/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Szlovák siker a Kincsem Park Díjában

A szlovák Portorikos-nak (Róbert Sara) az utolsó métereken sikerült megszereznie a győzelmet a Kincsem Park Díjában, Prairie Lukas (Hana Juranková am.) és a legjobb magyar, Freddie Mercury (ifj. Kozma István) előtt.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Lejelentés: (5) Suttogó!

Ballada, Zabpehely és Arabian Cafe kezdtek a legjobban és mire elhagyták az ügető átjárót, már utóbbi volt elöl. Rajtuk kívül Avantgard és Nizar tartoztak a közvetlen élmezőnyhöz. A befutóra fordulva Arabian Cafe és Avantgard elköszöntek a többiektől, de kívül megjelent Zabpehely és óriási finis után megnyerte a futamot. Arabian Cafe és Avantgard a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Zabpehely (7) – Arabian Cafe (8) – Avantgard (1)

II. futam – Ligettelki Dűlő Hendikep:

Lejelentés: (5) Carlos!

Seeking Approval és Sonja kezdtek gyengébben, de mire beértek a kanyarba már megérkeztek Kőrisfa, Pannonstar DL és Luck Stone mellé,mögé. Kőrisfa vezetésével galoppozott a mezőny a befutóegyenesre, mellé a távoszlop magasságában felment Seeking Approval, őket Luck Stone és Sonja követte, a sort Pannonstar DL zárta. Seeking Approval biztos győzelmet aratott, Sonja szaladt fel a második helyre, Kőrisfa lett a harmadik.

Befutási sorrend: Seeking Approval (3) – Sonja (4) – Kőrisfa (1)

III. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: (3) Narancsfavirág!

Ascentric és Mayfair Magic kezdtek a legjobban, mögéjük Pas la pas la bas zárkózott fel, Apostol, Plinius és Taco Boy voltak még közel. A kanyarból kijőve Ascentric gyorsított és előnyét több hosszasra növelve, végig megtartva, könnyen nyerte a versenyt. Pas la pas la bas érkezett meg mögötte a második helyre, Plinius és Apostol csatáztak a bronzért, amit előbbinek sikerült megszereznie végül.

Befutási sorrend: Ascentric (7) – Pas la pas la bas (4) – Plinius (5)

IV. futam – Kétévesek Nagy Hendikepje:

(4) MUFFIN +0,5KG TÚLSÚLY KIMÁZSÁLT TERHE HELYESEN 56,0KG

Juniperus, Sunnykid és Hayluck hármasa ment el vezetni, mögöttük Brilliance és Muffin galoppoztak. A kanyarban Sunnykid átvette a vezetést és ő fordult elsőként a befutóra, Hayluck pedig visszacsúszott a mezőny végére. Sunnykid-et Muffin támadta meg és látványos csatát vívtak a győzelemért, míg a bronzért Juniperus és Brilliance küzdöttek szintén hatalmasat.

Befutási sorrend: Muffin (4) – Sunnykid (5) – Brilliance (3)

V. futam – Istvánmező Hendikep: 

Lejelentés: (12) Garland!

Ridik ugrott ki a legjobban a gépből és elment vezetni, Regős és Kökény kezdtek gyengén. Ridik mögött Impius galoppozott, Linácska és Máramaros voltak még közel. Jól együtt haladt a mezőny, Hóvirágot leszámítva. Ridik még elsőként érte el a befutót, ott azonban szinte a teljes mezőny rászaladt, többen el is mentek mellette. Linácska szerezte meg a győzelmet, Máramaros és Galagonya pedig a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Linácska (4) – Máramaros (1) – Galagonya (3)

VI. futam – Gubacsi Dűlő Hendikep: 

Mákszem, Mr Marbin és Tíria hármasa volt a leggyorsabb a start után, aztán mire ráfordultak a kanyarra, Mr Marbin tovább gyorsított és egyedül maradt az élen. Mögé Tíria ment fel, de kettejük között is legalább 2 hossz volt a távolság, Mákszem elindult visszafelé, míg Babérrózsa és Staféta feljebb zárkóztak. A befutóban Mr Marbin teljesen elszórta a mezőnyt és nagyon könnyű győzelmet szerzett. Mákszem visszajött a falon és második lett, Sleepy Soldier pedig a végén kibontakozva felszaladt harmadiknak.

Befutási sorrend: Mr Marbin (2) – Mákszem (5) – Sleepy Soldier (7)

VII. futam – Kincsem Park Díja:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás, az első kanyarra érve alakult ki a Farabutto, Prairie Lukas, Run The Red Light sorrend, majd Merzad és Souvenir de Mauve következtek. Farabutto és Praire Lukas fej-fejt érték el a befutót, de még szinte a teljes mezőny harcban volt a jobb helyezésekért. Támadást indított az élen lévő kettős ellen Run The Red Light, Portorikos és Freddie Mercury. Praire Lukas időközben átvette a vezetést, azonban a célig Portorikos-nak sikerült beérnie és megnyernie a futamot, Freddie Mercury érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Portorikos (4) – Prairie Lukas (9) – Freddie Mercury (3)

VIII. futam – Városligeti Hendikep:

Thor kezdett a legjobban, mögé Sefánia és Emouvoir zárkóztak fel, de Booxa is közel volt. A befutóban indultak meg többen is, St Selene, Filealanglaise, Sabato és Olatist. St Selene szerzett egy magabiztos győzelmet a végén, Filealanglaise és Sabato osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: St Selene (7) – Filealanglaise (6) – Sabato (4) 

SHARE THIS