/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Rocket Boy nyerte az Addicted Díjat

20160925_ugeto

Jöttek a favoritok az Addicted Díjban. Rocket Boy (Fazekas Imre) volt végül a legerősebb, mögötte Paperboy (Veljko Mazsity) és Nyíres (Hajnal Tibor) szerezték meg a helyezéseket.

1. futam – Alexandra M. Hendikep:

Lejelentés: (2) Nacho Nico és (6) Andorra Gold!

Rafael Bit vette a legjobb startot, mögötte kettesfogatokba rendeződött a mezőny, a sort Racing Athlete zárta. A túlsó oldalon Orinoco indított elsőként támadást, de közel volt Offenbach Bigi és Oklahoma Font is. Orinoco a befutóban elugrotta magát, így a vezető Rafael Bit magabiztosan nyerte a futamot. Offenbach Bigi lett mögötte a második, Oklahoma Font a harmadik.

Befutási sorrend: Rafael Bit (1) – Offenbach Bigi (9) – Oklahoma Font (4)

Győztes idő: 20,0

2. futam – 2016. Évi Amatőr Kupa Hendikep IX. Futam:

Naomi, Louvre és Olasz Lány hármasa kezdett a legjobban, hozzájuk Sunny csatlakozott az első egyenesben, aki átvette a vezetést. Erre reagálva Olasz Lány is gyorsított és a túlsó oldalon már ő ügetett elöl. Az utolsó kanyarban Olasz Lány, Sunny, Naomi és Louvre négyese elköszönt a többiektől. A befutóban Sunny volt a legerősebb és megnyerte a futamot, a második helyért volt nagy küzdelem Naomi, Olasz Lány és Louvre között.
A futam után a Versenyintézőség diszkvalifikálta a harmadikként célba érő Olasz Lányt, mert nem a számára kijelölt starthelyről indult.

Befutási sorrend: Sunny (5) – Naomi (3) – Louvre (4)

Győztes idő: 19,5

3. futam – Szeréna Díj:

Una Noche Mas kezdett a legjobban, Utah River ment fel mellé, majd Ulrike Bork és Üsti következtek. Ugri King és Újpesti lány elugrották magukat az első egyenesben, Üsti pedig a túlsó oldalon. Üstökös indult el nagy lendülettel az utolsó 600 méteren és a befutóra már ő fordult elsőként. Ulrike Bork, Une Noche Mas és a végén meginduló Unigena Sun küzdöttek a második helyért, amit utóbbinak sikerült megszereznie Una Noche Mas előtt.

Befutási sorrend: Üstökös (14) – Unigena Sun (10) – Una Noche Mas (1)

Győztes idő: 21,3

4. futam – Harpagon Díj:

Lejelentés: (5) Tornado Cole!

Silver Lady állt élre a startot követően, mögötte Trencsén ügetett, majd Szilvás és Örs, valamint Pálinka és Shergar kettesfogata következett. A túlsó oldalon Silver Lady mellé felment Trencsén, majd Szilvás és Örs, Pálinka és Shergar duója következett. Szilvásnak az utolsó kanyarban lett útja, de már nem tudta megverni Trencsént, valamint Silver Lady-t.

Befutási sorrend: Trencsén (2) – Silver Lady (6) – Szilvás (1) 

Győztes idő: 20,6

5. futam – 2016. Évi Újlengyeli Lovas Klub Kupa Hendikep V. Futam:

Lejelentés: (6) Laluna Comtesse és (11) Rosamundi!

Rubino TIM és Raffaella SM villámgyors startot vettek és rögtön élre álltak, Miklós, Shark WF és Nubia voltak közel, a mezőny végén Olmo Jet ügetett, majd kiszakadva a többiektől Tárkány zárta a sort. Rubino TIM a túlsó oldalon tovább tudott gyorsítani és faképnél hagyta a mezőnyt, egyedül Raffaella SM próbálta tartani vele a lépést, de a befutóban ő is elfáradt. Rubino TIM start-célban nyerte a futamot, Nelli Gull szaladt fel a második helyre, Raffaella SM a harmadik.

Befutási sorrend: Rubino TIM (3) – Nelli Gull (9) – Raffaella SM (2)

Győztes idő: 19,3

6. futam – Addicted Díj:

Lejelentés: (3) Oldtimer Diamant!

Philadelphia állt élre a start után, egy körrel a vége előtt azonban átvette tőle a vezetést istállótársa, Vamos Kemp. Mögötte Philadelphia ügetett, majd Rocket Boy és Paperboy kettőse következett, Nyíres és Tonnyó zárták a sort. Izgalmas volt az utolsó 600 méter, a három kettesfogat nagyon közel helyezkedett egymáshoz. Vamos Kemp és Philadelphia kettőse érte el elsőként a befutót, előbbi azonban elfáradt. Rocket Boynak lett útja belül, kívül pedig megindult a másik favorit Paperboy, de nem tudta megverni riválisát, Nyíres érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rocket Boy (5) – Paperboy (6) – Nyíres (1)

Győztes idő: 17,8

7. futam – Ukiya Díj:

Lejelentés: (5) Turandot Matto!
Hajtóváltozás: (13) Prodigy Gasti – Vicen Pál!

Beatriz Galindo A.T. ,Tájfun és Unipress kezdtek a legjobban, de a második sorból Usain is remek startot vett. A túlsó oldalon a vezető trió mögött Tájfun elfáradt, megindult viszont Ügyeske és Tücsök. Beatriz Galindo A.T. még elsőként érte el a befutót, azonban elég fáradtan mozgott és Unipress sem volt túl friss mögötte. Usain jött a legkönnyebben, a célig átszaladt a fáradó lovakon és megnyerte a futamot.
Ukulele és Swarovski hibával futottak.
A futam után a Versenyintézőség a harmadik helyen célba érő Unipress-t (2) galoppozás miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Usain (9) – Beatriz Galindo A.T. (1) – Ügyeske (6)

Győztes idő: 19,6

8. futam – Uxor Hendikep:

Másodszorra sikerült az indítás a nap utolsó futamában. Number One, Rutkai és Miki Manó voltak a leggyorsabbak a start után, Rutai azonban már az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Number One mögött Rolling Stones és Miki Manó kettőse ügetett, majd Rozália és Lardon következtek. Szivárvány indult el és egyre feljebb zárkózott. Egy körrel a vége előtt Szivárvány már Number One mellett ügetett, őket Rolling Stones és Miki Manó követte, majd Rozália és Lardon volt a további sorrend. Number One elsőként érkezett a befutóra, azonban a teljes mezőny a nyakán volt, szinte mindenki támadásba lendült. Legnagyobb hévvel Lardon érkezett, de így sem sikerült elkapnia a start óta vezető Number One-t, őket Rolling Stones követte a célban.
A futam után a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a második helyen célba érő Lardon (6) ellen, súlyos hajtási szabálytalanság címén és a versenyből diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Number One (1) – Rolling Stones (3) – Tartalosz (8)

Győztes idő: 24,1

SHARE THIS