/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Címvédés az Őszi Kísérleti Versenyben

Time To Say Goodbye (Mitja Slavic) a tavalyi évhez hasonlóan, idén is megnyerte az Őszi Kísérleti Versenyt. A második helyet a sokáig vezető hároméves, Uránia RG (Juhász Balázs) szerezte meg, harmadik pedig a nyerő istállótársa, Übü király (Márton Lajos) lett.

I. futam – Amatőrverseny Hendikep:

A gyorsan kezdő Rózsakert szokás szerint elment vezetni, azonban Philadelphia sem hagyta magát és felment mellé. Őket Poéta követte, akihez Overnight csatlakozott az első egyenesben, majd Louvre, Prometheus, Racing Athlete és Reménység volt a további sorrend. A túlsó oldalon Philadelphia gyorsított és ezt a tempót Rózsakert már bírta tartani, Overnight is elment mellette. Philadelphia biztos előnnyel fordult a befutóra és könnyen duplázott rá legutóbbi sikerére. Overnight mögött célfotó volt a falon újító Rózsakert és Poéta között.

Befutási sorrend: Philadelphia (8) – Overnight (9) – Rózsakert (6)

Győztes idő: 18,5 

II. futam – Regina Hendikep:

Lejelentés: 8 – Rolling Stones!

Elsőre sikeres volt az indítás, Taddeus, Rozália, valamint Miki Manó hármasa helyezkedett elöl, őket Lardon követte. A térhátrányról fordulók hamar megérkeztek az élről fordulókhoz, így mire elérték a túlsó oldalt már összerázódott a mezőny. Taddeus mögé Lardon ment fel a második helyre, őket Number One és a zárkózó Tartalosz követte. Az utolsó 800 méteren Rozália és Rutkai indítottak támadást, előbbi azonban elugrotta magát és kiesett a versenyből, ahogyan az élen lévő Taddeus is. Lardon lett így a vezető ló, őt szorosan követte Rutkai és nagyon elmentek az üldözőktől. Lardon biztosan nyerte a futamot Rutkai előtt, a harmadik helyre Oli Sun bontakozott ki.

Befutási sorrend: Lardon (5) – Rutkai (4) – Oli Sun (11)

Győztes idő: 23,8

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Lejelentés: 4 – Victoria Control!

Vulcano Boy mint akit kilőttek a startnál, rögtön élre állt. Mögötte Worldleader, Villeneuve, Vesna és Wotan volt a sorrend. Az első egyenes elején Vesna hibázott és kiesett a versenyből. Worldleader mellé felment Wotan, a túlsó oldalon pedig Villeneuve vette át előbbi helyét, aki így visszacsúszott a mezőny végére. Az utolsó kanyarban kisebb meglepetésre a vezető Vulcano Boy előnye elolvadt, megérkezett a nyakára Wotan és Villeneuve duója. Ennek ellenére a favorit megnyerte a versenyt, a második helyért volt küzdelem.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 6-os számú Wotan hajtója (Fazekas Imre) ellen nekihajtás címén és élt a hátrahelyezés jogával, így az akadályozott 5-ös fogat mögé helyezte.

Befutási sorrend: Vulcano Boy (3) – Villeneuve (5) – Wotan (6)

Győztes idő: 23,5

IV. futam – Üzér Hendikep:

Királyhágó ahogyan várható volt remekül kezdett és elment vezetni, előnye 10-15 méteres volt az első egyenesre fordulva. Repeta ügetett mögötte a második helyen, majd Uncatchable, Pinokkió, Napfény és Polémia volt a további sorrend. Polémia egyre feljebb zárkózott és a második kanyarban felment Királyhágó mellé, mögé, továbbra is Repeta, Uncatchable és Pinokkió voltak közel, majd az utolsó kanyarhoz közeledve támadásba lendült Sholty Csabi és Sebes is elindult. A befutót már Polémia érte el elsőként, viszont szinte a teljes mezőny megtámadta. Sebes érkezett talán a legnagyobb lendülettel, azonban nem sokkal a cél előtt elugrotta magát. Repeta haladt át elsőként a célvonalon, a második helyre célfotó volt Pinokkió, Uncatchable és Mariska között.

Befutási sorrend: Repeta (3) – Pinokkió (9) – Uncatchable (6)

Győztes idő: 21,8

V. futam – Őszi Kísérleti Verseny: 

Lejelentés: 3 – Újrázz! és 6 – Trencsén!

Elsőre sikeres volt az indítás. Uránia RG kezdett remekül és próbált megszökni a többiektől, akik az első egyenesben utolérték. Ügető Star, majd Übü király és Tonnyó kettőse, Unique Boy és Time To Say Goodbye duója, valamint Orlando Bloom volt a további sorrend. A túlsó oldalon Time To Say Goodbye indított támadást és az utolsó kanyart már elsőként érte el. Uránia RG próbált hozzá közelíteni inkább kevesebb, mint több sikerrel. Tonnyó az utolsó kanyarig jól tartotta magát, ott azonban elindult visszafelé. A befutóban Übü király és Orlando Bloom próbálták megszerezni a harmadik helyet Time To Say Goodbye és Uránia RG mögött.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (8) – Uránia RG (5) – Übü király (1)

Győztes idő: 18,6

VI. futam – Forest Sun Díj: 

Lejelentés: 4 – Uptown Boy M!

Saron és Grifone vettek jó startot, közülük is előbbi le tudott csukni mindenkinek. Grifone mellé felment Ragdoll, őket Usain és Tájfun kettőse követte, majd Sumi és Sholty Geri következtek, a mezőnyt a gyengébben kezdő Spar Lady zárta. A túlsó oldal második felében Tájfunnak volt jó momentuma, egyre feljebb zárkózott. Saron a befutóban távolodott a többiektől és megnyerte a versenyt. Ragdoll érkezett mögé a második helyre, Usain pedig a falon felszaladt harmadiknak.

Befutási sorrend: Saron (8) – Ragdoll (5) – Usain (1)

Győztes idő: 21,7

VII. futam – Illetmény Díj:

A két favorit, Spartakus Ans és Dabano As kezdtek a legjobban és elmentek vezetni. Spartakus Ans folyamatosan próbált lecsukni Dabano As-nak,  ez egy körrel a vége előtt sikerült is neki. Vamos Kemp, Nyíres és Rocket Boy voltak még viszonylag közel, Zavita Meerswal és Rubino TIM messze tőlük ügettek. Az élmezőnyből az utolsó kanyarhoz közeledve Nyíres is kiesett. Spartakus Ans-t Dabano As támadta a befutóban, előbbi azonban szívósan védekezett a falon és megnyerte a futamot, a harmadik helyre Rocket Boy érkezett meg.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (3) – Dabano As (2) – Rocket Boy (6)

Győztes idő: 17,3

VIII. futam – Cherokee Girl Hendikep:

Padova vállalta magára a vezetést, mögötte Bebop’s Cassandra és Rosamundi kettőse ügetett, majd Noble Rose, Laluna Comtesse, Onze De Mayo és Shergar volt a sorrend, a mezőny végén a már diszkvalifikált Tárkány volt. Padovát a befutó elején érték utol a többiek. Először Noble Rose vette át a vezetést, majd rajta is átszaladt Laluna Comtesse és megszerezte zsinórban harmadik győzelmét. A harmadik helyre Onze De Mayo érkezett meg.

Befutási sorrend: Laluna Comtesse (8) – Noble Rose (5) – Onze De Mayo (2)

Győztes idő: 19,8

IX. futam – Versec Díj:

Hajtóváltozás: 8 Uzsok – Varga Sándor és 12 Famous Foto – Gyolai Nikolett!

Une Dame rögtön a start után kiesett a versenyből, majd az első kanyarban Babajaga és Urán Lady is diszkvalifikálva lettek. Utódló mellé egy körrel a verseny vége előtt felment tréningtársa Uzsok, őket Up All Night és Kelvin A.T. kettőse követte és Famous Foto tartozott még az élmezőnyhöz. Az utolsó kanyarban Uzsok elfáradt, a helyére Up All Night ment fel, támadásba lendült Kelvin A.T. és Shadow Effe. Utódló start-célban nyerte a futamot, mögötte Up All Night és Shadow Effe sorrendben értek célba a lovak. A futam után a Versenyintézőség a második helyen célba ért 6-os számú Shadow Effe-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Utódló (1) – Up All Night (3) – Kelvin A.T. (2)

Győztes idő: 20,8

SHARE THIS