/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Orinoco start-célban nyerte a Föl-le Díjat

A nagy favorit, Titán Ville (Fazekas Imre) hibázott a start után, Magisztert pedig lejelentették, így hamar 4 fősre csökkent a Föl-le Díj mezőnye. Ezt követően Orinoco (Lakatos Árpád) végig vezetve nyerte a futamot, megelőzve a hároméves Under World-öt (Varga Sándor), valamint Szacharint (Kolozsi Sándor) és Szilvást (Komáromi Krisztina).

I. futam – Nina Hendikep:

Jól sikerült az indítás az egész mezőnynek. Rivális-A mellett hamar elment a favorit Svéd barát valamint Opál lány kettőse. Svéd barát az első egyenesre érve gyorsított és átvette a vezetést, mögé Tárkány ügetett fel, majd Opál lány és San Francisco duója következett, mögöttük pedig Rivális-A és Lucky Boy ügettek. Sunny az egyenes elején hibázott. Opál lány a túlsó oldalon egyre inkább visszacsúszott, a helyére San Francisco mellé Lucky Boy ment fel és Ruby Reeves is elkezdte a zárkózást. Svéd barát megnyugtató előnnyel fordult a befutóra és magabiztosan nyerte idei negyedik versenyét. Tárkány a célon is másodikként haladt át, őt a szépen finiselő Ruby Reeves követte.

Befutási sorrend: Svéd barát (6) – Tárkány (4) – Ruby Reeves (7)

Győztes idő: 18,6

II. futam – Markazit Díj I. rész:

Az első kanyarra érve Turandot Matto lecsukott a mezőnynek és élre állt, Tájfun, Taddeus és Thunder Wood vettek még jó startot. Az első egyenesben Turandot Matto és Tájfun mögé megérkezett Thunder Wood és ez a trió ellépett a többiektől. A túlsó oldalon Ivan Pavlov A.T. és Rock and Roll próbáltak feljebb zárkózni és az utolsó kanyarban már a hirtelen lassuló Thunder Wood-ot előzték. Turandot Matto érte el elsőként a befutót, azonban nagyon könnyen ment el mellette Ivan Pavlov A.T. és Tájfun kettőse. Utóbbi próbált védekezni, azonban Ivan Pavlov A.T. erősebb volt nála és ő nyerte a futamot, a sokáig vezető Turandot Matto megőrizte a harmadik helyet a befutóban újra elinduló Thunder Wood előtt.
Talizmánt diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Ivan Pavlov A.T. (11) – Tájfun (1) – Turandot Matto (4)

Győztes idő: 20,5

III. futam – Vendéglős Díj:

Lejelentés: 12 – Sacramento TIM!

Negyedszerre lett sikeres az indítás, ami után elég kaotikusan alakult a verseny. Uliána Ketti hibázgatott a startot követően és Unigena Sun is eldobta magát, őt diszkvalifikálták. Az élen Top Up ügetett, őt Urusov M és Ulrike Bork követték, azonban Ulrike Bork is elugrotta magát az első kanyarből kijőve. Helyét Ukmukfukk vette át, akit Útszéli és Udvarhölgy követett. Egy körrel a vége előtt Újpesti lány ügetett fel Top Up mögé, azonban a második kanyar bejáratát elérve ő is hibázott. Top Up gyorsított a tempón, minek következtében 5-6 hosszas előnyre tett szert a túlsó oldalon Urusov M és Ukmukfukk kettősével szemben, Útszéli és Ügyésznő voltak még viszonylag közel. A befutóegyenesre érve már látszott, hogy a fáradó Top Up-nál könnyebben ügetett Urusov M, akit Ukmukfukk támadt. A célon Urusov M, Ukmukfukk, Top Up és a hibája után remekül zárkózó Újpesti lány sorrendben haladtak át a fogatok.
Az 5-ös számú Ukmukfukk hajtója (Juhász Balázs) óvást emelt a 2-es számú Urusov M hajtója (Orsó László) ellen szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.
A verseny után vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Urusov M (2) – Ukmukfukk (5) – Top Up (8)

Győztes idő: 25,1

IV. futam – Markazit Díj II. rész:

Uzorka Ville galoppozott az első kanyarra érve és ezzel kiesett a versenyből. Trónörökös, valamint Serafina Ketti kettőse kezdett a legjobban és Beatriz Galindo A.T. is remek startot vett. Őket 10 méterrel Üde Szépe követte, majd Tiny Angel és Trendy Girl következtek. A túlsó oldalon összébb tömörödött a mezőny, az utolsó kanyarban pedig megindultak az első támadások Beatriz Galindo A.T.-től és Ügyeskétől. Trónörökös a befutóban távolodott a többiektől, start-célban nyerte meg a futamot. A második helyre volt nagy küzdelem Beatriz Galindo A.T. és Ügyeske között, a célfotó döntése alapján utóbbi végzett előrébb.

Befutási sorrend: Trónörökös (1) – Ügyeske (5) – Beatriz Galindo A.T. (6)

Győztes idő: 20,6

V. futam – Tizedes Díj:

Elsőre sikeres volt az indítás. Jól kezdtek az élről fordulók, de hamar csatlakozást kapott hozzájuk Süni és az első kanyarban hibázó Urban Legend. Unipress jelentős előnyre tett szert mire ráfordultak a túlsó oldalra. Mögötte Tündér Szépe, Tommy Lee és a zárkózó Insa volt a sorrend. Egy körrel a vége előtt az üldözők rászaladtak Unipress-re, aki még mindig az élen ügetett. Insa, Tündér Szépe és Titus Livius lett a sorrend mögötte. Unipress a befutót még elsőként érte el, azonban könnyen ment el mellette a két favorit Insa és Titus Livius, majd Tündér Szépe és a messziről zárkózó Universal Boy. Titus Livius folyamatosan támadta a hazánkban most debütáló Insa-t, azonban a kanca kivédte a támadásokat és megnyerte első pesti versenyét. A második helyről volt célfotó Titus Livius és Universal Boy között.
A futam után a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a másodikként célba érő 8-as számú Titus Livius hajtója (Gyolai Nikolett) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Insa (7) – Universal Boy (4) – Titus Livius (8)

Győztes idő: 21,2

VI. futam – Föl-le Díj:

Lejelentés: 6 – Magiszter!

A mini mezőny hamar 4 fősre csökkent, miután Titán Ville a startot követően elgaloppozta magát és kiesett a versenyből. Orinoco állt élre, őt Under World, valamint Szacharin és Szilvás kettőse követte. Az első egyenesben libasorba rendeződtek a fogatok, Szacharinnal be tudott ülni hajtója a falra Under World mögé, Szilvás elé. A túlsó oldal végén Under World felment Orinoco mellé, aki nem hagyta magát, gyorsított és egyértelműen újra visszavette a vezetést. A befutóban gyorsult a verseny, azonban komoly támadás nem érkezett Orinoco ellen, aki start-cél győzelmet aratott. Under World is biztos második lett, Szacharin és Szilvás között volt célfotó a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Orinoco (2) – Under World (3) – Szacharin (5)

Győztes idő: 20,4

VII. futam – Zoli Hendikep:

Olasz Lány és Laluna Comtesse voltak a leggyorsabbak a start után, miközben Shergar hibázott és kiesett a versenyből. Az első egyenesben kettesfogatokba rendeződött az élmezőny. A vezető Olasz Lány mellé Carpe Diem zárkózott fel, őket Laluna Comtesse és Utrillo d’Amour követte, majd Sholty Geri, Celebrity Classic és Rafa volt a további sorrend. A túlsó oldal második felében Working Out kezdte meg a zárkózást és az utolsó kanyarban már ő volt Olasz Lány mellett. A befutóban Laluna Comtesse is csatlakozott a vezető duóhoz és ők hárman látványos csatát vívtak a győzelemért, amit végül Laluna Comtesse szerzett meg. Working Out lett a második, Olasz Lány a harmadik, majd messzi negyediknek Sholty Geri ért célba.

Befutási sorrend: Laluna Comtesse (4) – Working Out (10) – Olasz Lány (6)

Győztes idő: 21,1

VIII. futam – Caron Hendikep:

Kiskarcsi kezdett a legjobban, mellette Oklahoma Font és Harlynda is jól indultak. Utóbbi az első kanyarban gyorsított és élre állt, így ő hozta a többieket az első egyenesre. Harlynda mögött továbbra is Kiskarcsi ügetett, őt Saron, Oklahoma Font, Rosamundi, Renoir Lag és Amy’s Love követték, de az egész mezőny együtt haladt. A túlsó oldalon Renoir Lag produkált egy gyorsabb szakaszt és felment a vezető Harlynda mellé. Továbbra is Kiskarcsi, Oklahoma Font és Saron helyezkedtek közel hozzájuk, de megjelentek Nemzetesúr és Nacho Nico színei is. Renoir Lag a befutóban végig támadta a régen látott Harlynda-t, aki könnyen védte ki ezeket a támadásokat és magabiztosan nyerte a futamot. Renoir Lag mögött Kiskarcsi szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Harlynda (7) – Renoir Lag (4) – Kiskarcsi (5)

Győztes idő: 20,8

IX. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: 5 – Sun City!
Hajtóváltozás: 4 – Primusz – Miskolcsik Valentin!

Ostrom szokás szerint nagyon gyors volt a startnál és elment vezetni. Primusz, Onesis Goal és Polémia követték, a negyedik spúrba kiszorulva Priscilla is próbált előrébb helyezkedni. Az első egyenesben Ostrom jelentősebb előnyre tett szert, mögötte továbbra is a favorit Primusz ügetett, akit Polémia, Onesis Goal és Old Shatterhand követett. A túlsó oldalon Ostrom előnye teljesen elolvadt, sorra kerülték a fogatok. Primusz érkezett elsőként az utolsó kanyarba, mögötte Old Shatterhand és Polémia volt a sorrend és Spulni is támadásba lendült. Primusz ahogyan várható volt megnyerte a versenyt, mögötte a második helyre célfotó volt a védekező Polémia és a támadó Spulni között.
A futamban vizsgálat volt, ennek következtében a 10-es számú Spulnit a Versenyintézőség diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Primusz (4) – Polémia (9) – Old Shatterhand (3)

Győztes idő: 21,1

SHARE THIS