/ by /   Kiemelt Agár hír, Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Underpaid Hanover győzelme a Szabadkai Díjban

A favorit, Underpaid Hanover (Fazekas Imre) magabiztosan nyerte a Szabadkai Díjat a sokáig vezető Amazing Koks (Márton Lajos) és Piera del Bar (Zoltan Ozvar) előtt.

I. futam – Despotovoi Hendikep:

Lejelentés: (1)  Királyhágó!
Repülőstartos indítás!

Number One és Ostrom kettőse indult nagyon jól, miközben Penelope Jet hibázott. A második kettesfogatot Medália és Ördöglány alkották, Sebastian Ketti volt még közel. A vezető ötös úgy tűnt ellépnek a többiektől, akik a túlsó oldalra fordulva azonban beérték őket. Number One-tól átvette a vezetést Ostrom, mögé Medália zárkózott fel, majd Rozália és Rigoletto sorrend alakult ki mögöttük. 150 méterrel a cél előtt Medália elment Ostrom mellett és megnyerte a futamot, a harmadik helyet Rigoletto-nak sikerült megszereznie.

Befutási sorrend: Medália (4) – Ostrom (3) – Rigoletto (11)

Győztes idő: 26,5

II. futam – Ukss – Beograd Díj:

Lejelentés: (6) Rihanna és (9) Thunder Wood!

Elsőre jó volt a start. Az élről forduló Famous Foto-tól hamar átvette a vezetést Ivan Pavlov A.T., mögöttük Unika Vik és Serafina Ketti ügettek még látótávolságon belül. Az egész verseny alatt ez a négy ló dominált. A túlsó oldalon Ivan Pavlov A.T. mellet elment Unika Vik, Famous Foto-t pedig Serafina Ketti előzte. A befutóra fordulva Unika Vik, Ivan Pavlov A.T., Serafina Ketti és Famous Foto volt a sorrend és ez a célban sem változott.

Befutási sorrend: Unika Vik (2) – Ivan Pavlov A.T. (4) – Serafina Ketti (8)

Győztes idő: 24,7

III. futam – Adai Díj:

Lejelentés: (9) Temass!
Repülőstartos indítás!

Az egyik esélyes, Insa hibázott rögtön a start után és kiesett a versenyből. Astrid Evo ment el vezetni, őt Ironwill és Pitta Jet kettőse követte, majd Passion Grif és Henrik Ibsen A.T. duója következett, akik mögött Oklahoma Font ügetett. A többiek nem igazán tudtak közelíteni hozzájuk. Astrid Evo az utolsó kanyarig bírta, ott elment mellette Pitta Jet, aki így elsőként érte el a befutót, de nem sokáig tudta tartani ezt a pozícióját, többen is megelőzték. Henrik Ibsen A.T. volt a legerősebb, ő nyerte a futamot, a második helyre nagy küzdelem volt Ironwill és Passion Grif között.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (6) – Ironwill (2) – Passion Grif (3)

Győztes idő: 21,6

IV. futam – Niko B. Díj – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: (3) Tiny Angel!
Repülőstartos indítás!

Utah River és Una Noche Mas voltak a leggyorsabbak, ők mentek el vezetni. Az első egyenesben szinte a teljes mezőny kettesfogatokba rendeződött, az élen lévőket Ukmukfukk és Uljanow W. kettőse követte, majd Utini’Em és a zárkózó Útonálló volt a további sorrend. A túlsó oldal második felében Uljanow W. és Una Noche Mas duója átvette a vezetést a fáradó Utah River-től és Újpesti lány gyújtotta még be a rakétákat. A vezető kettős hatalmasat csatázott a győzelemért, amit Uljanow W.-nek sikerült megszereznie, Újpesti lány érkezett meg harmadiknak.

Befutási sorrend: Uljanow W. (6) – Una Noche Mas (2) – Újpesti lány (9)

Győztes idő: 24,4

V. futam – Csantavéri Díj:

Lejelentés: (7) Prudy, (8) Speedy Trader, (9) Sultana Jet!
Repülőstartos indítás!

Rafael Bit hibázott a startot követően, de versenyben maradt. M.T. Hitchiti kezdett nagyon jól és elment vezetni, mögötte Pablo Yet ügetett és az első kanyarban Timoteo is megérkezett Pablo Yet mellé. Az első egyenesben szinte libasorban haladt a mezőny, a hibázó Rafael Bit is tudott csatlakozni a többiekhez. Egy körrel a vége előtt átvette a vezetést Timoteo, akinek az üldözésére Pablo Yet indult el és Oldtimer Diamant is bejelentkezett egy helyezésért. Timoteo-ra végül senki nem volt veszélyes, magabiztos győzelmet aratott, a helyezéseken Pablo Yet és Oldtimer Diamant osztoztak.

Befutási sorrend: Timoteo (2) – Pablo Yet (3) – Oldtimer Diamant (4)

Győztes idő: 19,7

VI. futam – Srbobrani Hendikep:

Lejelentés: (3) Perfect!
Repülőstartos indítás!

Utrillo d’Amour, Magiszter, Örs, Old Shatterhand sorrend alakult ki a startot követően. Az első egyenesre fordulva Őszi Fény kivételével libasorban haladt a mezőny, nagyjából egy körrel a vége előtt kezdtek a kettesfogatok kialakulni és a masszív középmezőny próbálta üldözőbe venni a még mindig vezető Utrillo d’Amour-t, akinek az előnye csak az utolsó kanyarba érve csappant meg. Svéd barát volt rá a legveszélyesebb, ő a befutóban el is ment mellette és szerzett egy újabb győzelmet, a harmadik helyre szép finis után Örs érkezett meg.

Befutási sorrend: Svéd barát (10) – Utrillo d’Amour (2) – Örs (8)

Győztes idő: 25,1

VII. futam – Szabadkai Díj:

Repülőstartos indítás!

Underpaid Hanover volt a leggyorsabb a startnál, de hamar átvette tőle a vezető pozíciót Amazing Koks. Az ő vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, mögötte kettesfogatokban ügetett Underpaid Hanover és Piera del Bar, majd Orderly és Quick Viervil következtek. A favorit Underpaid Hanover az utolsó kanyarban jött ki a falról, a befutóban pedig elment Amazing Koks mellett és megnyerte a versenyt. A harmadik helyre volt nagy küzdelem, végül Piera del Bar-nak sikerült ezt megszereznie.

Befutási sorrend: Underpaid Hanover (3) – Amazing Koks (6) – Piera del Bar (5)

Győztes idő: 19,3

1. futam – Novemberi Agárverseny:

Póló nem indult!
A többiek jól kezdtek, a start után Hópihe volt a leggyorsabb. Tőle Cooper vette át a vezető pozíciót, mellette pedig Mr Ypsilon érkezett nagy lendülettel és a célban már biztos volt az előnye Cooper-rel szemben, Falcon lett végül a harmadik.

Befutási sorrend: Mr Ypsilon (1) – Cooper (3) – Falcon (2)

VIII. futam – Zombori Hendikep:

Lejelentés: (10) Olasz Lány!
Repülőstartos indítás!

Mountain Bambi szállt ki a versenyből rögtön a start után. Working Out és Pinokkió kettőse mögött hárman fej-fejt ügettek, Bebop’s Cassandra, Padova és harmadik pozícióban Kapitány. Az élmezőny előnye kb. 20 méter volt az üldözőkkel szemben, akik Carpe Diem vezetésével érkeztek, de mire elérték az utolsó kanyart összetömörödött a mezőny. Working Out érte el elsőként a befutót, távolodott a többiektől és rendkívül magabiztos győzelmet aratott. Bebop’s Cassandra második helye sem forgott veszélyben, harmadik pedig a végén kibontakozó Tartozó lett.

Befutási sorrend: Working Out (2) – Bebop’s Cassandra (1) – Tartozó (11)

Győztes idő: 22,8

IX. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (2) Képzőművész, (4) Kairo Sun, (7) Jackson Junior!
Hajtóváltozás: (6) Kincses – Deixler Kálmán!
Repülőstartos indítás!

Tündérrózsának nem sikerült a startja, szinte teljesen megállt. Onesis Goal és Kincses vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, őket Olajbáró és Red Bull párosa követte, majd Kandidátus és Nelli Gull volt a sorrend, teljesen kiszakadva Tündérrózsa ügetett. Kincses biztos előnnyel érte el a túlsó oldalt, ahol megindult Red Bull és Kandidátus. Olajbáró robbantott az utolsó kanyar előtt és átvette a vezetést Kincsestől, majd egy rendkívül könnyű győzelmet aratott. Red Bull érkezett mögötte a második helyre, Kandidátus a harmadik.

Befutási sorrend: Olajbáró (5) – Red Bull (8) – Kandidátus (10)

Győztes idő: 22,9 

SHARE THIS