/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Báthory győzelmét hozta a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj

Báthory (Ján Havlík) végig jó versenyt futva, magabiztosan nyerte a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjat a másik favorit Zwegat (Jaroslav Línek) előtt, a harmadik helyet Wizardess (Alberto Sanna) szerezte meg.

1. futam – Őszi Nagy Gátverseny:

Lejelentés: Winnie (5)

A mini mezőny Laguna vezetésével ért az első ugrásra, majd egészen a kanyarig ez nem változott. Ott azonban Rikat élre állt, ám a tempó nagyon lassú volt, így közel volt Laguna, Rui Faleiro és Dzsin is. A túlsó oldal közepén ritmust váltottak a telivérek, Dzsin le is szakadt, Rikat pedig egyedül maradt elöl. A befutóra utóbbi hozta a társaságot, ugyanakkor komoly rohamot indított ellene Laguna. Az utolsó ugrásról szinte fej-fejt jöttek le, Rikat azonban újított és magabiztosan győzött. Laguna mögött a végére elfáradó Rui Faleiro megőrizte harmadik helyét.

Befutási sorrend: Rikat (1) – Laguna (3) – Rui Faleiro (2)

2. futam – Gizella Major Hendikep:

Lejelentés: Bright Jewel (1)

Sármány ugrott ki a legjobban a gépből, de Mafumo gyorsan átvette tőle a vezetést és diktálta az iramot. A vezető ló mögé Napkelte jött fel a második helyre, őket Sármány, Mátrix és Máramaros követte, míg a mezőny végén Royal Ron és Abu Dhabi galoppoztak. A befutóra Mafumo hozta a telivéreket, azonban megindította ellene a támadást Napkelte. Ők ketten izgalmas csatát vívtak a győzelemért, amit végül utóbbi szerzett meg. Harmadiknak Máramaros jött fel, a favorit Sármányt előzve.

Befutási sorrend: Napkelte (7) – Mafumo (3) – Máramaros (5)

3. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

A startnál Májusfa nehezen találta meg az egyenes irányt. Muffin viszont jól indult és hamar élre állt nagy előnyre szert téve, amit végig megtartott. A futam elején Mojave színei is közel látszódtak a vezetőhöz. A célegyenesben már nagy távolságok alakultak ki, tisztán American Dreaming volt második, harmadik pedig Black River Star. Mojave negyediknek csúszott vissza.

Befutási sorrend: Muffin (6) –  American Dreaming (2) – Black River Star (3)

4. futam – Silent Blessing Hendikep:

Lejelentés: Star of Akhi (2)

Stafétának nagyon rosszul indult a verseny, komoly lemaradást halmozott fel. Először Heedy próbált élre menni, de hamar megelőzte Jack the Giant és Mondóka párosa. Utóbbi a kanyarban már biztosan vezetett, majd az egyenesbe érve már nagyban távolozta a mezőnyt. Heedy elkezdett visszacsúszni, második ekkor Jack the Giant volt, az egyenes elején Nocle Pata próbálta szorongatni. Az egyenes közepe fele Heedy nagyon megindult és a célba érve felszaladt közvetlen Mondóka mögé egy hosszra, majd Jack the Giant is egy hosszra ért célba.

Befutási sorrend: Mondóka (6) – Heedy (4) – Jack the Giant (1)

5. futam – Maglódi Díj:

Sleepy Soldier, Brilliant Toy és Oscar hármasa kezdett a legjobban. Közülük is Oscar volt a leggyorsabb és az első kanyarban átvette a vezetést, jó 6-8 hosszal elment a többiektől. Továbbra is Sleepy Soldier és Brilliant Toy voltak mögötte, a középmezőny tagja volt Akvamarin és Sharpshooter Storm, míg kiszakadva Danestar galoppozott. Oscar az utolsó kanyarban nagyon kisodródott, így belül többen is elmentek mellette. Akvamarin és Brilliant Toy kerültek az élre, előbbi tudott még gyorsítani és nagyon könnyen nyerte végül a futamot. Inflagranti bontakozott ki a célegyenesben és felszaladt másodiknak, míg a harmadik helyet Sharpshooter Storm szerezte meg.

Befutási sorrend: Akvamarin (5) – Infraganti (8) – Sharpshooter Storm (3)

6. futam – Németh Ferenc Emlékkupa VI. futama Hendikep:

Sonja ugrott ki a legjobban a gépből, de aztán hamar átvette tőle a vezetést Zita Királyné, közel volt Minna és Navigáló, a mezőny végére Luck Stone esett vissza. Zita Királyné hozta a lovakat a befutóra, ahol azonban a falon felment mellé Navigáló, majd meg is előzte és megnyerte a futamot. Zita Királyné megőrizte a második helyet, míg a harmadik Sonja lett.

Befutási sorrend: Navigáló (3) – Zita Királyné (4) – Sonja (1)

7. futam – Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díj:

Golem kivételével mindenki jól kezdett, a legjobban Babérrózsa és Gyöngyös Szépe. Utóbbi ment el vezetni, Babérrózsa és Radio Ga Ga tartották vele a lépést, míg Pokolfajzat és Golem továbbra is a mezőny végén helyezkedtek. A kanyarban Radio Ga Ga próbált tapadni Gyöngyös Szépére, így a befutót már fej-fejt érték el, mögöttük még mindig közel volt Babérrózsa, megjelent Maximum Joy és Bahamian Indy. 150 méterrel a cél előtt a szürke Radio Ga Ga átvette a vezetést, kívülről pedig a világ végéről megérkezett Pokolfajzat, de már csak a második helyet tudta megcsípni, harmadik célfotóban Bahamian Indy lett.

Befutási sorrend: Radio Ga Ga (6) – Pokolfajzat (3) – Bahamian Indy (2)

8. futam – Lovasutánpótlás Kupa IX. futama Hendikep:

Tíria és Nádbuga kettőse kezdett a legjobban, majd Ciper, Rebellis és Stefánia következtek. Az ügető átjárót elhagyva Szerencse lovag tudott csatlakozni a fronthoz, miközben Ciper elindult hátrafelé. Rebellis-nek sikerült a falon fordulnia és ő hozta a többieket az egyenesre. Szerencse lovag támadta és Ninja is bejelentkezett egy jobb helyezésért. Rebellis top súllyal megnyerte a futamot, Ninja és Szerencse lovag szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Rebellis (1) – Ninja (4) – Szerencse lovag (2)

9. futam – Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj:

Báthory startja sikerült a legjobban, azonban Adél átvette tőle a vezetést. Adél mögött Báthory, Zwegat, Prince Angelo és Wizardess volt a sorrend. A befutóra fordulva a Farádiak heréltje visszavette a vezetést, Adél elfáradt, a helyét Zwegat vette át és kívülről Wizardess is elindult. Habár Zwegat rászaladt Báthory-ra, megverni nem tudta, Wizardess szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Báthory (1) – Zwegat (4) – Wizardess (7)

10. futam – Zuglói Hendikep:

Pink kezdett nagyon jól, de hamar átvette tőle a vezetést Plinius, mögötte pedig Dies Irae galoppozott. Az ügető átjárót elhagyva Plinius-ra többen is rászaladtak, feljebb zárkózott Kökény, Regős, Avanage és Pakalaka Bum Bum, továbbra is közel volt Pink, valamint Classic Girl. A befutóra már Pink fordult elsőként, mellette a falon azonban megjelent Classic Girl. Ők csatáztak a győzelemért, amit Classic Girl-nek sikerült megszereznie, Perfect Too érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Classic Girl (4) – Pink (5) – Perfect Too (9)

SHARE THIS