/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Spartakus Ans nyerte a Palmyra Díjat

Ahogy az várható volt, Spartakus Ans (Varga Sándor) és Sanger MS (Juhász Balázs) domináltak a Palmyra Díjban. A starttól kezdve Sanger MS vezetett, azonban a befutó közepén könnyen ment el mellette Spartakus Ans és nyerte a futamot. A harmadik helyet Rocket Boy szerezte meg. (Fazekas Imre)

Izgalmas versenyt hozott a Galopposok Hajtása Hendikep, végül Tequila Hush (Schlagetter József) győzelmét hozta a futam, a helyezéseken Kandidátus (Pető Sándor) és a nyerő istállótársa, Nubia (Suták Csenge) osztoztak.

I. futam – Kalifa Hendikep:

Utini’ Em a startnál hibázgatott, Puszedli pedig remek startja ellenére az első kanyarban elugrotta magát. A favorit Nixon vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte No Bi és Polémia kettőse ügetett, majd Oli Sun és Tökéletes következtek. A túlsó oldalon Nixon tovább gyorsított és jelentős előnyre tett szert a többiekkel szemben, akik továbbra is Polémia, valamint No Bi vezetésével következtek. Nixont senki sem tudta megközelíteni, rendkívül magabiztos start-cél győzelmet aratott. Polémiára Oli Sun jelentett komoly veszélyt, de a célig már nem tudta elkapni az Építő istálló kancáját.

Befutási sorrend: Nixon (8) – Polémia (6) – Oli Sun (10)

Győztes idő: 18,7

II. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Tomika, Üsti, Une Noche Mas, Timiko, Tesco Magic és Uzsok kezdtek a legjobban. Tomika mellé Uzsok ment fel az első egyenes elején és mögöttük is egy kettesfogat alakult ki, melynek tagjai Üsti és Una Noche Mas voltak, őket Timiko és Tesco Magic követték. Az élen ügető kettes a túlsó oldalon 3-4 hosszra elment az üldözőktől. Az utolsó kanyart már Uzsok érte el elsőként, Tomika kezdett fáradni. Uzsok biztos előnnyel fordult a befutóra és szép stílusban, könnyen nyerte a futamot. A második helyért Una Noche Mas és Timiko csatáztak.

Befutási sorrend: Uzsok (7) – Una Noche Mas (8) – Timiko (2)

Győztes idő: 21,9

III. futam – Galopposok Hajtása Hendikep:

Nagy volt a tömörülés az élen a startot követően. Mariskáé volt a legkedvezőbb pozíció a falon, mellette Nubia, Tequila Hush és Olajbáró ügettek. Az első egyenesben Olajbáró próbálta átvenni a vezetést, de Mariska nem hagyta, így ők ketten voltak az élen, mögöttük pedig Nubia és Tequila Hush kettesfogata ügetett. A túlsó oldal közepén tudott élre állni Olajbáró, őt azonban megtámadta Tequila Hush és utóbbi bár a harmadik spúrban vette be az utolsó kanyart, át tudta venni a vezetést, a befutóban gyorsított és megnyerte a versenyt. A második helyről célfotó döntött Nubia, valamint a szokása szerint remekül finiselő Kandidátus között.

Befutási sorrend: Tequila Hush (6) – Kandidátus (11) – Nubia (4)

Győztes idő: 19,9

IV. futam – Festival Díj:

Under World kezdett hibával. A két istállótárs, Rafael Bit és Passion Grif voltak a leggyorsabbak a startnál, közülük is előbbi ment el vezetni, mellé pedig Samuel Becket A.T. csatlakozott az első egyenesben. Őket Passion Grif valamint Temass kettőse követte, majd Machetta és Szilvás volt a további sorrend. Rafael Bit elsőként érte el a befutót, Passion Grif támadta meg az utolsó métereken, míg Samuel Becket A.T. szinte teljesen megállt. Az élen lévők küzdelméből Rafael Bit jött ki jobban, ő szerezte meg a győzelmet, harmadik helyre pedig Szilvás érkezett meg.

Befutási sorrend: Rafael Bit (5)  -Passion Grif (4) – Szilvás (7)

Győztes idő: 18,1

V. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Utah River és Udvarhölgy kezdtek a legjobban, majd Útszéli, Tiny Angel és Ujgur Kisasszony következtek. Utah River elég jó tempót diktált, aminek köszönhetően kezdett megnyúlni a mezőny. Udvarhölgy volt még mindig mögötte a második, zárkózóban volt Tiny Angel, valamint Ujgur Kisasszony. Utóbbi a túlsó oldalon a vezetést is átvette, míg Utah River-re rászaladt Tiny Angel és Timur kettőse. Ujgur Kisasszony jelentős előnnyel érkezett a befutóra és magabiztosan nyerte a futamot. A második helyért volt küzdelem Tiny Angel és Timur között, míg a favorit Utah River leszorult a dobogóról.

Befutási sorrend: Ujgur Kisasszony (8) – Tiny Angel (4) – Timur (5)

Győztes idő: 22,2

VI. futam – Időmérő Díj:

Dorian és Rocky HR kezdtek rettentően gyengén, míg az élen a két istállótárs, Tájfun és Uzorka Ville ügettek. Az első egyenesben Tücsökkel gyorsított hajtója és átvette a vezetést, mögé felment Ugolino Ans, majd Uzorka Ville, Tájfun, Universal Boy és Euklid A.T. alkották a frontot. A befutóra is Tücsök érkezett elsőként, ott azonban elindultak a támadások. Jött Uzorka Ville, Tájfun, középen Universal Boy, kívül pedig Euklid A.T. A küzdelemből utóbbi került ki győztesen, ő nyerte a futamot Universal Boy előtt, a harmadik helyre célfotó volt a két istállótárs, Tájfun és Uzorka Ville között.

Befutási sorrend: Euklid A.T. (12) – Universal Boy (2) – Tájfun (4)

Győztes idő: 20,1

VII. futam – Palmyra Díj:

Sanger MS és Spartakus Ans kezdtek a legjobban, utóbbival hajtója beült a falra a második helyre, majd Royal Flesh és Andorra Gold következtek. Royal Flesh-t az első egyenesben diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Sanger MS és Spartakus Ans elköszöntek a többiektől, miközben a messzi harmadik helyre Rocket Boy jött fel. A befutóra Sanger MS érkezett elsőként, azonban könnyen ment el mellette Spartakus Ans és megnyerte a futamot, Sanger MS biztos második lett és Rocket Boy harmadik helyét sem veszélyeztette senki.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (3) – Sanger MS (1) – Rocket Boy (6)

Győztes idő: 16,9

VIII. futam – Pikoló Hendikep:

Bebop’s Cassandra hibázott még a start előtt. Shark WF és Padova voltak a leggyorsabbak az indítás után, közülük is előbbi ment el vezetni. Miklós, Kapitány és a zárkózó Svéd barát voltak közel. A túlsó oldalra fordulva Shark WF mellé felügetett Svéd barát, Padovához pedig Öttusázó csatlakozott, még mindig közel volt Kapitány. Az utolsó kanyarhoz közeledve Svéd barát egyedül maradt az élen, mert Shark WF elfáradt, a helyére Öttusázó ment fel. Ők ketten látványos csatát vívtak a győzelemért, amit végül Öttusázónak sikerült megszereznie, messzi harmadiknak Kapitány ért célba.

Befutási sorrend: Öttusázó (7) – Svéd barát (8) – Kapitány (5)

Győztes idő: 19,8

IX. futam – Jen Hendikep:

Lejelentés: 9 – LUCKY LUKE!
Hajtóváltozás: (7) IMPERIÁL – KELE JUDIT!

Elsőre sikeres volt az indítás. Shergar, Rise N Shine, Rihanna és Sziklaszirt sorrend alakult ki a start után, de a hátsó lovak is elég hamar felzárkóztak, egyedül Őszi Fény volt messze a többiektől. Az első egyenesben Shergar mellé felment Sziklaszirt, de megjelent a frontban Szimfónia és Imperiál is. Szimfóniát egy körrel a vége előtt diszkvalifikálták, a helyét Imperiál vette át. A túlsó oldal végéhez közeledve tömörödött az élmezőny, Shergar nyakán ügetett Imperiál, közel volt Sziklaszirt, Rise N Shine és Rózsakert is kibontakozóban volt. A befutóban Shergar mellé felment Imperiál, kettejük között pedig kibújt Rise N Shine és megnyerte a versenyt.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt az 1-es számú Rise N Shine hajtója (Árokszállási Pál) ellen, szabálytalan ostorhasználat általi jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával.

Befutási sorrend: Imperiál (7) – Rise N Shine (1)  – Shergar (3)

Győztes idő: 21,3

SHARE THIS