/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sammi MS győzött a Dicső Díjban

Favoritok domináltak a Dicső Díban. Az élről forduló Sammi MS (Mitja Slavic) egy körrel a vége előtt vette át a vezetést a másik szlovén lótól, Jasa GL-től (Joze Sagaj) és onnantól kezdve nem volt kérdéses a győzelme, habár Amazing Koks (Márton Lajos) nagyon támadta őt a végén, nem tudta megverni. A harmadik helyre Grumetti (Juhász Balázs) szaladt fel, míg Jasa GL nem sokkal a cél előtt hibázott.

Az amatőrök között kiegyenlített volt a verseny, Kelemen Tamás (Trónörökös), Gáspár András (Tartozó), Nagyváry Andrea (Vamos Kemp), Reischl Gábor (Philadelphia) és Balogh Bernadett (Sóvirág) szereztek egy-egy győzelmet.

1. futam – Amatőrverseny Hendikep I. futam:

Spar Lady hibázgatott még a start előtt. Trónörökös kezdett a legjobban, mögötte kettesfogatokba rendeződött a mezőny. Old Shatterhand és Priscilla alkották az első kettesfogatot, majd Red Bull és Sensation következtek, Topmodell és Jackson Junior ügettek mögöttük, a masszívan együtt haladó mezőnyt pedig Pókerarc és Spar Lady duója zárta. Az első támadások a túlsó oldal végén indultak, Sensation ügetett fel a második helyre Old Shatterhand mellé és Topmodell is megjelent a frontban. Trónörökös biztos előnnyel fordult a befutóra és végig vezetve nyerte a futamot. A második helyre Red Bull szaladt fel, Topmodellt előzve.

Befutási sorrend: Trónörökös (2) – Red Bull (4) – Topmodell (6)

Győztes idő: 22,7

2. futam – Bajnok S. Díj:

Lejelentés: 11 – Unique Boy!

Under World és Uzsorásnő kezdtek a legjobban, közülük is utóbbi ment el vezetni. Under World mellé felment Uptown Boy M, majd Usain, Urban Legend, Sumi és Sámuel következtek. Egy körrel a vége előtt Uptown Boy M átvette a vezetést Uzsorásnőtől, aki az utolsó kanyarban indított újra támadást. Uptown Boy M és Uzsorásnő küzdöttek a győzelemért, amit végül a ménnek sikerült megszereznie, a harmadik helyre pedig Uránia RG szaladt fel nagy lendülettel.
Trappolj! és Usain hibával futottak.

Befutási sorrend: Uptown Boy M (1) – Uzsorásnő (5) – Uránia RG (12)

Győztes idő: 18,8

3. futam – Amatőrverseny Hendikep II. futam:

Celebrity Classic volt a leggyorsabb a startnál, mellette a falon azonban ott ügetett Tartozó, őket Tini-mia és Utrillo d’Amour kettőse követte, majd Onze De Mayo, Shake Up, Keeper és Olajbáró volt a további sorrend. Celebrity Classic a túlsó oldalon elfáradt, a helyére Utrillo d’Amour érkezett meg, jól volt még versenyben Tini-mia és Keeper. Az utolsó kanyarban Olajbáró jelent meg, de már nem tudta megverni a start óta vezető Tartozót, aki magabiztosan, start-célban nyerte a futamot. Shake Up zárkózott fel a harmadik helyre, Onze De Mayo-t előzve.

Befutási sorrend: Tatozó (5) – Olajbáró (3) – Shake Up (9)

Győztes idő: 20,2

4. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Lejelentés: 7 – Victory – Lease!

Villeneuve, Vesna és Victoria Secret hármasa kezdett a legjobban, míg Vadgalamb az első kanyarban, Worldleader pedig az első egyenesre fordulva hibázott, mindkettőjüket diszkvalifikálták. Vesna vezetésével kezdték meg a lovak a második kört, mögötte Villeneuve és Victoria Secret ügettek, míg Velence R. megkezdte a zárkózást. Vesna érte el elsőként a célegyenest, azonban Velence R. erősebb volt nála és ő nyerte a futamot, a harmadik helyet Victoria Secret szerezte meg.
A futamban vizsgálat volt (5), de változás nem történt.

Befutási sorrend: Velence R. (4) – Vesna (3) – Victoria Secret (5)

Győztes idő: 23,6

5. futam – Döme Lajos Emlékverseny – Amatőrverseny Hendikep:

Nagy volt a tömörülés a frontban a start után, végül Andorra Gold ment el vezetni. Őt She’s Vivienne és Vamos Kemp párosa követte, Imperiál, Kiskarcsi és Lucky Luke volt a további sorrend. Andorra Gold előnye nem csökkent még az utolsó kanyarhoz közeledve sem, akkor azonban megtámadta őt Vamos Kemp és át is tudta venni a vezetést. She’s Vivienne volt még közel, hátulról pedig Orinoco, valamint Offenbach Bigi színei is megjelentek. Vamos Kemp lett a futam nyerője, a helyezéseken pedig Orinoco és a sokáig vezető Andorra Gold osztoztak.

Befutási sorrend: Vamos Kemp (10) – Orinoco (9) – Andorra Gold (8)

Győztes idő: 19,6

6. futam – Dicső Díj:

Elsőre jó volt a start. Tonnyó állt élre, azonban Jasa GL szorosan a nyomában ügetett és az első egyenesre fordulva átvette a vezetést, egy körrel a vége előtt pedig már Sammi MS ügetett az élen. Őt Jasa GL és Lucky Boy követték, Tonnyó, Amazing Koks, Check in Blagul és Szacharin volt a további sorrend. A túlsó oldalon Amazing Koks indított támadást és csatlakozott Sammi MS, Jasa GL és Lucky Boy triójához. Sammi MS-t Jasa GL és Amazing Koks kettőse támadta meg a befutóban, Jasa GL azonban elugrotta magát. Eközben kívül Grumetti bontakozott ki és megszerezte a harmadik helyet Sammi MS és Amazing Koks mögött.

Befutási sorrend: Sammi MS (2) – Amazing Koks (6) – Grumetti (8)

Győztes idő: 18,2

7. futam – Amatőrverseny Hendikep III. futam:

Lejelentés: 1 – Laluna Comtesse, 9 – Rosamundi!

Másodszorra volt érvényes az indítás, ami Naominak és Nelli Gull-nak sikerült a legjobban, Miki és Ottey Boss voltak még közel. Tárkány és Spartacus az első egyenesben hibáztak és kiestek a versenyből. A túlsó oldalon Philadelphia gyújtotta be a rakétákat és felment a vezető, de fáradni látszó Naomi mellé, a befutóban pedig könnyen utasította maga mögé és nyerte a futamot. Miki, Poéta és Ottey Boss csatáztak a helyezésekért.
A negyedik helyen célba érő Ottey Boss (7) hajtója (Turbucz Sándor) óvást emelt a másodikként célba érő Miki (3) hajtója (Kelemen Tamás) ellen a befutóegyenesben való egyenes irány be nem tartása és szorítás címén.
A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Philadelphia (12) – Miki (3) – Poéta (11)

Győztes idő: 18,7

8. futam – Amatőrverseny Hendikep IV. futam:

Lejelentés: 8 – Királyhágó és 10 – Ördöglány!

Polémia kezdett a legjobban, de szokás szerint Ostrom is gyors volt az elején és felment a vezető Polémia mellé. Nikon és Onesis Goal követték őket, majd Medália és Kairo Sun következtek. Egy körrel a vége előtt Ostrom gyorsított és élre állt. A túlsó oldalon indult el a favorit Sóvirág és csatlakozott Ostrom, Polémia, valamint Medália triójához, a befutóra pedig már elsőként érkezett. Polémia indult el az utolsó métereken és szaladt fel másodiknak Sóvirág mögé, Kairo Sun és Rozália követték őket.
A futamban vizsgálat volt (4,9).
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 4-es számú Rozália és az 5-ös számú Ostrom ellen, mert nem a számukra kijelölt starthelyről indultak és a futamból diszkvalifikálták őket.

Befutási sorrend: Sóvirág (11) – Polémia (6) – Kairo Sun (9)

Győztes idő: 21,8

SHARE THIS