/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Jó versenyek a szezon utolsó galopp versenynapján

Brilliance (Kriskó Norbert) rendkívül magabiztos volt a Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díjban, nagy fölénnyel nyerte a versenyt a második helyezett Altay (Jakub Pavlicek) és a harmadik Bubi Pata (Jozef Parigál) előtt.

A 3200 méteres Totalizatőr Hendikep látványos küzdelem után Rikat (Kriskó Norbert) győzelmét hozta. A hatéves herélt Erdély (Stanislav Georgiev) és Hope For Ever (Nagy Tamás) duóját utasította maga mögé.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Fogott tempóban Bigfoot ment el végül vezetni, de Candy Star és Married is jól indultak. A nem túl erős tempónak köszönhetően hamar csatlakozást kapott a többiekhez a gyengébben kezdő Dinamitrúd és Silver Prince is. Az élen nem történt változás mire elérték az ügető átjárót. Bigfoot továbbra is vezetett, mellé a kanyar bejáratánál felment Married és Candy Star, Unique Pilot pedig megkezdte a zárkózást. A befutót már Married érte el elsőként, Unique Pilot támadta és Bigfoot is újra elindult. Married nyerte végül a futamot, Unique Pilot és Bigfoot osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Married (7) – Unique Pilot (5) – Bigfoot (1)

II. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Faster Now, Rock’n Roll Fever és Kilimandzsáró indultak jól. Illendő rosszul startolt. Tüzes nyíl se kapott jól lábra. A kanyarhoz érve már csak Kilimandzsáró és Faster Now voltak fej-fejt küzdve az elsőségért. A célegyenesbe érve viszont felszaladtak rájuk a többiek. Először Bíborhajnal, majd Bizottság jelent meg. A célhoz érve Bizottság mindenkin átszaladt, másodiknak Rock’n Roll Fever, míg szoros harmadiknak Faster Now ért célba.

Befutási sorrend: Bizottság (1) – Rock’n Roll Fever (9) – Faster Now (7)

III. futam – Szezonvégi Hendikep:

Justice Bold ugrott ki a legjobban a gépből, mögötte nagy volt a tömörülés. Pink, Stefánia, Bistry és Mátrix voltak közel, Vanília gyenge start után teljesen kiszakadt a mezőnyből. A kanyarhoz közeledve Roxanne is csatlakozni tudott a fronthoz, a befutó elején pedig a vezetést is átvette. Roxanne-t Pannon Prince támadta meg, Justice Bold ekkor még a harmadik helyen tartotta magát, de kívülről megjelent Sármány és ő szerezte meg a bronzot a favorit Roxanne, valamint Pannon Prince mögött.

Befutási sorrend: Roxanne (4) – Pannon Prince (12) – Sármány (9)

IV. futam – Vigasz Díj:

Mindenkinek jól sikerült az indítás, Duck of Gibraltar kapott nehezebben lábra. Barabau és Mondóka kettőse vette át a vezetést Wonder-Rock-tól, aki mellett Sky Diver galoppozott, őket a zárkózó Perfect One és Majolika követték. A kanyarban Mondóka került az élre, őt Sky Diver üldözte, Barabau elindult visszafelé. 300 méterrel a cél előtt Sky Diver felment Mondóka mellé, majd meg is előzte. Perfect One támadta intenzíven Sky Diver-t, aki kivédte a támadásokat és megnyerte a futamot, a harmadik helyre megérkezett Duck of Gibraltar.

Befutási sorrend: Sky Diver (6) – Perfect One (1) – Duck of Gibraltar (5)

V. futam – Totalizatőr Hendikep:

Hope For Ever ugrott ki gyengébben a gépből. Chickawa ment el vezetni, mögötte Rikat és Univerzum kettőse, majd Radio Ga Ga és Mini Wells, Erdély, Hope For Ever és Gleneely Girl volt a sorrend. A túlsó oldal második felén olvadt el a vezető Chickawa előnye, őt megelőzte Rikat. Nagyon könnyen jött a befutóegyenesre Erdély, Rikat pedig nagyon kisodródott, ennek ellenére meg tudta nyerni a versenyt a nagy favorit Erdély és Hope For Ever előtt.

Befutási sorrend: Rikat (7) – Erdély (1) – Hope For Ever (6)

VI. futam – Havanna Hendikep:

Lovasváltozás: (7) SEEKING APPROVAL – BAUYRZHAN MURZABAYEV!

Pokolfajzat nagyon gyors volt a startnál, ő vállalta magára a vezetést. Pikk Dáma és Speedtest is közel voltak hozzá. A kanyarhoz közeledve Pikk Dáma felment Pokolfajzat mellé, a falon jól tartotta magát Rebellis, kívülről egyre feljebb zárkózott Al Shoogh, a befutóban pedig megjelent Seeking Approval és a távoszlopnál átvette a vezetést. Innentől kezdve ellenállhatatlan volt a kanca, folyamatosan növelte előnyét és magabiztosan nyerte a futamot. Pikk Dáma lett a második, a harmadik helyre pedig a mezőny végéről megérkezett Babérrózsa.

Befutási sorrend: Seeking Approval (7) – Pikk Dáma (6) – Babérrózsa (9)

VII. futam – Szunyogh István Emlékverseny Hendikep:

Lovasváltozás: (3) BUKEPHALOS – IFJ KOZMA ISTVÁN!

Összességében jól sikerült a start mindenkinek, Miss Vikaniko-nak a legjobban. A túlsó oldalra azonban már Farabutto ért elsőként és előnyét 4-5 hosszasra növelte az idő közben második helyre felgaloppozó Ranavalona-val szemben. Bukephalos, Miss Vikaniko, Staféta és a zárkózó Waslawi volt a további sorrend. Amint elérték a célegyenest Waslawi átvette a vezetést, őt Staféta támadta meg, de akkora volt már az előnye, hogy azt Staféta nem tudta behozni. A harmadik helyre szép finis után Sleepy Soldier érkezett meg.

Befutási sorrend: Waslawi (1) – Staféta (7) – Sleepy Soldier (12) 

VIII. futam – Zboray László Emlékverseny: 

Lovasváltozás: (2) STRAWBERRY – BAKOS GÁBOR!

Császárné vette a legjobb startot és hamar élre állt, előnye 3-4 hosszasra nőtt az üldözőkkel szemben, akik Altay vezetésével érkeztek. Brilliance is megkezdte a zárkózást és a kanyarban felment Császárné mellé, továbbra is Altay, valamint Bubi Pata voltak még jó helyzetben. A távoszlopnál Brilliance átvette a vezetést és óriási fölénnyel nyerte a versenyt Altay és Bubi Pata előtt.

Befutási sorrend: Brilliance (4) – Altay (8) – Bubi Pata (5)

IX. futam – Viszontlátásra Hendikep:

Lovasváltozás: (4) KLAERCHEN – BAKOS GÁBOR!

Sissisam kilőtt a startnál és egész jó tempóban elment vezetni. Mögötte Máramaros és Klaerchen kettőse galoppozott, Galagonya és Almabor alkották még a frontot. A túlsó oldalon a vezető ötös ellépett a többiektől, akik Eisvogel vezetésével érkezetek. A kanyar közepéig tartotta magát Sissisam, ott elindult visszafelé, a vezetést Almabor vette át. Eisvogel, Máramaros és Pakalaka Bum Bum próbálták támadni a befutóban, de Almabor mindent kivédett és megnyerte a szezon utolsó versenyét. Pakalaka Bum Bum érkezett a második helyre, Eisvogel-t előzve.

Befutási sorrend: Almabor (5) – Pakalaka Bum Bum (7) – Eisvogel (6)

 

SHARE THIS