emlékverseny Hendikep: 

Mr Marbin, Freddie Mercury és Nocle Pata hármasa kezdett a legjobban, utóbbi gyorsított és élre állt. Freddie Mercury, Mr Marbin és Parsec alkották még a frontot a vezető Nocle Patával, a mezőny végén Cristály helyezkedett, egyáltalán nem kiszakadva. A befutóegyensben az egész mezőny támadásba lendült, nagyon nyílt volt a verseny. Freddie Mercury vette át a vezetést, szinte a teljes mezőny támadta. Ennek ellenére Böröcz József úr lova meg tudta nyerni a versenyt, mögötte célfotó volt a második és harmadik helyre Parsec, Cristály és Tahir Sesti között.

Befutási sorrend: Freddie Mercury (1) – Parsec (5) – Cristály (9)

6. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Pannonstar DL a start előtt felágaskodott a gépben, így gyengébben is ugrott ki, de hamar csatlakozott a fronthoz, amit Rézcsegő, Máramaros, Bistry, Regős és Koperta alkottak. A kanyarban utóbbi átvette a vezetést, mellé pedig felment Bistry. Az ő küzdelmüket láthattuk a befutóban. Koperta volt az erősebb, ő nyerte a futamot, Bistry mögött Vanília érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Koperta (8) – Bistry (4) – Vanília (3)

AGÁR II. futam – 1. Kincsem Park Kölyök Derby:

Shelby GT kezdett rettentően gyorsan, Scooter és Victoriya próbálták tartani vele a lépést. Victoriya első támadását kivédte Shelby GT, azonban másodszorra már nem tudott újítani, az ukrán Victoriya belül elment mellete és megnyerte a versenyt, a harmadik helyet Dinamo szerezte meg Scooter-t verve.

Befutási sorrend: Victoriya (6) – Shelby GT (1) – Dinamo (2)

7. futam – Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny:

Lejelentés: (7) Sunnykid!

Nagyon jól sikerült az indítás az egész mezőnynek. Al Shoogh és Speedtest kettőse vezetett, mögöttük fej-fejt galoppozott Pokolfajzat, Meteorit és Juniperus, majd kissé kiszakadva Star of Akhi zárta a sort. A vezető kettőshöz kb. féltávnál csatlakoztak a többiek Star of Akhi kivételével. A hűséges Meteorit tudta megnyerni a futamot, a második helyért volt küzdelem a mezőny egyetlen kétévese Juniperus és Pokolfajzat között.

Befutási sorrend: Meteorit (1) – Juniperus (6) – Pokolfajzat (2)

8. futam – “Árvízi Hajós” Hendikep:

Tíria és Bright Jewel ugrottak ki gyengén a gépből. Thor ment el vezetni, őt Farabutto, Misi Manó, Nádbuga és a zárkózó Tíria követték, Stefánia és Mr. Wiro-Cárevics tartoztak még a fronthoz. Thor hozta a lovakat a célegyenesbe, ahol támadást indított elsőként Baltimore, majd Nádbuga és kívülről nagy lendülettel elindult Mr. Wiro-Cárevics. Thor kivédte a támadásokat és start-célban nyerte a futamot, Baltimore és Mr. Wiro-Cárevics lettek mögötte a helyezettek.
Befutási sorrend: Thor (4) – Baltimore (9) – Mr. Wiro-Cárevics (6) 

AGÁR III. futam – Őszi Agár Sprint Díj:

Lejelentés: (3) Rocco!

Natiry kapta el legjobban a rajtot, mögötte Hópihe, Mystmi és Cooper volt a sorrend. Natiry fölényes győzelmet aratott, mögé a második helyre Mystmi érkezett meg, Cooper pedig felzárkózott harmadiknak.

Befutási sorrend: Natiry (2) – Mystmi (5) – Cooper (4)

SHARE THIS