/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

My Luck nyerte a Magyar St. Legert

My Luck (Stanislav Georgiev) szinte végig a mezőny második felében helyezkedett, a befutóban azonban utat talált a falon és mindenkin átszaladt a Magyar St. Leger-ben. Laurentius (Christian Gnesi) támadta őt az utolsó métereken, végül a második helyen végzett, az osztrák tréningből érkező Prairie Lukas (Miladin Stanarevic) pedig a harmadik díjat szerezte meg.

A Szent László Díjat start-célban nyerte Eva Gore (David Parkes), a helyezéseken Cimbora (Ján Havlík) és Omnia Gold (Nagy Tamás) osztoztak.

1. futam – Októberi Hendikep:

(3) Anthea – Kovács Milán am. – 4kg túlsúly, kimázsált terhe helyesen 60,5kg!

Trentino volt helyből gyors, ő ment el vezetni. Mögötte Anthea és Vegas Hope galoppoztak, a mezőnyt Almabor, valamint Mr. Wiro-Cárevics duója zárta. A túlsó oldalon Vegas Hope gyorsított és felment Trentino és Anthea mellé. Ez a trió kicsit ellépett a többiektől, akik közül Hope For Ever, Filealanglaise és Mr. Wiro-Cárevics kezdték meg a zárkózást. A befutóra fordulva Trentino mellett már Hope For Ever és Mr. Wiro-Cárevics galoppoztak. A távoszlophoz érve egyértelmű volt, hogy  Hope For Ever a legerősebb és ugyan nagy lendülettel támadta őt Mr. Wiro-Cárevics, megverni nem tudta, a sokáig vezető Trentino megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Hope For Ever (6) – Mr. Wiro-Cárevics (4) – Trentino (7)

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Illendő kezdett a legjobban, mellé Marechal ment fel, majd Avantgard, Eminens és Candy Star következtek. A befutó elején Eminens és Avantgard támadták meg Illendő, valamint Marechal párosát és átvették tőlük a vezetést. A távoszlophoz közeledve Eminens gyorsított és egyedül maradt az élen, a célig pedig akkora volt az előnye, hogy kétség sem férhetett a győzelméhez. Avantgard is biztos második lett, míg a harmadik helyet Marechal szerezte meg.
A 4-es (Illendő) és 5-ös (Marechal) számú lovak lovasai (Jozef Parigál és Christian Gnesi) óvást emeltek a 3-as (Eminens) számú ló lovasa (Nagy Tamás) ellen a befutóban való szorítás és keresztezés címén.
A Versenyintézőség az óvást elutasította.

Befutási sorrend: Eminens (3) – Avantgard (2) – Marechal (5)

3. futam – Naplopó Hendikep:

(9) Vanília – Májer Cintia am. – 4kg túlsúly, kimázsált terhe helyesen 58,5kg!

Chocolate Brown ugrott ki a legjobban a gépből, őt Rence követte, de az egész mezőny nagyon jól, együtt haladt. Vanília unta meg elsőként a komótosabb tempót és átvette a vezetést, Chocolate Brown, Rence, Sky Diver és Galagonya volt a további sorrend. A befutóra fordulva Katie’s Kiss-nek és Eisvogel-nek volt jó momentuma, miközben az élre újra Chocolate Brown került. St Selene és Sky Diver indultak meg a finisben nagy lendülettel, de már csak a helyezéseket tudták megszerezni Chocolate Brown mögött.

Befutási sorrend: Chocolate Brown (7) – St Selene (4) – Sky Diver (3)

4. futam – Szent László Díj:

Lejelentés: (1) Altay!

Eva Gore jött ki a gépből a legjobban, a nyomában pedig Cimbora galoppozott, majd Voodoo Master és Humanic következtek, a mezőnyt Mágnás zárta. A befutóra Eva Gore és Cimbora hozta a lovakat, elindult Mágnás és Omnia Gold, de Eva Gore kivédett minden támadást és megnyerte a futamot, Cimbora és Omnia Gold osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Eva Gore (7) – Cimbora (2) – Omnia Gold (8)

5. futam – Try Well Hendikep:

Lovasváltozás: (6) Sonja – Kerekes Károly helyett Christian Gnesi!

Cassiopeia vett gyengébb startot, a többiek jól indultak. Barabau vállalta magára a vezetést, őt Reka Bez Povratka követte, majd Bandavezér, Tíria és Miss Vikaniko következtek. Az ügető átjáróhoz érve Bandavezér vette át a vezetést és Szerencse lovag is megkezdte a zárkózást. A kanyarban Reka Bez Povratka került az élre, a befutóban pedig Agora talált utat a falon, miközben Szerencse lovag elfáradt. Agora a távoszlopnál már az élen volt, mögé érkeztek istállótársai, Miss Vikaniko és Zanyetta.

Befutási sorrend: Agora (2) – Miss Vikaniko (5) – Zanyetta (11)

6. futam – MAFE – Tattersalls Díj:

Renin volt a leggyorsabb az indításnál, elment vezetni és nagyon jó tempót diktált, aminek köszönhetően megnyúlt a mezőny. Sammy’s Warrior és Three Robins tartották a lépést Renin-nel, majd egy kisebb űr után Red Hot Calypso következett, őt újabb néhány hosszas űr után Bukephalos, Rhett Butler és Amigo Star triója követte. A kanyarhoz közeledve Red Hot Calypso utolérte a vezető hármast és Rhett Butler is csatlakozást kapott hozzájuk. A távoszlopnál Red Hot Calypso átvette a vezetést és egy magabiztos, 8 hosszas győzelmet aratott. Rhett Butler felszaladt a második helyre, Three Robins pedig harmadikként végzett.

Befutási sorrend: Red Hot Calypso (3) – Rhett Butler (1) – Three Robins (6)

7. futam – Tiszai Díj:

Bírónő és Salsa kettőse kezdtek a legjobban, Duce tudott még csatlakozni hozzájuk néhány száz métert követően. A vezető hármas szinte fej-fejt galoppozott az élen, őket Navigáló és Batignolles követték. Az élen lévő hármasból Duce volt a legerősebb és ő szerezte meg a győzelmet, Salsa lett a második, Bírónő a harmadik.

Befutási sorrend: Duce (1) – Salsa (5) – Bírónő (2)

8. futam – Magyar St. Leger:

Lovasváltozás: (11) Souvenir de Mauve – Kerekes Károly helyett Jan Havlik!

Jaafy, Laurentius, Matidia és Sárkányfű sorrend alakult ki a start után, majd Matidia vette át a vezetést. Az egész mezőny együtt galoppozott, egyedül My Luck volt kissé kiszakadva. Az első kanyarban Jaafy tovább gyorsított és élre állt, mellé pedig felment Sárkányfű, Laurentius és Prairie Lukas voltak még közel. Az utolsó kanyarhoz közeledve Matidia elindult visszafelé, megkezdte viszont a zárkózást My Luck. Praire Lukas és Sárkányfű vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, kívül azonban nagy lendülettel jött Laurentius, a falon pedig My Luck talált utat. Kettejük csatáját hozták az utolsó méterek, végül My Luck volt az erősebb és nyerte a futamot, a harmadik helyet pedig megőrizte Prairie Lukas, Sárkányfű előtt.

Befutási sorrend: My Luck (4) – Laurentius (2) – Prairie Lukas (5)

9. futam – Doncasteri Hendikep:

Rézcsengő és Napfáklya voltak a leggyorsabbak a start után, elmentek vezetni. Bistry, Roxanne, Pannonstar DL és Tropical Maroon követték őket és Niké is megkezdte a zárkózást. A befutóra fordulva már Bistry volt elöl és hiába támadta őt folyamatosan Roxanne, a célig nem érte utol. A harmadik helyre Tropical Maroon érkezett meg.

Befutási sorrend: Bistry (3) – Roxanne (5) – Tropical Maroon (2)

SHARE THIS