/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Könnyű favorit siker a Zápolya Díjban

Az Ötösbefutó istálló hatévese, Sanger MS (Kőszegi-Kovács László) végig dominált a Zápolya Díjban és rendkívül magabiztosan szerezte meg zsinórban harmadik győzelmét. Henrik Ibsen A.T. (Dejan Katanic) a mezőny végéről érkezett meg a második helyre, míg a harmadik díjért Oldtimer Diamant (Vezér Emese) és Újrázz! (Veréb Zsolt) csatáztak nagyot.

1. futam – Early Harvester Díj:

Elsőre sikeres volt az indítás. Grifone kezdett rendkívül jól, de Temass is hamar ledolgozta térhátrányát. Tájfun hibázott az első kanyarban és kiesett a versenyből. Kelvin A.T. vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesbe, mögötte Unipress és Grifone kettőse ügetett, kívül pedig megjelent Tequila Hush. Utóbbinak akkora volt a lendülete, hogy a túlsó oldalon átvette a vezetést, mögé felment Euklid A.T. és Unipress is megelőzte a fáradni látszó Kelvin A.T.-t. Uránia RG-vel is próbáltak támadást indítani, azonban ez galoppba torkollt, őt is diszkvalifikálták. A befutó elején Euklid A.T. már az élen járt és magabiztosan nyerte a nap első futamát. A második helyre volt célfotó Tequila Hush és Unipress között.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Euklid A.T. (5) – Tequila Hush (7) – Unipress (6)

Győztes idő: 19,9

2. futam – Murza Hendikep:

Szokásához híven Ostrom nagyon gyors volt a startnál és rögtön élre állt, őt Nikon és Tomika kettőse követte, majd Rozália, O’Pennina, Medália és Tini-mia volt a további sorrend. Ördöglány hibázott a második kanyarban, Timur-t pedig a túlsó oldalon diszkvalifikálták. Ostrom, Rozália és Tini-mia kicsit megszökni látszottak az utolsó 600 méteren, de a befutóban 150 méterrel a cél előtt megjelent Topmodell és mindenkin átszaladt. Rozália és a sokáig vezető Ostrom már csak a helyezéseket tudták megszerezni.

Befutási sorrend: Topmodell (10) – Rozália (2) – Ostrom (5)

Győztes idő: 21,1

3. futam – Kétévesek Versenye:

Lejelentés: (2) Winoc SB!

Celsius Evo-nak sikerült a legjobban az indítás, mögötte VAQU.Em.Q., Vulcano Boy, Villám Ville, Walking John M, Wonderchild, Victoria Control és Winnetou volt a sorrend, a mezőny végén pedig a hibázó Verbena SB ügetett. Az első támadást Villám Ville indította a túlsó oldal közepén, felment Celsius Evo mellé, aki azonban nem hagyta magát. Ők csatáztak a befutóban is. Celsius Evo kibírta a támadásokat és start-célban nyerte a futamot, a harmadik helyre pedig Vulcano Boy érkezett meg Villám Ville mögé.

Befutási sorrend: Celsius Evo (4) – Villám Ville (6) – Vulcano Boy (1)

Győztes idő: 20,1

4. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Zavarosan alakult a verseny. Már a start előtt is hibázott Rise N Shine, aztán ezt folytatta utána is. Az első kanyarba érve okozott egy kisebb kalamajkát, aminek következtében többen is hibáztak. Sun City, Sikerdíj és Spar Lady is elugrotta magát, így hamar 4 fősre csökkent a mezőny. Sholty Csabi, mellette Rigoletto, mögöttük pedig No Bi és Kandidátus szépen együtt ügettek. Az utolsó kanyarban Rigoletto is eldobta magát, ő is kiesett a versenyből. A befutóra fordulva Kandidátus támadta meg a start óta vezető Sholty Csabit, de megverni nem tudta, No Bi pedig harmadikként ért célba.

Befutási sorrend: Sholty Csabi (4) – Kandidátus (7) – No Bi (1)

Győztes idő: 21,3

5. futam – 2016. évi Segédhajtó Kupa Hendikep V. futam:

Kapitány remek startot vett és Serafina Ketti társaságában elment vezetni. Shergar, Rivális-A, Öttusázó, Jonatán, Sámuel és Örömtűz volt a további sorrend. A túlsó oldalon Rivális-A hibázott, ezzel pár lovat nehezebb helyzetbe hozott. Az élen Kapitány egyedül maradt és ő hozta a mezőnyt a befutóra, azonban az utolsó 100 méteren nagyon megállt, így könnyen mentek el mellette a támadó lovak. Jonatán, Öttusázó, Shergar és Örömtűz voltak az első négy helyen.
A 2-es számú Öttusázó hajtója (Veréb Zsolt) óvást emelt a 4-es számú Jonatán hajtója (Németh Viktória) ellen, szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Jonatán (4) – Öttusázó (2) – Shergar (8)

Győztes idő: 19,3

6. futam – Zápolya Díj:

Speedy Trader kapta el a legjobban a rajtot, de a favorit Sanger MS sem kezdett rosszul és mire az első egyenesre értek, átvette a vezetést. Mögé feljött Ultimate Sun, majd Speedy Trader, Oldtimer Diamant, Újrázz!, Henrik Ibsen A.T. és Szilvás volt a sorrend. A túlsó oldalon Sanger MS tovább gyorsított, külön versenyt futott a többiektől. A befutóra érve előnye 15-20 méteres volt az üldözőkkel szemben, akik Újrázz! vezetésével érkeztek, de a célig Henrik Ibsen A.T. és célfotóban ugyan, de Oldtimer Diamant is megelőzte.

Befutási sorrend: Sanger MS (6) – Henrik Ibsen A.T. (1) – Oldtimer Diamant (4)

Győztes idő: 16,1

7. futam – Tibi Díj:

Uncia hibázott a start után, ezzel kiesett a versenyből. Unreal Boss viszont remekül kezdett és élre állt, őt Utini’ Em, valamint Up All Night követték. Az első egyenesben Une Dame indult el és felügetett a második helyre. A túlsó oldalon Unreal Boss gyorsított, próbálta lerázni magáról az üldözőket, ami sikerült is neki, hiszen biztos elsőként fordult a célegyenesre és senkitől sem zavartatva duplázott rá legutóbbi győzelmére. Une Dame-t Up All Night támadta meg az utolsó métereken és sikerült is átszaladnia rajta, megszerezve ezzel a második helyet.
A futam után a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a harmadikként célba érő 5 -ös fogat (Une Dame) hajtója (Márton Lajos) ellen a befutóban való szorítás címén és a versenyből diszkvalifikálta.
A 3-as számú Utódlót pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Unreal Boss (6) – Up All Night (1) – Unikornis (8)

Győztes idő: 19,8

8. futam – Crown Star Hendikep:

Lejelentés: (4) Spartacus és (12) Kazein!

Saron, Poéta és Reménység hármasa kezdett a legjobban, majd az első kanyarban Poéta vállalta fel a vezető pozíciót. Istállótársa, Rózsakert csatlakozott mellé egy körrel a vége előtt és a többiek is kettesfogatokba rendeződtek, Sziklaszirt volt némileg kiszakadva a többiektől. Az élen Poéta és Rózsakert ügettek, majd Padova és Nacho Nico kettőse következett, mögöttük pedig Saron és Ripley duója alkotta a harmadik kettesfogatot. Az első támadásokra a befutóig kellett várni, ahol elindult a favorit Ripley és hiába jött Renoir Lag is nagy lendülettel, a célig már nem tudta utolérni a Hico istálló kancáját. A harmadik helyet Saron szerezte meg.

Befutási sorrend: Ripley (8) – Renoir Lag (10) – Saron (5)

Győztes idő: 20,3

SHARE THIS