/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Tahir Sesti nyerte az Ászári Díjat

Tahir Sesti (Christian Gnesi) magabiztosan húzta be az Ászári Díjat, megelőzve tréningtársát, Waslawi-t (Andrea Fele), illetve Perfect One-t (Suták Csenge). A Repülő Hendikepet meglepetésre Pikk Dáma (Tormási Gyula) nyerte.

1. futam:

Mirtuszfüge kapott gyengébben lábra, aki viszont helyből gyors volt az Illendő és Naruto, valamint a favorit Capitaine Fregate. Utóbbi vállalta magára a vezetést, mögötte Illendő, Naruto, majd Nostra Ballerina galoppoztak, de megkezdte a zárkózást Bíborhajnal és Avantgard is. A befutóra érve Capitaine Fregate más sebességi fokozatra kapcsolt és magabiztosan győzött Avantgard, illetve Naruto előtt.

Befutási sorrend: Capitaine Fregate (2) – Avantgard (1) – Naruto (7)

2. futam:

Papírsárkány szokásához híven gyorsan kezdett, mögötte Pannon Prince, Roxanne és Perfect Too galoppoztak, majd Impius és Tropical Maroon következtek, a mezőny végén Narancsfa volt kiszakadva. A célegyenesre érve Roxanne átvette a vezetést és sétálva ért haza Perfect Too és Tropical Maroon előtt.

Befutási sorrend: Roxanne (4) – Perfect Too (6) – Tropical Maroon (2)

3. futam:

Jól kezdett gyakorlatilag mindenki, de száz méter után Chickawa és Booxa is lemaradt. Barabau ment el vezetni, vele Di Mo, Duce, Felsenfest, és Reka Bez Povratka tartotta a lépést. Hátulról Pokolfajzat, Bahamian Indy és Itakim kezdte meg a zárkózást. Barabau hozta a lovakat a befutóra, ott azonban utat talált Duce és a célig át is szaladt rajta. A végén Miserend zárkózott fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Duce (1) – Barabau (10) – Miserend (7)

4. futam:

Brahy lánya ment el vezetni, őt Ranavalona, Luck Stone, illetve Nádbuga követte, majd Misi Manó és New Gift volt a további sorrend. Brahy lánya az egyenes elejéig bírta, ott Ranavalona elköszönt tőle, őt pedig Luck Stone támadta. Előbbi könnyedén kontrollálta a versenyt és magabiztos győzelmet aratott. A harmadik helyre Misi Manó jött fel.

Befutási sorrend: Ranavalona (2) – Luck Stone (8) – Misi Manó (3)

5. futam:

Nagykígyó kivételével remekül indult mindenki, az első pár száz méteren gyakorlatilag egy vonalban haladt a társaság. Bírónő és Adél duója volt valamivel előrébb, hatszázhoz érve pedig a falon Pikk Dáma indult meg. Utóbbi a távoszlophoz érve élre állt, azonban komolyan támadta őt Adél. Ők ketten hatalmasat csatáztak a győzelemért, végül Pikk Dáma minimális különbséggel hazaért. A dobogó alsó fokára Salsa állhatott fel.

Befutási sorrend: Pikk Dáma (8) – Adél (1) – Salsa (6)

6. futam: Lejelentés: (4) Katie’s Kiss

Trentino diktálta az iramot, mögötte Chocolate Brown, Anthea és Coffee Gold galoppozott, majd Menta, Galagonya, Ciper és Eisvogel volt a további sorrend. Változás nem történt, az utolsó kanyarban gyorsultak fel a történések, ugyanakkor a vezető kettős, azaz Trentino és Chocolate Brown egymás között döntötték el az elsőség sorsát, méghozzá látványos küzdelemben. Trentino visszaverte a támadásokat és start-célban nyert, a harmadik holtversenyben Eisvogel és Menta lett.

Befutási sorrend: Trentino (5) – Chocolate Brown (3) – Eisvogel (8)/Menta (9)

7. futam:

Nocle Pata volt a start után a leggyorsabb, és vállalta magára a vezetést, míg a mezőny végén istállótársa, Cristály galoppozott. A frontban Jack the Giant, Waslawi és Tim Twister volt még, de jól tartotta magát Perfect One is. A célegyenesre érve összerázódott a csapat, a falon pedig megjelent Tahir Sesti és élre is állt. Őt Waslawi támadta, ám nem igazán tudta tartani az egyenesirányt, ez vissza is ütött, hiszen nem érte utol Tahir Sesti-t. A harmadik Perfect One lett, akinek a lovasa óvott, de a Versenyintézőség ezt elutasította.

Befutási sorrend: Tahir Sesti (8) – Waslawi (2) – Perfect One (6)

8. futam:

Lovasváltozás: Sissisam (13) – Kriskó Norbert

Apostol, Born to Win és Babilonia hármasa volt helyből gyors, míg Ty Gwyn nehezen kapott lábra. A favoritok a középmezőnyben egymást figyelték, Nagyhitű, Renege és Vegas Hope is lőtávolon belül voltak. Az utolsó hatszázhoz érve Nagyhitű gyorsított, vele Renege és Babilonia tartotta a lépést és megindult Vegas Hope is. A távoszlophoz érve Nagyhitűt erősen támadta Renege, de megverni nem tudta. Babilonia lett a harmadik Vegas Hope-ot megelőzve.

Befutási sorrend: Nagyhitű (7) – Renege (8) – Babilonia (6)

SHARE THIS