/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Látványos küzdelem és Amigo Star siker a Lovaregyleti Díjban

Az idei Lovaregyleti Díjban nagyon látványos küzdelem alakult ki az utolsó métereken, végül kisebb meglepetésre Amigo Star (ifj. Kozma István) győzött orr hosszal a szinte végig vezető Three Robins (Zdenko Smida) és Rhett Butler (Christian Gnesi) előtt.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Magic Rock és Arabian Cafe kezdtek a legjobban, de közel volt Melody Maker és Valeriana is. Féltávnál indultak el a favoritok, a vezetést Arabian Cafe vette át. Az utolsó 200 méteren Lokomotív indult el és megnyerte a futamot Arabian Cafe, valamint Ballada előtt.

Befutási sorrend: Lokomotív (3) – Arabian Cafe (9) – Ballada (10)

II. futam – Bayer András Emlékverseny Hendikep:

Navigáló kapott gyengén lábra, a többiek jól indultak. Tüzes és Luck Stone mentek el vezetni, Pink és Rikat voltak közel hozzájuk, de a kanyarhoz érve Navigáló is csatlakozást kapott a többiekhez. A befutóra már Tüzes és Rikat kettőse hozta a mezőnyt, de Luck Stone, Pink és Navigáló is támadásba lendültek. Luck Stone volt nagyon erős a végén és magabiztos győzelmet aratott. Pink lett mögötte a második, Brahy lánya szaladt fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Luck Stone (5) – Pink (6) – Brahy lánya (4)

III. futam – Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíja:

Lejelentés: (4) Megnyerő!

Messerschmitt és Cimbora kettőse állt élre a start után, de az egész mezőny Úri Muri kivételével nagyon együtt galoppozott. A vezető kettőst Juniperus, a zárkózó Muffin és Celeburdi próbálták megközelíteni, míg Szépike és Úri Muri továbbra is zárták a sort. A befutóban Messerschmitt és Cimbora elköszöntek a többiektől és óriásit csatáztak a győzelemért. Messerschmitt hatalmasat védekezve megnyerte a futamot, Cimbora mögött messzi harmadiknak Juniperus ért célba.

Befutási sorrend: Messerschmitt (5) – Cimbora (1) – Juniperus (2)

IV. futam – Horák János Emlékverseny:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás, Sunnykid vállalta magára a vezetést. Nem sokáig maradt az élen, mert Capitaine Fregate hamar leváltotta őt erről a pozícióról és jó 4-5 hosszal elment vezetni. Street Fighter, Liberty Love és Sunnykid triója üldözte a vezető lovat, miközben Blokád kezdte meg a zárkózást, a mezőnyt pedig American Dreaming zárta. A kanyar kijáratához közeledve Liberty Love megkezdte a támadást Capitaine Fregate ellen, utóbbi azonban védekezett és célfotóban megnyerte a futamot. Liberty Love mögé Blokád érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Capitaine Fregate (1) – Liberty Love (5) – Blokád (4)

V. futam – Kerteskői Díj:

Báthory, Nocle Pata, Adél, Dark Demon, Al Shoogh és Radio Ga Ga tartoztak a fronthoz a start után, Meteorit ahogyan szokott, nehezebben kapott lábra, viszont féltávnál megérkezett az élmezőnybe. Az utolsó 300 méter kezdetén Nocle Pata és Adél voltak az élen, az utolsó 100-on azonban Báthory ismét elindult és kivédte Meteorit támadásait. A harmadik helyért Nocle Pata és Adél küzdöttek.

Befutási sorrend: Báthory (1) – Meteorit (2) – Nocle Pata (5)

VI. futam – Benson Vilmos Emlékverseny – Nemzetközi Lovasutánpótlás Hendikep:

Máramaros, Impius és Perfect Too hármasa kezdett a legjobban, de New Gift, Pesti Angyal és Ciper is közel voltak, a mezőny végén Booxa galoppozott, nem kiszakadva. A túlsó oldal második felének kezdetén Impius átvette a vezetést, mögé feljött New Gift és Máramaros, Tropical Maroon kezdte meg a zárkózást. A befutóra fordulva már New Gift volt az élen és végül magabiztos győzelmet aratott. Máramaros és Impius osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: New Gift (2) – Máramaros (7) – Impius (10)

VII. futam – Lovaregyleti Díj:

Three Robins vállalta magára a vezetést, de nagyon komótos volt a tempó. Mögötte Amigo Star és Eltham, majd Megkapó és Rhett Butler galoppoztak. A túlsó oldalra érkezve kezdett megnyúlni a mezőny, libasorba rendeződtek a lovak, Three Robins, Amigo Star, Eltham, Megkapó és Rhett Butler sorrendben. A második kanyarban Three Robins-szal próbált robbantani lovasa és megszökni a többiektől, akik azonban folyamatosan tapadtak rá. Az utolsó 400 méteren kezdődött az igazi verseny, amiből Megkapó esett ki, a másik négy ló szinte fej-fejt érkezett az utolsó 100 méterre, közöttük célfotó volt az első három helyre.

Befutási sorrend: Amigo Star (2) – Three Robins (4) – Rhett Butler (1)

VIII. futam – Kedvesi József Emlékverseny Hendikep:

Nagy volt a tömörülés az élen a start után, ott volt Dzsin, Dies Irae és Ridik, mögöttük Lovely Rock és Linácska. A túlsó oldalon kettészakadt a mezőny, a vezető Dies Irae mögé Linácska ment fel, még mindig közel volt Ridik és Dzsin, bár utóbbi az átjáróhoz közeledve elindult visszafelé. A kanyarból kijőve Pakalaka Bum Bum-nak volt jó momentuma és a vezetést is átvette. Mögé megérkezett Eisvogel, akivel kiváltak a többiek közül és megszerezték az első két helyet. A dobogó alsó fokáért volt nagy küzdelem a végén kibontakozó Born to Win, Galagonya és Linácska között.

Befutási sorrend:  Pakalaka Bum Bum (6) – Eisvogel (2) – Born to Win (1)

SHARE THIS