/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Ördög Hegedűse nyerte a Virágos Díjat

Látványos küzdelem után, az utolsó lépéseken Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) szerezte meg a győzelmet a Virágos Díjban. Under World (Csordás Emil) és a sokáig vezető Philadelphia (Márton Lajos) osztoztak a helyezéseken.

I. futam – Molnár Hendikep:

Offenbach Bigi volt a leggyorsabb a startnál, de istállótársa, Nacho Nico is remekül kezdett. Az első kanyart elhagyva kettesfogatokba rendeződött a mezőny, Offenbach Bigi mellé Vamos Kemp ügetett fel, őket Nacho Nico és Stone Capes Judy kettőse követte, majd Landlord és Őrangyal, valamint Orinoco volt a további sorrend. Őrangyal indított elsőként támadást a túlsó oldal közepén, de a vezetést nem tudta átvenni. Offenbach Bigi még elsőként fordult a befutóra, 200 méterrel a cél előtt azonban elment mellette Nacho Nico és Őrangyal duója, a harmadik helyért pedig bejelentkezett Landlord és Orinoco. Célfotó után Nacho Nico lett a győztes, Őrangyal és Orinoco pedig a helyezettek.

Befutási sorrend: Nacho Nico (1) – Őrangyal (5) – Orinoco (7)

Győztes idő: 18,5

II. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Tündérrózsa kilőtt a startnál és elment vezetni. Mögötte Norman, Onesis Goal, Sun City, No Bi, Képzőművész, Rozália és a gyengén kezdő Rutkai volt a sorrend. Tündérrózsa hatalmas előnyre tett szert az első egyenesben, Norman mellé, mögé pedig felment Képzőművész és Sun City. A túlsó oldalra fordulva úgy tűnt, hogy Tündérrózsa előnye elfogyott, a kanca azonban könnyedén tudott újítani és megtartani a vezetést Norman-nal, Sun City-vel és Rutkaival szemben. Képzőművész az utolsó 600 métert nem bírta, elindult visszafelé. Tündérrózsa megerőltetés nélkül, start-célban nyerte a futamot, Rutkai megérkezett mögé a második helyre, Norman lett a harmadik. Rozália a célegyenesben megvált hajtójától.

Befutási sorrend: Tündérrózsa (3) – Rutkai (5) – Norman (7)

Győztes idő: 20,3

III. futam – Fölény Díj:

Unigena Sun vállalta magára a vezetést, mögötte a mezőny egyetlen kétévese VAQU.Em.Q., mellette Uljanow W., Újpesti lány és Ukmukfukk volt az élmezőny sorrendje. A túlsó oldal közepén kezdett fáradni VAQU.Em.Q., a helyét Uljanow W. vette át és Újpesti lány is tudta tartani a tempót. Unigena Sun biztos előnnyel fordult a befutóra és végig vezetve megnyerte a versenyt. A második helyet Újpesti lány szerezte meg, Uljanow W. előtt.

Befutási sorrend: Unigena Sun (3) – Újpesti lány (10) – Uljanow W. (5)

Győztes idő: 19,1

IV. futam – Spring Home Hendikep:

Negyedszerre sikerült az indítás. Jubilee Hut ment el vezetni, azonban az első kanyarban átvette a helyét Rainbow Place, Redwood Vita pedig elugrotta magát és kiesett a versenyből. Rainbow Place-t Jubilee Hut és Rise N Shine kettőse követte és Mountain Bambi tartozott még a fronthoz. Rainbow Place magabiztos előnnyel fordult a túlsó oldalra, ahol Rise N Shine elindult visszafelé. Mountain Bambi indult Rainbow Place üldözésére, a befutóban pedig Bebop’s Cassandra támadta meg a vezető lovat, azonban Rainbow Place kivédett minden támadást és start-cél győzelmet aratott. A helyezéseken Bebop’s Cassandra és Jubilee Hut osztoztak.

Befutási sorrend: Rainbow Place (4) – Bebop’s Cassandra (1) – Jubilee Hut (2)

Győztes idő: 21,1

V. futam – 2016. évi Újlengyeli Lovas Klub Kupa Hendikep VI. futam:

Lejelentés: 10 – REMÉNYSÉG!

Repeta vett nagyon jó startot, Miklós, Kincses, Lucky Boy és Louvre voltak közel hozzájuk, míg Shake Up-pal és Spartacus-szal történt valami az első kanyar kijáratánál, aminek következtében mindketten hibáztak és kiestek a versenyből. Az első egyenesben Louvre ügetett fel Repeta mellé, majd a vezetést is átvette és előnyét több hosszasra növelte. Sholty Geri, Lucky Boy és Rubino TIM kezdték meg a zárkózást a túlsó oldal közepén, miközben Miklós elindult visszafelé. A befutóra már Louvre és Lucky Boy kettőse szinte fej-fejt érkezett, de Rubino TIM, Repeta és Sholty Geri is veszélyesek voltak az élen lévőkre. Rubino TIM tudta megszerezni a győzelmet, Sholty Geri és Lucky Boy sorrendben haladtak át a célvonalon a helyezettek, azonban a futam után a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt az 5-ös számú Lucky Boy hajtója (Gyolai Nikolett) ellen túlzott ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, így Repeta lett a harmadik.

Befutási sorrend: Rubino TIM (9) – Sholty Geri (8) – Repeta (3)

Győztes idő: 21,1

VI. futam – Virágos Díj:

Philadelphia vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, miközben Rózsakert hibázott a kanyar kijáratánál és kiesett a versenyből. Philadelphia mellé Szimfónia ment fel, őket Under World és Prometheus követték, majd Ördög Hegedűse, Racing Athlete és Magiszter volt a további sorrend. A vezető négyes a túlsó oldalon ellépni látszott, Ördög Hegedűse indult az üldözésükre. A befutóban Philadelphia elfáradt, úgy tűnt, hogy Under World fogja nyerni a futamot, a falon azonban Ördög Hegedűse előrébb volt a célban és szoros küzdelem után ő nyerte a versenyt, Under World és a sokáig vezető Philadelphia előtt.

Befutási sorrend: Ördög Hegedűse (2) – Under World (3) – Philadelphia (1)

Győztes idő: 17,9

VII. futam – Hansa Díj:

Lejelentés: 8 – SACRAMENTO TIM!

Unika Vik és Up All Night voltak a leggyorsabbak a startnál, de Timoko R.L. is jól indult. Az első egyenesben Timoko R.L. folyamatosan támadta Unika Vik-et, aki azonban nem hagyta magát, így utóbbi beült mögé a falra. Up All Night és Famous Foto ügettek mögöttük. Az utolsó 500 méteren Timoko R.L. elfáradt, a helyét Up All Night vette át. Unika Vik magabiztos előnnyel fordult a befutóra és könnyen duplázott rá legutóbbi győzelmére. Up All Night mögé Utódló jött fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Unika Vik (3) – Up All Night (2) – Utodló (7)

Győztes idő:

VIII. futam – Betolakodó Díj:

Nem indult: Ragdoll (4)

A start után Tücsök és Tiko Time galoppozás miatt lettek diszkvalifikálva, de Tájfun se indult jól. Euklid A.T. viszont már kezdetektől elől volt és nagy előnyre tett szert. Grifone volt szinte végig második mögötte. Sumi és Tiny Angel párosa mögött Usain következett. A túloldalon Tiny Angel elfáradt és ugrott, Sumi támadásba lendült és kijjebb ment, a falon Usain tudott felzárkózni. Euklid A.T. végül biztos start-cél győzelmet aratott. Második helyre Usain szaladt fel a célegyenesben, míg harmadiknak Universal Boy jelent meg.

Befutási sorrend: Euklid A.T. (3) – Usain (9) – Universal Boy (6)

Győztes idő: 19,3

SHARE THIS