/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Zdenko Smida mindkét nagydíjat behúzta

A Köztársasági Díjban az Esztergomi istálló hároméves kancáját, Souvenir de Mauve-t vezette győzelemre, a helyezéseket a befutóban kibontakozó Run The Red Light (Stanislav Georgev) és a sokáig vezető Freddie Mercury (Paizs Gábor) szerezték meg.
A Kétévesek Kritériumában Mágnás volt Zdenko Smida társa. Az ESDE istálló ménje magabiztosan nyerte a futamot a másik favorit Eminens (Nagy Tamás) és Brilliance (Paizs Gábor) előtt.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Marechal, Bubi Pata, Unique Pilot és Riviere d’Or sorrend alakult ki a start után, hozzájuk Married tudott csatlakozni mire elérték az ügető átjárót, messze kiszakadva Dinamitrúd versenyzett. A befutóra fordulva Bubi Pata felment Marechal mellé, a távoszlopnál pedig már egyértelműen ő volt elöl. A helyezésekért volt nagy küzdelem Married, Marechal, Unique Pilot és a zárkózó Naduro között.

Befutási sorrend: Bubi Pata (6) – Married (7) – Marechal (3)

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: (4) Mátka!

Pink volt hamar talpon, mellette Regős és Sármány volt az élboly tagja, de közel helyezkedett Pannon Prince is. A két istállótárs, Origami és Szantálfa nehezen kapott lábra, előbbi azonban a kanyar közepén már a front mögött galoppozott. A befutóra fordulva Pink volt az élen, kívülről pedig megjelent a favorit Origami. Ugyanakkor hiába támadta Pinket, magabiztosan őrizte meg előnyét. A harmadik hely Sármány zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Pink (2) – Origami (1) – Sármány (3)

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

A start sokaknak jól sikerült, de Sambo és Juliana tűntek előrébb. A túlsó egyenesben Bizottság is küzdött az első pozícióért, de a kanyarba már Faster Now is megjelent. A célegyenesbe érve Faster Now volt az élen kívülről mindenkit megelőzve, majd Bizottság következett. A harmadik helyről Sambo megindult és folyamatosan előzte meg a lovakat majd élre állt, őt követte Juliana, aki így második lett. Harmadik Faster Now.

Befutási sorrend: Sambo (4) – Juliana (7) – Faster Now (5)

IV. futam – Őszi Hendikep:

Lejelentés: (8) Danestar!

Qltúra kezdett a legjobban, azonban hamar megérkezett mellé Oscar, majd a vezetést is átvette. Mire elérték a túlsó oldalt Oscar már jó pár hosszal vezetett  a tömör üldözőbollyal szemben. A túlsó oldal végén kezdte el lovasa lovagolni a fáradó Oscar-t és mire ráfordultak a befutóra, felment mellé Qltúra, megérkezett Erdély és Hope For Ever. Utóbbi két ló volt a legerősebb, ők csatáztak a győzelemért, amit végül Erdély szerzett meg, Maconnaise szaladt fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Erdély (5) – Hope For Ever (9) – Maconnaise (2)

V. futam – Springolina Hendikep:

Zita Királyné kezdett a legjobban, mögötte Plinius, Sky Diver, Máramaros és Bistry tartoztak a fronthoz, Vanília zárta a mezőnyt. A kanyarban feljebb zárkózott St Selene és Stefánia is. A befutóra Zita Királyné és Sky Diver kettőse hozta a lovakat, 400 méterrel a cél előtt pedig Sky Diver átvette a vezetést és innentől kezdve folyamatosan távolodott a többiektől, aminek az eredménye egy fölényes győzelem lett. St Selene második helye sem forgott veszélyben, míg harmadikként Máramaros ért célba.

Befutási sorrend: Sky Diver (3) – St Selene (4) – Máramaros (6)

VI. futam – Köztársasági Díj:

Freddie Mercury ment el vezetni, mögötte szorosan ott volt Mayday, közel helyezkedett Panda és Krabat. A túlsó oldalon Souvenir de Mauve jött feljebb, egészen a harmadik helyig. Freddie Mercury hozta a lovakat a befutóra, ahol elsőként Souvenir de Mauve indított sikeres támadást. 300 méterrel a vége előtt az Esztergomi istálló kancája távolodott a többiektől és magabiztos győzelmet aratott. Run The Red Light későn bontakozott ki, így is feljött a második helyre, megelőzve a sokáig vezető Freddie Mercury-t.

Befutási sorrend: Souvenir de Mauve (11) – Run The Red Light (2) – Freddie Mercury (5)

VII. futam – Alanya Hendikep:

Tíria ugrott ki a legjobban a gépből és Bandavezérrel, valamint Ninja-val elléptek a többiektől, akik Cassiopeia és Classic Girl vezetésével érkeztek. A befutó elején Ninja-nak lett útja a falon és felment Tíria mellé, utóbbi azonban gyorsított és újra egyedül galoppozott az élen. A cél előtt nem sokkal jelent meg a falon Classic Girl és komoly támadást indított a start óta vezető Tíria ellen, aki azonban hűségesen védekezett és vigig vezetve megnyerte a futamot. Classic Girl mögött Katie’s Kiss szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Tíria (6) – Classic Girl (12) – Katie’s Kiss (11)

VIII. futam – Kétévesek Kritériuma:

Az egész mezőny jó startot vett. Császárné ment el vezetni, őt Humanic, Brilliance, Eminens és Mágnás követték és zárkózóban volt a start után nehezebben lábra kapó Altay is. Császárné mellé felment a mezőny másik kancája Brilliance és ők hozták a többieket a befutóra, ahol Mágnás indított támadást. Mágnás a távoszlopnál átvette a vezetést és hiába jött rá a másik favorit Eminens, nem tudta utolérni. A harmadik helyet Brilliance szerezte meg.

Befutási sorrend: Mágnás (4) – Eminens (3) – Brilliance (5)

IX. futam – Black Blade Hendikep:

Mákszem volt helyből gyors és elment vezetni. Mögötte Thor és Mighty Icon galoppoztak, Olatist volt kiszakadva. A kanyarban Mighty Icon felment Mákszem mellé és Mondóka is megjelent a frontban. 300 méterrel a cél előtt Mighty Icon átvette a vezetést, a célig azonban ketten is átszaladtak rajta. Mondóka nyerte a futamot, Blue Serenade lett a második, Mighty Icon a harmadik.

Befutási sorrend: Mondóka (1) – Blue Serenade (10) – Mighty Icon (11)

SHARE THIS