/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Címvédés a Ménesek Díjában

Az AMMA istálló négyévese, Time To Say Goodbye (Márton Lajos) izgalmas finis után idén is megnyerte a Ménesek Díját. Speedy Boy (Veljko Mazsity) a tavalyi évhez hasonlóan most is második lett, míg a dobogó alsó fokára Titán Ville (Fazekas Imre) állhatott fel.

I. futam – Nebuló Díj:

Uzsorásnő, Under World és San Francisco hármasa kezdett a legjobban, de a hátsó sorból Uzorka Ville is remek startot vett. Az első egyenesben kettesfogatokba rendeződött a mezőny, az élen Under World és Uzorka Ville ügettek, őket Uzsorásnő és Uptown Boy M követte, majd Titus Livius és Tárkány volt a további sorrend. A túlsó oldalon Uptown Boy M indított támadást, de az élen ügető öt ló kivált a többiek közül. Under World, Uptown Boy M, Uzsorásnő, Titus Livius és San Francisco ötöséről volt szó. A befutóban Uzsorásnő mozgott a legkönnyebben, ki tudott bújni a falról az utolsó 300 méteren és átszaladt Under World-ön, amivel megnyerte a futamot. A harmadik helyre Titus Livius érkezett meg.

Befutási sorrend: Uzsorásnő (6) – Under World (3) – Titus Livius (5)

Győztes idő: 19,6

II. futam – Laura Díj:

Turandot Matto és Beatriz Galindo A.T. voltak a leggyorsabbak a startnál, de Usain és Trónörökös is jól kezdtek. Turandot Matto vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Beatriz Galindo A.T., Usain, Trónörökös, Tücsök és Ügyeske sorrendben ügettek a fogatok. A befutóegyensre Ügyeske érkezett elsőként, őt Tücsök támadta meg és az utolsó lépéseken meg is előzte. A harmadik helyért többen is bejelentkeztek, végül Usain szerezte meg.

Befutási sorrend: Tücsök (3) – Ügyeske (8) – Usain (1)

Győztes idő: 19,0

III. futam – Kétévesek Versenye:

Vital RG-nek sikerült a legjobban az indítás, őt Worldleader követte, míg Wotan az első kanyar bejáratánál hibázott és kiesett a versenyből. A favorit Celsius Evo folyamatosan egyre feljebb zárkózott és egy körrel a vége előtt már Vital RG mellett ügetett. Worldleader, Victoria Control, Valentino és Wonderchild volt a további sorrend. Celsius Evo már biztos előnnyel fordult a befutóra és favorithoz méltón megnyerte a futamot, Vital RG és a finisben nagy lendülettel érkező Valentino osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend:Celsius Evo (7) – Vital RG (1) – Valentino (2)

Győztes idő: 23,3

IV. futam – Leviathan Hendikep:

Priscilla, Onyx M., Ördöglány, Tini-mia, Lardon és Number One sorrend alakult ki a start után, majd az első egyenesre érve már Ördöglány ügetett elöl. Onyx M volt a második, Priscilla mellé pedig Timiko zárkózott fel. Ördöglány innentől kezdve végig vezető pozícióban volt és a futamot is megnyerte. Timiko mögött Kairo Sun finiselt hatalmasat és megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Ördöglány (4) – Timiko (5) – Kairo Sun (10)

Győztes idő: 21,9

V. futam – Api Díj:

Royal Flesh ment el vezetni, őt Spartakus Ans, Rocket Boy, Dabano Us, Timoteo, Speedy Trader és Nyíres követték. Egyedül Speedy Trader vállalt fel második pozíciót, a többiek libasorban ügettek. Az utolsó kanyarban Timoteo indult el nagy lendülettel és komoly veszélyt jelenthetett volna az élen lévőkre, azonban a befutóban elugrotta magát. Spartakus Ans így simán nyerte a futamot, Rocket Boy és a fáradó Royal Flesh előtt.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (3) – Rocket Boy (5) – Royal Flesh (1)

Győztes idő: 18,3

VI. futam – Rádzsa Hendikep:

Polémia kapta el nagyon jól a startot, de mire beértek a kanyarba már Mariska volt elöl. Mariska mellé felment Salt Lake City, majd a vezetést is átvette. Unique Boy kezdte meg a zárkózást az első egyenesben. Salt Lake City biztos előnnyel fordult a befutóra, Mariska és Unique Boy azonban fáradni kezdtek, a helyükre Pinkkió és Bezique Va Bene jöttek fel, majd az utolsó pillanatokban megjelent Sholty Csabi is és sikerült megszereznie a bronzot Pinokkió mögött.

Befutási sorrend: Salt Lake City (5) – Pinokkió (9) – Sholty Csabi (7)

Győztes idő: 20,6

VII. futam – Ménesek Díja:

Másodszorra volt sikeres az indítás. Újrázz!, Time To Say Goodbye, Trencsén, Titán Ville, Speedy Boy, Orlando Bloom és Masterpiece libasorban ügettek egymás mögött és egészen az utolsó 1200 méterig nem is történt változás, egyedül annyi, hogy folyamatosan tömörödött a mezőny. Egy körrel a vége előtt indított támadást Titán Ville és Speedy Boy. A túlsó oldalon Titán Ville átvette a vezetést, őt szorosan követte Speedy Boy, majd a fáradó Újrázz! és Time To Say Goodbye következtek. Az utolsó kanyarban Titán Ville mellé felment Speedy Boy, szélárnyékban pedig Time To Say Goodbye ügetett. Speedy Boy elsőként érte el a befutót, a címvédő azonban biztosan ment el mellette és 2015-höz hasonlóan Time To Say Goodbye idén is megnyerte ezt a futamot. A helyezéseken Speedy Boy és Titán Ville osztoztak.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (4) – Speedy Boy (5) – Titán Ville (3)

Győztes idő: 19,7

VIII. futam –  Játszi Hendikep:

A gyors kezdő Nemzetesúr indult most is a legjobban, őt Harlynda és Ördög Hegedűse követték. Az első egyenesben Szimfónia jelent meg nagy lendülettel és átvette a vezetést, mögötte továbbra is Nemzetesúr ügetett, majd Ördög Hegedűse, Harlynda, Nacho Nico és Ripley következtek. A túlsó oldalon Nacho Nico próbált támadást indítani, azonban Szimfóniával nem bírt senki, nagyon könnyen nyerte a futamot. Nemzetesúr második helyére sem volt senki veszélyes, a harmadik helyre volt célfotó Ördög Hegedűse és Harlynda között.

Befutási sorrend: Szimfónia (10) – Nemzetesúr (5) – Ördög Hegedűse (1)

Győztes idő: 18,1

IX. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep XI. Futam:

Suttogó kezdett hibával és kiesett a versenyből. Olmo Jet viszont remekül kapta el a rajtot, elment vezetni. Mögötte Naomi, Zavita Meerswal, Jódlis és Tequila Hush ügettek, a túlsó oldalon pedig Noble Rose-nak volt jó momentuma. Olmo Jet elsőként érkezett a befutóra, azonban jármódja miatt diszkvalifikálták. A vezető pozíciót Tequila Hush vette át és meg is tudta nyerni a futamot. Zavita Meerswal érkezett mögé a második helyre, Noble Rose pedig a harmadikra.

Befutási sorrend: Tequila Hush (1) – Zavita Meerswal (6) – Noble Rose (7)

Győztes idő: 19,7

SHARE THIS